Parkta silahlı birini gördüm, polise şikayet ettim başıma bir şey gelir mi?

0 oy
413 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5 puan) tarafından

Hanımlar sivaslilar bilir 27 Haziran öğretmenler parkında bank ta oturuyordum ve arkası bana dönük 15 16 yaşlarda bir çocuk demiyom bunlar çocuk değil çünkü elinde silah olan birini gördüm önce belinden cikardi bir yere doğrulttu ağacın arkasında saklanmis karşı tarafa tutuyor nasıl korktum sonra beline geri soktu ama nasıl koştum anlatamam hemen polis vardı onlara doğru koştum gösterdim lark çok kalabalık ve küçük çocuklar oynuyor silahı da parka doğru tutmuş polise söyledim herkesin içinde diye eşim bana kızıyor ya seni takip ettilerse ya ben yokken gelseler ya gece gelseler deyip beni korkutuyor bu şikayet etti diye sana Bir şey yaparlarsa ne yapacağız diyip duruyor şuan çok korkuyorum yaaaa 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (134 puan) tarafından

Polisler gerekeni yapıp çocuklara ayar verdiyse korkma bi halt edemezler Allahın izniyle. 

Çocuk mu yetiştiriyorlar terörist mi belli değil ya😠 analarını babalarını alacaksın aslında bunların sorguya😠😠

önce (5 puan) tarafından

Bulamamislar ya kameradan bakar bulurlar inşallah sorguya değil direkt tutuklayacaksin 

-Reklam-
0 oy
önce (621 puan) tarafından

Neyden korkuyorsun ki kapını kilitle , birşey olursa ara polisi gelsin . Yanında biber gazı taşımayı ihmal etme 

önce (5 puan) tarafından

Evimiz parka bakıyor ben polise derken görmüş olabilir ler ya takip ettilerse seni diye 

önce (5 puan) tarafından

Yani çocuk parkında silah dogrultan beni de vurabilir yani 

önce (621 puan) tarafından

Nereden görecekler bacım Allah aşkına daha önlerini göremiyorlar , 2 gün sonra seni hatırlamazlar bile 

0 oy
önce (65,460 puan) tarafından

bilemez onlar seni de bu oynadiklari oyunlardan etkileniyorlar bizim burdada ayni yaslarda iki çocuk motorda kar maskeli arkadaki ondekine silah tutmus oyun oynuyorlardi beyin yok cogunda beyinleri bilgisayarla oyunla gitti

önce (5 puan) tarafından

Gerçek silahtı maalesef oyun değil di yani birine bakiyirdu bir tas kafalı erkekler kendi aralarinda toplanmıştı buda onlara bakiyordu 

önce (65,460 puan) tarafından

dun bizim burdada birinin ayaklarina sıkmışlar yirmi yasinda falan yapanda silahi da nasil buluyorlar anlamiyorum

0 oy
önce (2,194 puan) tarafından

Bende sivasliyim gerçi 18 yıldır hiç gitmedim ama izlediğim ve duyduklarında bakarak söylüyorum Sivas eski Sivas değil gerçi hicbiyer eskisi gibi değil 

Bu cocuklarin bu davranislarinin en büyük sebebi aileleri sozde erkek çocuğu yetiştirmek adı altında canavar yetiştiriyorlar sonra da onun bunun masum çocuklarına bela oluyorlar benimde 17 yaşında oğlum var çok şükür benden habersiz biyere adım atmaz ben hayır dedigim an biter veya babası olmaz derse ağzını acamaz ben delikanlı yetistiriyorum efendi olarak ama herkes bu zihniyete sahip değil sırf benim oğlum cesur gözü kara desinler diye ipsiz sapsız bireyler yetiştiriyorlar bu topluma 

önce (5 puan) tarafından

Maalesef bende Sivaslı değilim buraya gelin geldim ilk geldiğimde nasıl huzurlu bir yer derdim ama bu kaçıncı silahlı olaylar a sahit oluyorum bwnimde oğlum var Allah çocuklarımızı var etsin böyle kişilerden uzak etsin inşallah onları bizlere bağışlasın korkudan uyuyamıyorum resmen neden bu pislikler i şikayet ettim diye 

