Hamilelikte saç kestirmek bebeğe zarar verir mi?

0 oy
198 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (1,226 puan) tarafından

Hamilelikte saç kesilir mi şu batıl inançlara inanmıyorum pek yok bebeğin ömrü kısalır diyorlar ama bilimsel kanıtı yok araştırdım. Sadece perçem kestiricem

10 Cevaplar

+2 oy
önce (4,838 puan) tarafından

Ben kestirdim, baya kısalttırmıştım doğumdan sonra kolay olsun diye 

önce (44 puan) tarafından

Bende kestim , yok öyle bir şey 

-Reklam-
+2 oy
önce (6,360 puan) tarafından

Bebeğin ömrü bizim saça bağlıysa, ohooo. 

+1 oy
önce (5,922 puan) tarafından

Hurafe canım. Allah ın karnına düşmeden daha ömrünü biçtiği çocuğun ömrü sen saçını kestirdin diye kısalır mı hiç. 

önce (1,226 puan) tarafından

Doğru söylüyorsun 

+1 oy
önce (134 puan) tarafından

2 gebeliğimde kestirdim, Rabbim tüm evlatlarla beraber benim evlatlarıma da hayırlı uzun ömürler versin inşallah. 

Allah emanetini benden aldığı gün ben saçımı kestirdiğim için erken aldı diye düşünmem yani hiçbir anne düşünmez bence. Batıl bunlar.. 

Ayrıca kısa saç rahatlığı diye bişi var inkar edemeyiz😏

+1 oy
önce (962 puan) tarafından

Zaten zor bır donemden gecıyoedum saclarımda cok uzun ve gurdu makası aldıgım gıbı kut kesmıstım 

+1 oy
önce (1,542 puan) tarafından

Evet hemde iki defa bi kere hamileliğin başında bi kere de sonunda ben hiç inanmam şu batıl şeylere 

+1 oy
önce (4,826 puan) tarafından

Şu batıl inançlar ve inananlar yok olsa Ülkemiz 100 yıl ileriye gider

0 oy
önce (3,638 puan) tarafından

2 hamilelik geçirdim ikisinde de başlarda da sonlarda da kestim 

0 oy
önce (14,535 puan) tarafından

Belimde olan saçımı taranmiyo diye sinirimden tuttum çene altimdan kesmiştim 🤣 o sinirle o can hiras ise hazirlanma halinde aklıma batıl katil gelmedi 🤣 

0 oy
önce (6,020 puan) tarafından

Çatır çatır kestim hemde.hamileliğimin ortası hep sıcaklara denk geldiği için çok terletiyordu o zamanlar omuzunda kesiyordum. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte saç kestirmenin bebeğe bilimsel bir zararı var mıdır?
Hamilelikte saç kestirmenin bebeğin sağlığı üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Saç kesimi yalnızca saç tellerinin uçlarından yapılan fiziksel bir işlemdir ve bebeğin gelişimi, ömrü veya sağlığı ile biyolojik bir bağlantısı bulunmamaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte saç kestirmekle ilgili batıl inançlar neden gerçeği yansıtmaz?
Gebelikte saç kesmenin bebeğe zarar vereceği inancı tamamen geleneksel bir şehir efsanesidir ve tıbbi bir dayanağı yoktur. Modern tıp, hamilelik sürecinde kişisel bakımın ve saç kestirmenin anne adayının moralini düzelterek pozitif katkı sağladığını onaylamaktadır.
Hamilelikte saç boyatmak mı yoksa sadece saç kestirmek mi daha güvenlidir?
Hamilelik sürecinde saç kestirmek tamamen güvenli bir işlemdir çünkü herhangi bir kimyasal madde içermez. Saç boyatma işlemi ise içerdiği kimyasalların emilimi nedeniyle genellikle doktorlar tarafından dikkatli olunması gereken bir konu olarak görülürken, saç kestirmek anne ve bebek için hiçbir risk barındırmaz.
Hamileliğin hangi aylarında saç kestirmek daha uygundur?
Hamileliğin ilk, ikinci veya üçüncü trimester fark etmeksizin istenilen her döneminde saç kestirilebilir. Saç kestirmek herhangi bir yan etki veya sağlık riski taşımadığı için hamileliğin her ayında güvenle tercih edilebilir bir kişisel bakım rutinidir.
Hamileyken perçem kestirmek bebeğe zarar verir mi?
Hamileyken perçem kestirmek veya saç tarzında değişiklik yapmak bebeğe hiçbir şekilde zarar vermez. Saç kesimi işlemi sadece saçın dış yapısını ilgilendirdiği için bebeğin sağlığını etkilemesi tıbben mümkün değildir ve gönül rahatlığıyla yapılabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 322 göst.
3 Mayıs 2026 Güzellik-Bakım kategorisinde Emirin Annesi 34 (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 247 göst.
0 oy
6 cevap 253 göst.
6 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Elifylmz0660 (2,339 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,898 göst.
4 Ocak 2019 Güzellik-Bakım kategorisinde Meriçç (46 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,876 soru

24,716,337 cevap

369,743 kullanıcı