Çocuğumu dışarıda şiddet olaylarından nasıl koruyabilirim?

0 oy
606 göst.
önce Diğer kategorisinde (6,355 puan) tarafından

Aranızda A101 de ki çocuğu döven deli haberini görenler vardır. Ay dünden beri içim gidiyor içim. Hadi kaçanlar korktu bari etrafta insan toplasalardı o çocuğu yerden yere attı. Video veya fotoğraf atmak istemedim. İçim el vermiyor, hayati tehlikesi bulunuyormuş. Ay delisi akıllısı bu çocukları nasıl koruyacağız bilmiyorum gitgide iğrenç bir hal aldı dünya

14 Cevaplar

+1 oy
önce (10,508 puan) tarafından

Hadi çalışanlar korktu mu? Ordan bir oda parfümü alıp gözüne sıksalar çocuk kaçıp gider. Çocuğun o çaresizliği beni mahfetti. Onu alıp yerden yere vurması 🫤 büyük konuşmak istemiyorum Rabbim esirgesin ama böyle bir durumda sanırım deli falan dinlemem 

önce (6,355 puan) tarafından

Çok çok üzüldüm zaten. Hadi kaçtılar sokakta insan toplayıp getirsinler kaç dakika o çocuk dayak yedi

önce (10,508 puan) tarafından

Her türlü yardımcı olabilirlerdi ya Allah vicdan merhamet versin insanlara 

-Reklam-
0 oy
önce (2,519 puan) tarafından

ayyy deli oldum izlerken yüreğim parçalandı inanki nasıl müdahale edenler olmadı inanamıyorum 

Yüreğim yandı resmen o çocuğun şok içinde bakışlarına 

0 oy
önce (15,680 puan) tarafından

ay görmedim görmek istemiyorum, ne günlere kaldık ya

Görme bacım asla aklından çıkmaz asla

0 oy
önce (379 puan) tarafından

Bende izledim Allah kahretsin insallah ve bu arada doven kisi deli filan degil oyle olsaydi cezai ehliyeti olmazdi tutuklandigina gore var ama onu tutuklayip da icerde beslemek ne kadar dogru bilmiyorum

önce (379 puan) tarafından

Hatta bak buda ifadesi

image

Kabul etmiyormuşmuş lan öldürdün resmen çocuğu 

0 oy
önce (7,287 puan) tarafından

Ben görseydim o kişiyi orda parcalardim valla, o cocugun yerinde benim cocugumda olabilirdi

Aynen öyle yazık günah yemin ederim ya

0 oy
önce (65,495 puan) tarafından

görmedim insan disari cikmaya korkuyor deli manyak dolu heryer

Görme bacım delirirsin

0 oy
önce (139 puan) tarafından

Kasanın önüne getirdiği noktadan sonrasını izlemeye gönlüm el vermedi. Babası falan sandım ben. Ne olursa olsun orda 4 tane kadın vardı hiç mi vicdanın merhametleri yoktu 4ü birden saldırsa çocuğu alırlardı. Onu geçtim dışarı kaçtılar ordan birilerini çağırabilirlerdi vallahi insanlık ölmüş başka diyecek bişey bulamıyorum. Kazadan beladan mı diyeceğiz kötü insanların şerrinden mi diyeceğiz ne diyeceğiz bilmiyorum. İnsan dışarı çıkmaya korkuyor artık bu devirde anne baba olmak çok zor. Şimdi de onu deli diye serbest mi bırakacaklar deli değil ne olursa olsun insanın evladına bunu yapan bilmiyorum ya

Aynısını düşündüm, bari dışarıdan insan topladalardı maf oldu o çocuk yavrum benim şükür durumu iyiymiş şoka girmişti resmen

önce (139 puan) tarafından

Elhamdülillah ama bunu asla unutamayacak  o çocuk

0 oy
önce (2,572 puan) tarafından

Ay sen söyleyince baktım kriz geçirdim orrrruussspuu cocuguuuuu kriz geçirdim ya . Benim çocuğuma yapılsaydı o sağ kalmazdi yemin ederim. İster deli ister akıllı olsun