önce (2,194 puan) tarafından

Bence ettiğin için mutlu olmalısın belki de sen bu gece bir çocuğun hayatını bir ailenin faciasını engelledin belki de bugun rabbim seni oraya gönderdi her şerde bir hayır vardır hiç korkma kalbini ferah tut onlar bir daha oevkiye uzun süre korkudan gelemezler rabbim herkesi korusun seni ve ailenide

0 oy
önce (3,329 puan) tarafından

Polisler müdahale ettiyse hemen bırakmazlar öyle. İfade için emniyete götürülmüş olmalılar ruhsatına baktırmışlardır. Korkma

önce (5 puan) tarafından

İşte polis bulamadı 

0 oy
önce (1,292 puan) tarafından

Sessiz kalalım da artsın mi bunlar? İyi yapmışsın 

önce (5 puan) tarafından

İyi yaptım da işte parkta polis varken oraya gitmeseydin arasaydın diyor ya var zaten niye arayayım ki

önce (1,292 puan) tarafından

Siz doğru olanı yapmışsınız. İnşallah bir şey olmaz... Yine de tedbirli olmakta fayda var. Ama fazla da evham yapmayın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kamuya açık alanda silahla dolaşan birini görünce nereye şikayet etmeliyim?
Kamuya açık alanlarda silahlı bir şahısla karşılaştığınızda vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak durumu bildirmeli veya olay yerindeki güvenlik güçlerine doğrudan başvurmalısınız. Can güvenliğiniz için şüpheli şahısla aranıza mesafe koymalı, doğrudan müdahale etmeye çalışmamalı ve polis ekiplerinin olay yerine gelmesini beklemelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Parkta silahlı birini polise ihbar ettikten sonra can güvenliğim için ne yapmalıyım?
Yapılan ihbar sonrası endişe yaşamanız normaldir; ancak güvenlik güçleri gerekli tutanakları tutarak şüpheli hakkında yasal işlem başlatmaktadır. Eğer kendinizi tehdit altında hissediyorsanız, durumu polis ekiplerine detaylarıyla anlatarak bir güvenlik önlemi alınıp alınamayacağını sorgulayabilir ve belirli bir süre o bölgeden uzak durarak kişisel tedbirinizi alabilirsiniz.
Silahlı saldırı veya tehdit durumunda emniyet birimleri nasıl bir yol izler?
Emniyet birimleri, ihbar edilen silahlı şahıs olay mahallindeyse doğrudan müdahale ederek şahsı etkisiz hale getirir ve arama yapar. İhbarın yapıldığı bölgedeki güvenlik kameraları ve çevre tanıklıkları üzerinden süreç yönetilir, gerekirse şikayetçi olan kişinin güvenliği için ilgili birimler tarafından koruma prosedürleri devreye alınabilir.
Tanımadığım birinin silah taşıdığını gördüğümde sessiz kalmak riskli midir?
Evet, kamuya açık ve kalabalık alanlarda ruhsatsız veya izinsiz silah taşınması hem yasal bir suçtur hem de toplumsal güvenlik açısından ciddi bir tehdittir. Sessiz kalmak olası bir şiddet olayının önlenmesini engeller; bu nedenle gördüğünüz durumu mutlaka emniyet birimlerine bildirmek, olası can kayıplarının önüne geçilmesi adına hayati önem taşır.
Birine karşı şikayette bulunduktan sonra bana zarar vereceklerinden nasıl korkmamalıyım?
Suç bildiriminde bulunmak bir vatandaşlık görevidir ve yasal süreçler gizlilik esasına göre yürütülür. Korku seviyeniz hayat kalitenizi düşürüyorsa, güvenlik güçlerinden bilgi alarak sürecin nasıl işlediğini öğrenebilir, şüphe duyduğunuz anlarda tekrar kolluk kuvvetleriyle iletişime geçerek güvende olduğunuzu teyit edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 399 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 499 göst.
0 oy
0 cevap 125 göst.
20 Mart 2024 Diğer kategorisinde Prensannesi.. (711 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,875 soru

24,716,320 cevap