Adet döneminde her gün duş almak zararlı mı?

0 oy
214 göst.
önce Diğer kategorisinde (329 puan) tarafından

Sorum yukarda kızlar malum havalar sıcak ben rahatsız oluyorum adet döneminde de sürekli duş  alirim  peki ya siz

9 Cevaplar

+3 oy
önce (8,227 puan) tarafından

Ben hiç almam tam 1 hafta boyunca kokarca gibi gezer nükleer atık gibi dolaşırım sokaklarda 

önce (20,450 puan) tarafından

45 derecede pişik olana kadar yikanmiyoruz. Hadi bakalım.

önce (8,227 puan) tarafından
+1

Tabi canım. Bu soruyu hakaret sayarım bedenime. Ne duşu ne banyosu adetliyken ne münasebet 

-Reklam-
0 oy
önce (4,292 puan) tarafından

Ben alırım rahatlıyor insan kan kokusu oluyorister istemez 

0 oy
önce (1,554 puan) tarafından

İlk iki gün almıyor ama sonrasında alıyorum valla idare edemiyorum 

0 oy
önce (14,138 puan) tarafından

Allah affetsin kendimden nefret ediyorum sabah akşam girerim özellikle yazın 

0 oy
önce (4,826 puan) tarafından

Yaz kış farketmez regliken sabah akşam duş alırım yoksa kendimden tiksiniyorum

0 oy
önce (16,534 puan) tarafından

Mesela neden zararlı olsun ne gibi bir zararı olabilir? Ben her gün alırım, hatta gündüz duş aldıysam akşam yatmadan belimden aşağısını yıkarım ya da tam tersi.

sadece 2.gün aşırı yoğun kanama yaşadığım için o gün alamıyorum. Sonra banyo, bacaklarım kan revan içinde kalıyor 😅

0 oy
önce (14,535 puan) tarafından

Bende dus alırım sıcak su rahatlatıyor zaten ben zararlı olduğunu duymadım bilmiyorum. 

0 oy
önce (1,227 puan) tarafından

Alırımmmmm duşsuz asla!!!

0 oy
önce (3,697 puan) tarafından

Kışın belki girmem ama yazın şuan o durumdayım giriyorum yani insan kokuyor herşeyden önce sadece adetliyken saç tırnak felan dinen bunlara dikkat etmek gerek 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet döneminde her gün duş almak sağlığa zararlı mıdır?
Adet döneminde her gün duş almak kesinlikle zararlı değildir, aksine kişisel hijyen ve ferahlık için önerilen bir uygulamadır. Ilık suyla yapılan duşlar, regl sancılarını hafifletmeye yardımcı olurken bölgenin temiz kalmasını sağlayarak enfeksiyon riskini azaltır. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta, duş sonrası bölgenin iyice kurulanması ve vücut ısısının dengelenmesidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Regl iken ılık duş almak ağrılarıma iyi gelir mi?
Evet, adet döneminde ılık duş almak karın ve bel bölgesindeki kasların gevşemesine yardımcı olarak sancıların azalmasını sağlar. Sıcak suyun rahatlatıcı etkisi sayesinde hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha iyi hissedersiniz. Çok sıcak su yerine ılık su tercih etmek, tansiyon dengesi açısından daha sağlıklıdır.
Adetliyken banyo yapmak enfeksiyon riskini artırır mı?
Doğru şekilde yapıldığı sürece adetliyken banyo yapmak enfeksiyon riskini artırmaz. Önemli olan suyun temiz olması ve duş sonrasında vajinal bölgenin nemli bırakılmamasıdır. Küvet yerine ayakta duş almak, dışarıdan gelebilecek olası bakterilere karşı daha hijyenik bir seçenek olarak kabul edilir.
Adet döneminde duş alırken nelere dikkat etmeliyim?
Adet döneminde duş alırken suyun çok sıcak veya çok soğuk olmamasına, ılık olmasına özen göstermelisiniz. Duş sırasında bölgeyi temizlerken sert kimyasallar veya parfümlü ürünler yerine sadece su veya uygun pH değerine sahip temizleyiciler kullanın. Duş sonrası genital bölgeyi temiz bir havluyla mutlaka kurulayarak nemli kalmamasını sağlayın.
Adet döneminde duş almak kanamayı artırır mı?
Duş almanın adet kanamasını doğrudan artırıcı bir etkisi yoktur. Ancak sıcak suyun etkisiyle damarların genişlemesi, bazı kadınlarda kanama akışında geçici bir hızlanma hissi yaratabilir; bu durum tamamen normaldir ve endişe edilecek bir sağlık sorunu değildir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 337 göst.
29 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Seda22 (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 177 göst.
3 Mart 2026 Diğer kategorisinde Gebeeebiri (90 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 481 göst.
25 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Ececomez61 (543 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 103 göst.
17 Haziran 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Berensuay (57 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,843 soru

24,716,002 cevap

369,712 kullanıcı

...