31+5 haftalık hamileyim, devlet hastanesinde doğum nasıl olur?

0 oy
183 göst.
önce Diğer kategorisinde (35 puan) tarafından

Merhaba hanımlar☺️

31+5 haftalık hamileyim Beylikdüzü devlet Hastanesi'nde hep muayene ölüyorum doktorum gerçekten çok iyi çok güler yüzlü ama doğum beni çok kaygılandırıyor Beylikdüzü'nde doğum yapanlar normal veya sezeryan yapanlar doğum sürecini bana yazabilir mi? 

Normal olursa ki çok isterim normal doğum yapmayı sancım geldiğinde hastanede ilk ne yapıyorlar sonra doğum da ne yapıyorlar nasıl davranıyorlar ve hep muayene olduğum doktor mu giriyor doğumuma

Doğum bittiğinde odaya geçtiğimde tek mi oluyoruz yoksa hastalar ile mi kalıyoruz bunları çok merak ediyorum lütfen cevap verirseniz çok memnun olurum❤️

3 Cevaplar

0 oy
önce (681 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ben beylikdüzünde sezeryan dogum yaptım ve cok memnun kaldım hemşireler falan gayet ilgililerdi tavsiye ederim 

önce (35 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim umarım benim de güzel geçer inşallah ☺️

-Reklam-
0 oy
önce (231 puan) tarafından

Ben orda doğum yaptım çok memnun kaldım benimki sezaryan dı doktorum mehmet satıcıydı ben çok memnun kaldım tek  li değildi ama hasta da vardı ama yine eşim yanıma geldi sadece geceleri yasak karışmıyorlar fazla 

Ya bu yazdıklarınız beni çok rahatlattı teşekkür ederim ☺️

önce (231 puan) tarafından

Rica ederim Allah sağ salim kucağinıza almayı nasip etsin işallah 

0 oy
önce (5,937 puan) tarafından

Ben başka şehirde devlet Hastanesi'nde doğum yaptım. Normal doğumdu. Suyum gelerek gittim giriş yaptırdım doğumhane ye gidip. İçeri aldılar yanıma kimseyi almadılar. Önce alttan muayene ettiler sonra sancı odasına aldılar. Orada sancımı çektim. Ebeler sürekli gelip nst bağlayıp alttan açılmamı kontrol ettiler. Şunu sancı istedim açılmam artınca suni verip ayağa kalkma izin verdiler yatağın yanında çömel kalk yaptım biraz. Sonra çatala aldılar. Sonda takıp mesanemi boşalttılar. Doğum sırasında hadi yapabilirsin diye destek oldular. İki tane ebe vardı doktor yoktu. Doğum oldu bebeğimi hemen göğsüme yatırdılar ben istemiştim göbek bağı kesilmeden temas etmeyi. Sonra görevli hasta bezi taktı lohusa odasına aldılar. Emzirdim sık sık. Bir saat sonra filan odaya aldılar. Doktor kesinlikle görmedi sadece doğum bittikten sonra şöyle bir kapıdan ebelere sordu sıkıntı var mı diye. Sezeryan da sanırım doktorun insiyatifine bağlı isterse kendisi geliyor yoksa nöbetçi doktor kimse o sezeryana alıyor. Gittiğin hastanede gebe okulu varsa oraya da sorabilirsin. Beni gezdirmislerdi hep doğumhane de filan.

Hep merak ediyordum doğum sürecini ailem böyle anlatmadılar detaylı bir şekilde 

Çok teşekkür ederim ☺️ 

önce (5,937 puan) tarafından

Rica ederim merak ettiğin başka birşey varsa sorabilirsin. Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin bir avazda kurtarsın 😊

Amin çok teşekür ederim Allah razı olsun 🥰❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet hastanesinde doğum sancısı başlayınca ilk ne yapılır?
Doğum sancılarıyla hastaneye başvurduğunuzda, öncelikle acil servise veya kadın doğum polikliniğine giderek kayıt açtırmanız gerekir. Burada hemşireler tarafından nst cihazına bağlanarak bebeğin kalp atışları ve sancılarınızın şiddeti kontrol edilir, ardından açıklık muayenesi yapılarak doğumun başladığına dair kesin teşhis konulur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğumda sürekli takip eden doktor mu doğuma girer?
Devlet hastanelerinde doğum süreci genellikle nöbetçi doktor ve uzman ekip tarafından yürütülür. Her ne kadar takibinizi yapan doktor ile doğum sürecini planlasanız da, doğumun gerçekleştiği saatte hastanede nöbetçi olan kadın doğum uzmanı ve asistan hekimler doğuma girmektedir.
Normal doğum sonrası hastanede oda düzeni nasıl işler?
Normal doğum sonrası anne ve bebek, genellikle doğum servisinde yer alan hasta odalarına alınır. Hastanenin doluluk oranına ve oda imkanlarına göre tek kişilik veya birkaç kişilik odalarda istirahat sağlanır; ancak günümüzde birçok devlet hastanesinde anne-bebek uyumu için imkanlar dahilinde tek kişilik veya iki kişilik odalar tercih edilmektedir.
Sezaryen doğum süreci devlet hastanelerinde nasıl ilerler?
Sezaryen doğum süreci, tıbbi gereklilik durumunda veya planlı bir şekilde belirlenen tarihte gerçekleşir. İşlem öncesi gerekli kan tahlilleri ve anestezi muayenesi yapılır; ardından steril ameliyathane ortamında genel veya spinal anestezi yöntemiyle yaklaşık 30 ile 60 dakika süren bir operasyonla bebeğin doğumu gerçekleştirilir.
Doğum için hastaneye giderken yanıma neler almalıyım?
Hastaneye giderken yanınızda kimliğiniz, varsa son döneme ait tüm tahlil ve ultrason sonuçlarınızın bulunduğu dosya mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca kendiniz için gecelik, emzirme sütyeni, havlu, terlik ve kişisel bakım ürünlerini; bebeğiniz için ise hastane çıkış seti, bebek bezi, battaniye ve zıbın takımlarını hazır bir çantada bulundurmanız süreci kolaylaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 565 göst.
25 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 222 göst.
0 oy
5 cevap 673 göst.
0 oy
1 cevap 239 göst.
16 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Ikra_1212 (20 puan) tarafından soruldu

Kategoriler