Bölgemdeki orman yangını için ne yapmalıyım?

0 oy
186 göst.
Diğer kategorisinde (2,508 puan) tarafından

Muğla Fethiye ilçesi Seydikemer bölgesinde yangın çıkmıştır yangın kontrol altına alınamadığı için sıçrayarak büyüyerek ilerlemeye devam ediyor sizlerden bir dua bekliyorum lütfen kiminin duası kabul olur bilemeyiz ama Rabbim Can'la başla çalışanlara emek veren herkese oradaki görevlilere orman işçilerine Rabbim kolaylık versin yangın İnşallah bir an önce sana kontrol altına alınır bu yangının bilançosu bayağı bir ağır oldu Sabah saatlerinde çıktı bu saat oldu hala kontrol altında alınamadı tahliyeler başladı sıçrayarak büyümeye devam ediyor çok şiddetli Rüzgar olduğu için henüz kontrol altına alınamadı kaç yüz metre şehir merkezinde oturmamıza rağmen oradaki yangının küllleri bir bir buraya döküldü Oradaki insanlar canlılar hayvanlar ne haldedir sizlerden dua bekliyorum Rabbim bir an önce bu yangınları sönmesini kontrol altına alınır

1 cevap

+1 oy
(5,166 puan) tarafından

Her sene her ilde bir orman yangını yeter artık ne oluyor bu insanlara ne geçiyor ellerine

(5,166 puan) tarafından

Aman nolur dikkat edin yangın söndürülene kadar valizleriniz arabada kalsın siz odaya 3 5 parça eşya koyun sadece tedbir amaçlı ne olacagı belli değil ve mutlaka tetikte olun gerekirse nöbetleşe uyuyun bir gözünüz açık olsun araba anahtarı elinizde dursun boynunuza asın Gerekirse şuan Türkiyenin birçok ilinde şiddetli rüzgarlar varmiş ordaki rüzgarla ne olacagı belli olmaz nolur tetikte olup tedbiri elden bırakmayın

(4,745 puan) tarafından

Dünden beri böyle Canan. Bugün her yeri yıkadı eşim,yine iflah olmadı. Geçen sene de vardı burda. Sonrasında Bursa da. Neye yanacağımızı şaşırdık. Kimin katkısı varsa Rabbim ıslah etsin 🤲🏻

(2,994 puan) tarafından

image

gece boyu helikopterler ses duyldu zaten tetikte yattim

kntrol ettim habire kalktim baktim . bu taraf seydikemer tarafi daglar bile sisten gozukmuo.

image

(5,166 puan) tarafından

Offf mevlam yardım etsin artık yeter nefes alacak yerimiz kalmadı 

(4,745 puan) tarafından

Biz iyi kötü bu yaşlara geldik. Çocuklarımız ne olacak. Bide sessiz canlar. 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Orman yangını sırasında acil durum tahliyesi nasıl yapılır?
Orman yangını tahliyesinde öncelikle yetkililerin resmi uyarılarını takip etmeli ve belirlenen güvenli toplanma alanlarına gitmelisiniz. Çıkış anında kapı ve pencereleri kapatarak duman girişini engellemek, elektrik ve gaz vanalarını kapatmak hayati önem taşır. Yanınıza sadece kimlik, ilaç ve değerli eşyalarınızı alarak panik yapmadan en yakın güvenli bölgeye ulaşmanız gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evimin yakınında yangın olduğunda kül ve duman etkisinden nasıl korunurum?
Yangın bölgesine yakın yerleşim yerlerinde kül ve dumandan korunmak için tüm kapı ve pencereleri hava sızdırmayacak şekilde kapatmalısınız. Dışarı çıkmak zorunda kalırsanız mutlaka maske kullanmalı ve nemli bir bezle ağız ile burnunuzu kapatmalısınız. İç mekanlarda hava temizleyici cihazlar kullanmak ve ortamı sık sık nemli bir bezle silerek toz birikimini önlemek solunum yolu sağlığınız için etkili bir yöntemdir.
Orman yangını ihbarı nereye ve nasıl bildirilir?
Orman yangını gördüğünüzde zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirmeniz gerekir. İhbar sırasında yangının kesin konumunu, büyüklüğünü ve varsa yerleşim yerlerine yakınlığını net bir şekilde belirtmek ekiplerin müdahale hızını artırır. Ayrıca yangın ihbarı yaparken kendi can güvenliğinizi tehlikeye atmadan güvenli bir mesafeden bilgi vermeye özen göstermelisiniz.
Yangın anında evcil hayvanlar nasıl tahliye edilmelidir?
Evcil hayvanların tahliyesi için önceden hazırlanan bir acil durum çantası bulundurmak süreci hızlandırır. Hayvanlarınızı sakinleştirmek için taşıma çantalarını hazır tutmalı, tasmalarını yanınıza almalı ve onları asla yalnız bırakmamalısınız. Tahliye sürecinde hayvanların strese girmesini önlemek için güvenli alanlara veya geçici barınaklara doğrudan ulaşım sağlamanız en güvenli yoldur.
Orman yangınlarının büyümesini engelleyen faktörler nelerdir?
Orman yangınlarının büyümesini engelleyen en temel faktörler şiddetli rüzgarın olmaması, düşük sıcaklık seviyesi ve yüksek nem oranıdır. Ayrıca ekiplerin hızlı müdahalesi, yangın emniyet şeritlerinin oluşturulması ve arazinin topografik yapısı yangının yayılma hızını doğrudan etkiler. Hava araçları ve yer ekiplerinin koordineli çalışması, yangın bölgesindeki yakıtı azaltarak alevlerin kontrol altına alınmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 413 göst.
9 Ağustos 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde Memuranne& (1,800 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 322 göst.
22 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Cerenin Annesi (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 1,625 göst.
0 oy
22 cevap 1,962 göst.
2 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Iyiniyetli (704 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,369 soru

24,747,743 cevap

371,941 kullanıcı

...