3.5 yaşındaki çocuğum tuvalet eğitiminde kendi gitmeli mi?

0 oy
175 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,793 puan) tarafından

Kızlar kızım 3.5 yaşında  2 haftadır tuvalet eğitimindeyiz belki daha fazla da olmuş olabilir neyse son 3 gündür altına kaçırmıyor lazimliga yapıyor bugün de kendisi gidip yapmaya başladı artık ben götürmeyi bırakayım mi yoksa arada götürmeye devam mı edeyim bide kızımı okula yazdırdık yarım gün tuvalet eğitimi olması gerekiyor dediler eğer alışırsa okula gelsin dediler göndersem mi göndermesem mi kararsız kaldım okullar açılmasina biraz daha var daha iyi alışır mi acaba bu arada üstünü kendisi giyip çıkartabiliyor ona ben karışmıyorum birşey olduğu zaman kendisi değiştirebiliyor benim kafami karıştıran sadece orda tek başına tuvalete gidebilir mi

2 Cevaplar

0 oy
(2,308 puan) tarafından

Benimde Eylül'de kızım 3 yaşını doldurcak yazın başında alistirdim şimdi 1 aydır filan kendisi gidiyor üzerini açıp kapatıyor bazen ben o gidince sadece gidip popisini vs temizleyip cikiyorum ama son 1 haftadır beni hiç istemiyor kendisi temizlik yapmaya çalışıyor tabi ben kaka yapınca mecbur gidiyorum oda günde 1 kez filan zaten günlük duşta aldiriyorum uzun sürmez tamamiyle alışır sende yavaş yavaş alıştır daha 1 ay var yapar tabiki de 

(2,793 puan) tarafından

Ay hiç alışamayacak gibi geliyordu şükür çözüyor bide dışarıda çok uzun tutuyor insaAllah onu da atlatırız ben kendim temizliyordum ama haklısın onu da göstermem lazım zaten her gün benimki de banyo yapıyor okulda mahremiyetten dolayi tek olacak umarım zorlanmaz 

-Reklam-
0 oy
(9,806 puan) tarafından

Yazın başında bıraktık bizde . Lazımlığa yapıyor birkaç kez kendin git hadi dedim küçük çişe tmm dedi gitti

Ama napsa beğenirsin 🤦‍♀️ yaptıktan sonra kaldırmış Lazımlığı klozete dökmeye çalışmış becerikli oğlum 

Sonra peşine düştüm yapmasın die

(2,793 puan) tarafından

Çocuk işte gördüğünü yapmaya çalışmış bizimde bahçe de köpeğimiz var hiç aklıma gelmedi onun yaptığını taklit edeceği normalde köpeğimiz de bahçeye yapmıyor ama o gün misafirim vardı çok yoğundum ne köpekle ilgilenebildim ne de kızımla köpek kakasını bahçeye yapmış kızımda tutmuş kendi kakasını yapmış onu da temizlemeye çalışmış ne yapıyor diye pemcereden baktım bi şok geçirdim hemen banyo yaptırdım bahçeyi temizledim şimdi ben de gözümün önünden ayırmaya korkuyorum kendisine de anlattim ama yine de cesaret edemiyorum gözümle takip ediyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3.5 yaşındaki çocuğum tuvalet eğitiminde kendi gitmeli mi?
3.5 yaşındaki bir çocuğun tuvalet ihtiyacını kendisinin gidermesi, bireyselleşme süreci için oldukça olumlu bir adımdır. Çocuğunuz artık kendi gidip yapabiliyorsa onu desteklemeli ve özgüvenini kırmamak için süreci kendi yönetmesine izin vermelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tuvalet eğitimi alan çocuk ne zaman kendi başına gitmeye hazır olur?
Çocuklar genellikle altına kaçırmayı bıraktıkları, üstlerini kendileri değiştirebildikleri ve tuvalet ihtiyacı hissettiğinde bunu ifade edip lazımlığa yönelebildikleri aşamada bağımsızlaşmaya hazırdır. 3.5 yaş, motor becerilerin gelişimi sayesinde bu bağımsızlık için genellikle uygun bir dönemdir.
Tuvalet eğitimi tamamlanmadan okula göndermek doğru mu?
Okul öncesi dönemde çocukların tuvalet eğitimi konusunda belirli bir olgunluğa ulaşmış olması önemlidir, ancak eğitim süreci okul ortamında da devam edebilir. Eğer çocuğunuz kendi üstünü giyip çıkarabiliyorsa ve tuvalet ihtiyacını size söyleyebiliyorsa, okula başlaması tuvalet alışkanlığını kazanmasını hızlandırabilir.
Tuvalet eğitiminde anne takibi tamamen ne zaman bırakılmalı?
Çocuğunuz son 3 gündür altına kaçırmadan tuvaletini yapıyorsa ve kendi gitmeye başladıysa, takip etmeyi tamamen bırakmak yerine gözlemci rolüne geçebilirsiniz. Aniden müdahaleyi kesmek yerine, ihtiyaç duyduğunda yardıma geleceğinizi belirterek onu izlemek en güvenli yöntemdir.
3.5 yaşındaki çocuğun tuvalette bağımsız olması için neler yapılmalı?
Çocuğunuzun tuvaletini kolayca yapabilmesi için tuvalet kıyafetlerini kendi çıkarabileceği şekilde seçmeli ve basamaklı tabure gibi destekleyici materyaller kullanmalısınız. Ayrıca tuvalet sonrası hijyen konusunda ona rehberlik ederek süreci kademeli olarak tamamen ona bırakabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 411 göst.
+1 oy
8 cevap 438 göst.
0 oy
3 cevap 426 göst.
0 oy
9 cevap 524 göst.

Kategoriler

1,518,009 soru

24,742,582 cevap