İçim parçalandı ya çaresizce sok olmuş etrafa bakıyordu çocuk kalbim duracak dedim o aile izlerken maf olmuştur 

önce (2,572 puan) tarafından

Ay öyle tabi ailenin öfkesini düşünemiyorum 

0 oy
önce (110 puan) tarafından

Allah korusun evlatlarımızı

Amin Ablacığım inşallah 🥹

0 oy
önce (3,734 puan) tarafından

Bikere markette adam çocuğun kulağını tutmuş nasıl çekiyor dedim sen napiyosun sanane dedi eline bi vurdum millet bakıyor kimse kusura bakmasın evde düzgün terbiye veremiyorlar sokakta başkasının çocuğuna böyle yapıyorlar o babanın yerinde olsam evire cevire meydanda doverdim onu kisasta hayat vardır Allah başa vermesin ama konu çocuk olunca nevrim döner istwr benimki ister başkasinin olsun herkesin çocuğu kendine kıymetli sonuçta 

Eline koluna sağlık bacım hak ettikleri bu zaten bunların insan değiller 

0 oy
önce (922 puan) tarafından

Bana degmeyen yılan bin yaşasın , her koyun kendi bacagından asılır diye diye bu hale geldik. Ne delisi ya deliler cocuklarla cok iyi anlasıyor bu resmen *****, lanet olası.

Sadece insanımız kendi başına gelince anlıyor öyle bir hal aldı adi dünya

0 oy
önce (1,669 puan) tarafından

Dün izledim çok etkilendim üzüldüm çocuğa. Nasıl yerden yere vurdu içim gitti. Dün kızıma oğluma sarılıp ağladım sizi dünyaya getirdim ama nasıl koruyup kollayacağım diye. Gerçekten çocuklarım için endişeliyim her türlüsü var dişarıda 

Rabbim hepsini korusun inşallah haklısın bacım bu iptenç dünyada ne yapacağız bilmiyorum 

0 oy
önce (48,331 puan) tarafından

Çok kötüydü ya çok etkilendim çocuğa bişey olacak diye o kadar korktum ki.. ama oradaki insanların yerinde olsam elime ne geçerse firlatirdim ona o şekilde bırakıp kacmazdim kacamazdim hadi kaçtın dışardan yardım getir insanları topla bu kadar duyarsız olunmaz ya göz göre göre 

Aynen öyle, hadi korkup kaçtın bağır çağır etraftan insan topla. Çocuk ölümden döndü travması olmuştu üstüne aile o videoda perişan olmuştur resmen 

0 oy
önce (4,928 puan) tarafından

Kriz geçirdim izlerken çalışanlar korktu durumunu asla kabul etmiyorum deli geliyor diye bağırmasını biliyorlar demek ki adamın durumunu biliyorlar kapıyı kilitleyip polis çağırabilirlerdi hadi o an tutuldular diyelim şişe fırlatıp bişey sıkıp müdahale edebilirlerdi kaç kişiler bağırıp yardım isteyebilirlerdi çözümü her türlü vardı ama o z kuşağı denen ülkeye topluma faydası olmayan ve olmayacak kuşak kamera görüntülerini izlerken utanmadan gülüp dalga geçtiler alay ettiler  a101 bu gereksiz çalışanları işten atmalı ve bu duyarsız varlıklar hiçbiryerde iş bulamamalı akılları başlarına gelir gülüp dalga geçmek alay etmek nasıl bi iğrençliktir nasıl bi ahlaksızlıktır nasıl bi duyarsızlıktır

Aynısını düşündüm hadi korktular kaçtılar vs bir şekilde anlarım o çocuk kaç dakika dayak yedi sokak dolu insandır bağırıp yardım isteyin orada dayağı mı izlediniz siz, çocuk resmen ölümden döndü şoka girmiş o kadar büyük dayağa. Şükür iyiye gidiyormuş ama aklımdan hiç çıkmıyor 

