Neden kilom normal ama hala obez gibi görünüyorum?

0 oy
153 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (1,859 puan) tarafından

Bir insan hem bu şekil hem de obez iekil nasıl durabilir arkadaşlar 😂😂 boydan kocam çekti küp gibi olanı da kızım çekti

image

image

1 cevap

0 oy
önce (15,617 puan) tarafından

tamamen açı işte😅 bazen bir fotoğrafta 1.80, manken gibi çıkıyorum, bazen de Allah affetsin bu ne diyorm😂😂 

önce (4,830 puan) tarafından

Aynen açı gerçekten önemli kilolu sayılmam ama bazen öyle resimlerimi çekiyorlar ki bu ayı ben miyim diyorum 😂

önce (1,859 puan) tarafından

Puhahahahahah ben var ya kötü olana hemen inanırım hangisinde kötü çıkmışsam o benim diyorum 😂😂😂

önce (8,086 puan) tarafından

Asıl kilo kot pantolon ile belli oluyor. Kot pantolon giyip zayıf görünüyorsan zayıfsındır😂 

önce (15,617 puan) tarafından

benim bacaklar kalın, pantolon işe yaramıyor bende😂 40 kilo olsam yine kalın😝 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Obez görünmek ile vücut yapısı arasında nasıl bir ilişki var?
Vücut ağırlığı ile obez görünüm arasındaki fark genellikle vücut kompozisyonu, yani kas ve yağ oranıyla ilgilidir. Düşük kas kütlesine sahip kişiler, daha az kilo görseler bile vücutlarındaki yağ dağılımı nedeniyle obez olarak nitelendirilebilecek bir silüete sahip olabilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kilo versem bile neden hala obez görünüyorum?
Kilo vermenize rağmen obez görünmeye devam etmenizin en temel sebebi, halk arasında skinny fat olarak bilinen durumdur. Bu durumda vücut ağırlığınız normal sınırlarda olsa bile kas oranınız düşüktür ve vücut yağ oranınız yüksektir, bu da vücudun daha yumuşak ve geniş görünmesine neden olur.
Vücut tipi nasıl daha fit ve sıkı bir hale getirilir?
Daha fit ve sıkı görünmek için sadece kilo vermeye değil, vücut kompozisyonunu değiştirmeye odaklanmalısınız. Haftada en az 3 gün direnç ve ağırlık antrenmanları yaparak kas kütlenizi artırmalı ve protein ağırlıklı beslenerek yağ yakımını desteklemelisiniz.
Vücut yağ oranı nasıl doğru bir şekilde ölçülür?
Vücut yağ oranınızı ölçmek için en sağlıklı yöntemler arasında biyoelektrik empedans analizi yapan profesyonel tartılar, deri kıvrım kalınlığı ölçümü yapan kaliperler veya DEXA taraması bulunur. Ev tipi tartılar fikir verse de profesyonel ölçümler kas ve yağ dengenizi daha net gösterir.
Neden bazı insanlar kilolu görünmesine rağmen obez değildir?
Bir insanın kilolu görünmesine rağmen obez olmaması, genellikle vücut çatısının genişliğine veya kas yoğunluğuna bağlıdır. Bazı vücut tiplerinde yağ dağılımı daha dengelidir, bu da kişinin gerçek vücut kitle indeksinden daha farklı bir görünüme sahip olmasına yol açar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,042 göst.
0 oy
3 cevap 265 göst.
0 oy
32 cevap 3,249 göst.
+1 oy
8 cevap 302 göst.

Kategoriler

1,515,894 soru

24,716,466 cevap