Eşim babasına çok düşkün, ne yapmalıyım?

0 oy
241 göst.
önce Diğer kategorisinde (839 puan) tarafından

Anneci erkeği hep gordukte 

Ya babaci erkek?? valla ilkkez karsilasiyorum varmi cevrenizde ne bilm erkekler genelde anneci olurlar ilk defa babacı bir erkekle karşılaştım eşim o da 🤣 resmen babasına aşık babamda babam der durur 

Sizin varmi cevrenizde 

4 Cevaplar

0 oy
önce (3,697 puan) tarafından

Hayırlı olsun sanırım ilk imza atan siz olacaksınız diyeyim 😂😂

-Reklam-
0 oy
önce (5,214 puan) tarafından

Bizimkide babasını gorse gomecek oyle seviyo 🤣

0 oy
önce (6,037 puan) tarafından

Eşimde öyle.ha annesini de atmaz bana karşı anacıdır ama babası gir mezara desin girir.

Babasıyla kavga ediyorum ağzını açıp tek kelime etmiyor aksine sus yeter diyor bana.

önce (839 puan) tarafından

Valla oylede boylede kötü bence 

Babasina sormadan karar alamaz babası bişey desin fikri içine sinmez vazgecer 

0 oy
önce (9,634 puan) tarafından

Anacı yada babacı değildir sadece saygıya çok önem verir bide anne babaya hizmet etmeyi sever . 

önce (839 puan) tarafından

Saygı illaki var ama bariz hem belli ediyor bunu hemde kendisi de diyor ben babama daha çok düşkünüm diye anneci değilim diyor

Evde sürekli babasindan konusuyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Babasına aşırı düşkün erkeklerin genel davranış özellikleri nelerdir?
Babasına aşırı düşkün erkekler, kararlarını verirken babasının onayını önceliklendirme, sık sık babasının fikirlerini referans gösterme ve boş zamanlarının büyük kısmını babasıyla geçirme eğilimindedir. Bu durum, bireyin babasıyla kurduğu güven bağının güçlü olduğunu gösterse de, bazen yetişkinlik dönemindeki bağımsız karar alma süreçlerini zorlaştırabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin babasına olan bağımlılığı evliliğimizi nasıl etkiler?
Eşin babasına olan bağımlılığı, çiftin kendi evlilik birliği içindeki karar mekanizmalarında babanın dolaylı veya doğrudan varlık göstermesine neden olabilir. Bu durum genellikle ev içi önceliklerin belirlenmesinde, finansal kararlarda veya sosyal planlarda eşin eşine değil de babasına danışması şeklinde gün yüzüne çıkar ve zamanla çatışmalara yol açabilir.
Babacı bir eş ile sağlıklı bir ilişki nasıl yürütülür?
Babacı bir eşle sağlıklı bir ilişki kurmanın temel yolu, sınırları net ve nazik bir dille belirlemekten geçer. Eşinize babasına olan sevgisine saygı duyduğunuzu hissettirirken, evliliğinizdeki mahremiyet ve karar alma süreçlerinin size ait olduğunu, her konunun iki kişi arasında çözülmesi gerektiğini örneklerle açıklayarak sağlıklı bir denge kurabilirsiniz.
Erkeklerin babalarına düşkün olması psikolojik olarak neyi ifade eder?
Bir erkeğin babasına düşkün olması, genellikle babayı rol model olarak benimsemesi, onun onayını kazanarak kendini güvende hissetmesi veya babasının yaşam tarzına hayranlık duyması gibi psikolojik temellere dayanır. Bu bağlılık, babanın aile içindeki otoritesi ve çocuğun gelişim sürecinde ona sunduğu duygusal destekle doğrudan ilişkilidir.
Eşim her konuda babasının fikrini soruyor ne yapmalıyım?
Eşinizin her konuda babasına danışması durumunda, tepkisel davranmak yerine konunun sizin üzerinizdeki etkilerini net bir şekilde paylaşmalısınız. Özellikle ailevi kararlar alınırken eşinizin kendi özgür iradesini kullanmasının ilişkinizin gelişimi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan, suçlayıcı olmayan 'ben' diliyle kurulan cümleler tercih etmeniz çözüm sürecini hızlandıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 556 göst.
25 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Gzlllll (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 859 göst.
9 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Poyraz_Mira (1,836 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,764 göst.
6 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Annelikguzel (2,137 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,297 soru

24,721,038 cevap

370,075 kullanıcı

...