Airfryer'da patates kızartmasını nasıl çıtır yaparım?

0 oy
207 göst.
önce Diğer kategorisinde (904 puan) tarafından

Selamün aleyküm kızlar nasılsınız neler yapıyorsuz bunu eşim getirdi kullanmadıklari için bir teyze satmış sağlam demiş içini dışını temziledim ben kızartma için

image

kullanmayı düşünüyorum ama güzel oluyor mu bide az az mı katim patatesi çok katarsam çiğ kalır mı hiç kullanmadim kullananlar varsa yazabilir misiniz birde kaç dkka ya ayarlıyorsunuz 

image

6 Cevaplar

0 oy
önce (6,020 puan) tarafından

Aleykümselam canım.bende de kumtel marka var.orta boy patatesten 3 tane ince olacak şekilde doğrayıp 2 yemek kaşığı yağ döküyorum.200 derece 15 dk da pişiyor.ama patatesin cinsine göre değişiyor bu.kaç tane patates aldım hep şiğ kaldı uzun pişirmek bu sefer haşlama gibi oluyor.sen en iyisi bir patates doğrayıp dene önce.eğer güzel kızartıyorsa eklersin üstüne

önce (904 puan) tarafından

Ben kırmızı ve yumuşak olsun istiyorum dedin gibi önce az deniyim inşallah güzel olur güzel olursa her zaman kullanırım kullanışlı bişey mi abla sence ben çok sveindim ama kullanmayı bilmiyorum deniycem şimdi 🥰

önce (6,020 puan) tarafından

Yağ konusunda baya iyi çok az yağla ile kızartma yapabilirsin.

-Reklam-
0 oy
önce (620 puan) tarafından

Aleykümselam, Airfryde kim ne derse desin patates kızartması güzel olmuyor 🙄

En güzeli bol yağlı tavada 😅 olsun kız yinede gözüm de kalmasın denemiş olurum şimdi pişiyor bakalım güzel olursa yaparım 

önce (2,743 puan) tarafından

bitek donmus hazir paket sperfreshler falan oluo . normal gercek patatesi soyup digrayinca olmuo aynen

0 oy
önce (14,140 puan) tarafından

Patlıcan ve kabak sevmedim ama patates güzel oluyor çok kalın doğrama yıka kurut tuzunu ve yağını ekle karıştır içine öyle koy dakikasına hiç bakmadım 200 de yapıyorum genelde 

Yıkadım biraz süzüldü tuz attım ama öyle aman aman kurulamadım attım şimdi pişiyor inşallah güzel olur başka bişey de kullanıyor musunuz 

0 oy
önce (4,829 puan) tarafından

Airfryda hazır patates güzel oluyor sadece birde balık geri kalanlar çiğ kalıyor ve tadı güzel olmuyor

Şimdi attım pişiyor inşallah güzel olur çocuklarım çok seviyor patatesi onun için işime çok yarar😅

önce (4,829 puan) tarafından

İnşallah istediğiniz gibi olur afiyet olsun

0 oy
önce (3,638 puan) tarafından

200 dereceye at canım güle güle sağlıkla kullan azar azar kurut öyle at 

0 oy
önce (7,284 puan) tarafından

Ev patatesi değilde dondurulmus patates guzel oluyor az yağ ve tuz ile hazır patatesi karıştır  bir avuç kadar koy iki hazneli ise daha fazla koy 180 derece 15 dakikada bizimki yapiyor xiaomi ama benimki 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Airfryer'da patates kızartması kaç dakikada tam kıvamında pişer?
Airfryer'da patates kızartması genellikle 180-200 derece sıcaklıkta 20 ile 25 dakika arasında pişer. Patateslerin dışının çıtır, içinin yumuşak olması için pişirme süresinin yarısında sepeti çıkarıp patatesleri sallamanız en iyi sonucu verecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Airfryer haznesine çok fazla patates koyarsam çiğ kalır mı?
Evet, airfryer haznesini aşırı doldurursanız patatesler eşit pişmez ve bazı kısımları çiğ kalabilir. Hava sirkülasyonunun düzgün sağlanması için patatesleri tek bir katman halinde veya haznenin üçte ikisini geçmeyecek şekilde yerleştirmeniz önerilir.
Airfryer'da patates kızartırken çıtır olması için ne yapmalıyım?
Patateslerin çıtır olması için doğradıktan sonra en az 20 dakika soğuk suda bekletip nişastasından arındırmalı ve ardından mutlaka iyice kurulamalısınız. Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ ve sevdiğiniz baharatları ekleyerek harmanladıktan sonra pişirmeye başlamak en çıtır sonucu verir.
Dondurulmuş patates ile taze patatesin airfryer pişirme süresi farklı mı?
Evet, dondurulmuş patatesler ön işlemden geçtiği için genellikle 15-20 dakikada pişerken, taze patatesler hazırlık süreciyle birlikte 25 dakikaya kadar sürebilir. Taze patates kullanırken daha iyi bir sonuç almak için mutlaka nişastasını sudan geçirerek arındırmanız gerektiğini unutmayın.
Airfryer'da patates kızartması yaparken yağ kullanmak gerekli mi?
Airfryer'da patates kızartması yaparken çok az miktarda, yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar yağ kullanmak lezzet ve doku açısından çok daha iyi sonuç verir. Yağ kullanmak patateslerin daha hızlı kızarmasına ve o arzulanan çıtır çıtır dış katmana ulaşmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 545 göst.
14 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Eslem 01 (904 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 230 göst.
21 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Eslem 01 (904 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 369 göst.
5 Ağustos 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eslem 01 (904 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 446 göst.
7 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Çiçeğim1 (130 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,058 soru

24,718,500 cevap

369,886 kullanıcı

...