önce (4,928 puan) tarafından

O cani piskopat manyak ne kadar suçlu ise o çalışanlarda suçlu benim gözümde hem izledikleri için hem alay ettikleri için umarım onlarda ceza alır çocuk iyiye gitse ne olur ömür boyu travma kaldı çocukta nasıl iyileşecek fiziki yara gelir geçer ruh yarası ne olacak 4 tane pislik yüzünden çocugun hayatı kaydı

En basit markete gitme olayı çocukta ne yaralar açtı ve açacak. Ailesini düşünemiyorum bile. Rabbim esirgesin, böyle bir durumda çığlık çığlığa mahalleyi ayağa kaldırırdım. Olan çocuğa oldu. Caniler

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dışarıda çocuğumu yabancıların şiddetinden nasıl koruyabilirim?
Çocuğunuzu dışarıdaki olası şiddet olaylarından korumak için ona her zaman yanınızda olmasını, tanımadığı veya şüpheli gördüğü kişilerden fiziksel mesafe koymasını ve rahatsız olduğu durumlarda yüksek sesle yardım istemesini öğretebilirsiniz. Güvenli alanları (mağazalar, güvenlik noktaları) önceden göstermek ve çocuklarda hayır deme becerisini geliştirmek, karşılaşabilecekleri riskli durumlarda hızlı tepki vermelerini sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğuma tehlike anında yardım istemeyi nasıl öğretirim?
Tehlike anında çocuğunuza 'İmdat' veya 'Bu kişi benim babam/annem değil' diye bağırmasını, çevredeki insanları doğrudan hedef alarak (örneğin 'Siz, mavi ceketli bey yardım edin!') yardım istemesini pratik bir şekilde öğretebilirsiniz. Yüksek sesle tepki vermek, saldırganın dikkatini dağıtarak çevredeki insanların olaya müdahil olmasını tetikleyen en etkili yöntemdir.
Çocuklar için dışarıdayken uygulanan güvenlik kuralları nelerdir?
Çocuklar için en temel güvenlik kuralları asla ebeveynlerinden uzaklaşmamaları, bir yere gitmeleri gerektiğinde mutlaka haber vermeleri ve yabancılarla asla bir yere gitmemeleridir. Kalabalık ortamlarda her zaman çocuğunuzun elini tutmalı veya fiziksel temasınızı korumalısınız; ayrıca acil durumda ulaşabileceği bir yetişkinin telefon numarasını ezberletmek veya üzerine yazmak gibi önlemler alabilirsiniz.
Şiddet içerikli haberler çocukların psikolojisini nasıl etkiler?
Şiddet içerikli haberlerin çocuklar tarafından görülmesi, onlarda dünyanın güvensiz bir yer olduğu algısını yaratarak kaygı, uyku bozukluğu ve korku geliştirmelerine neden olabilir. Bu tür içerikleri çocuklardan uzak tutmak ve eğer maruz kalırlarsa durumu yaşlarına uygun bir dille, onları güvende hissettirecek şekilde açıklamak, yaşanabilecek travmatik etkileri en aza indirmek için kritik önem taşır.
Çocuğumun dışarıdayken güvende olup olmadığını nasıl anlarım?
Çocuğunuzun dışarıdaki güvenliğini sağlamak için onunla düzenli iletişim kurun ve nerede, kiminle olduğunu her an bilmenizi sağlayacak bir takip sistemi (akıllı saatler veya GPS cihazları) kullanabilirsiniz. Çocuğunuza hangi durumlarda korkması gerektiğini ve herhangi bir olumsuzluk durumunda çekinmeden size gelmesi gerektiğini anlatarak aranızdaki güven bağını her zaman güçlü tutmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 704 göst.
26 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 769 göst.
0 oy
2 cevap 297 göst.
30 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,614 soru

24,725,090 cevap