38 haftalık hamileyim vücudumda döküntüler var, neden olabilir?

0 oy
300 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (257 puan) tarafından

Görümcemin vücudunda böyle döküntüler başladı 38. Hafta da kan değerler normal koleztazada bakıldı o sonuclar da temiz basına gelen var mı

image

6 Cevaplar

0 oy
(5,669 puan) tarafından

Hafif de olsa bie hastalik geçirdiniz mi burun akması oksuruk vs bir sey 

(257 puan) tarafından

Yokmuş neden ki

(5,669 puan) tarafından

Hastalık sonrasi olabiliyor boyle ates yukselemeyince vucut ayni bu sekilde atabiliyor ogluma oldu kabarip geciyor wrtesi gun tekrar çıkıyordu 3 4 gun sürdü 

-Reklam-
0 oy
(257 puan) tarafından

Kızlar bakar mısınjz

0 oy
(70 puan) tarafından

Bu kurdeşene benziyor. Bir araştırın kurdeşeni istersiniz. Benim çocuğumda aşırı stres sonrası olmuştu. Hem bazı alerjik hastalıklar hem stres tetikliyordu. Öncesinde yatilida uyz kapmıştı uyz tetiklemis kurdeşeni. Sonra strese girince bazı yerler kasinip kasiyinca böyle oluyordu. 1 gün içerisinde geçiyordu. Allerset hap önermişti doktor. 

0 oy
tarafından

Zona mı acaba

0 oy
(82 puan) tarafından

Bende şimdi 35 haftadayım aynısını yaşadım sol bacagimda kafayiyedim kaç gündür bu ne diye böcek ısırdı sanıyordum artık kadimaktan yada yaptım orayı yarın doktora sorucam bende

(257 puan) tarafından

Sordunuz mu acaba görümceme alerji hapı vermısler

(82 puan) tarafından

Benim kendi kendine geçti

0 oy
(6,112 puan) tarafından

Benimde bu şekilde oluyor.özellikle havalar ısınınca aynı böcek ısırığı gibi kabarıyor kaşınıyor ateş tutulmuş gibi yanıyor.6 senedir böyleyim.alerjik benim ki 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

38 haftalık hamileyim vücudumda döküntüler neden olur?
38. haftada görülen döküntüler genellikle gebeliğin polimorfik erüpsiyonu (PUPPP), atopik gebelik döküntüleri veya hormonal değişimlere bağlı hassasiyetler kaynaklı olabilir. Karaciğer değerleri ve kolestaz testleri temiz çıkmış olsa bile, cildin gerilmesi ve bağışıklık sistemindeki değişimler kaşıntılı döküntüleri tetikleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebeliğin son haftalarında kaşıntılı döküntüler nasıl geçer?
Gebeliğin son haftalarında yaşanan kaşıntılı döküntüler için cildi nemli tutmak, ılık duş almak ve pamuklu kıyafetler tercih etmek rahatlatıcı olabilir. Doktorunuzun önerisiyle güvenli antihistaminik kremler veya lokal losyonlar kullanarak kaşıntı şiddetini azaltabilirsiniz; ancak herhangi bir ürün kullanmadan önce mutlaka uzman görüşü almalısınız.
Hamilelikte kolestaz testi temizse döküntü neyin belirtisidir?
Kolestaz testinin temiz çıkması, kaşıntı ve döküntünün gebelik kolestazı kaynaklı olmadığını doğrular. Bu durumda döküntüler genellikle gebeliğe özgü deri hastalıkları, alerjik reaksiyonlar veya cildin aşırı kurumasına bağlı ortaya çıkan basit cilt irritasyonları ile ilişkilendirilir.
38 haftalık gebelikte oluşan döküntüler bebeğe zarar verir mi?
Gebeliğin son döneminde ortaya çıkan çoğu deri döküntüsü, kolestaz gibi sistemik hastalıklarla ilişkili olmadığı sürece bebek için doğrudan bir risk oluşturmaz. Yine de döküntünün yayılımı, ateş eşlik edip etmemesi ve kaşıntının şiddeti, durumun ciddiyetini belirlemek için doktor tarafından mutlaka takip edilmelidir.
PUPPP döküntüsü nedir ve 38. haftada nasıl anlaşılır?
PUPPP, gebeliğin üçüncü trimesterinde genellikle karın bölgesindeki çatlaklardan başlayan, sonrasında bacaklara ve kollara yayılan kaşıntılı kırmızı döküntülerdir. Bu durum genellikle doğumdan kısa bir süre sonra kendiliğinden geriler, ancak kesin tanı için dermatolojik muayene ile diğer deri döküntülerinden ayırt edilmesi gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 108 göst.
7 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melek12 (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 467 göst.
23 Haziran 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Nefesimm (405 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 188 göst.
26 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 783 göst.
22 Mart 2026 Diğer kategorisinde Cerenerenn annesi (285 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,611 soru

24,750,857 cevap

372,140 kullanıcı

...