6 Temmuz adet tarihime göre erken gebelik testi yaptım güvenmeli miyim?

0 oy
257 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (14 puan) tarafından

Kızlar son adet tarihim 6 temmuzda bu sabah test yaptım negatif cikti ama testi şöyle yaptım saat 12 den sonra bişey içmedim saat 1 gibi de tuvalete çıktım saat 2 de de gebelik testi yaptım sizce güvenmeli miyim yardımcı olur musunuz lütfen yaa

2 Cevaplar

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Bacım bu ayki adetin de gelseydi birkaç gün geçseydi sonra test yapsaydın keşke 

önce (14 puan) tarafından

Niye adet olunduğu zamn da hamile olabiliniyo mu ki

Belirtilerim de var bu sabah mide bulantısıyla uyandım hic adet olacak mışım gibi gelmiyo bana

önce (29 puan) tarafından

Demek istediğim adetin geçtikten sonra test yapsaydın daha iyi olurdu. Daha adetin gecikmemiş. Bende hamile kalmak istediğim zamanlar her ay adet öncesi psikolojik olarak midem bulanıyodu başım dönüyordu. Rabb'im gönlüne göre versin☺️ 

-Reklam-
0 oy
önce (14,210 puan) tarafından

6 temmuzda oldunmu o günden beri gecikiyormu 

Yok hayır son adet tarihim 6 temmuz yani bu günlerde adet olamam bekleniyo

Daha test yapmak için erken geciksin öyle yap 

Ne zamn yapmalıyım sizce benim döngüm 28 gün yani 3 ağustosta adet olmam gerekiyor 

5 6 gün geciksin öyle yap 

Teşekkür ederim dua edin lütfen çok istiyorum daha önce de düşük yaptım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 Temmuz adet tarihine göre yaptığım gebelik testi neden negatif çıktı?
6 Temmuz adet tarihine göre gebelik testinin negatif çıkması, henüz döllenmenin üzerinden yeterli süre geçmemiş olması veya yumurtlamanın beklenenden daha geç gerçekleşmiş olmasından kaynaklanabilir. Gebelik testlerinin doğru sonuç vermesi için kanda veya idrarda HCG hormonunun belli bir seviyeye ulaşması gerekir. Adet gecikmesi yaşanmadıysa veya çok erken bir dönemde test yapıldıysa negatif sonuç yanıltıcı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erken gebelik testi için günün hangi saati idrar testi yapılmalıdır?
Erken gebelik testlerinde en doğru sonucu alabilmek için sabah ilk idrarın kullanılması önerilir çünkü bu idrarda HCG hormon konsantrasyonu en yüksek seviyededir. Gün içerisinde fazla sıvı tüketimi idrarı seyrelterek hormon seviyesinin testte tespit edilmesini zorlaştırabilir. Günün ilerleyen saatlerinde test yapacaksanız, en az 3-4 saat boyunca sıvı tüketimini kısıtlayıp tuvalete çıkmamış olmanız testin hassasiyetini artıracaktır.
Gebelik testinde doğru sonucu almak için adet dönemi ne kadar geçmeli?
Gebelik testinin en güvenilir sonucu vermesi için adet kanamasının beklenen tarihten itibaren en az 1-2 gün gecikmiş olması önerilir. Erken gebelik testleri adet tarihinden birkaç gün önce sonuç verebilse de, negatif çıkması gebelik olmadığını kesinleştirmez. Kesin sonuç için adet gecikmesinin yaşanmasını beklemek, yanlış negatif sonuç alma riskini en aza indirir.
Evde yapılan gebelik testleri ne kadar güvenilirdir?
Evde uygulanan idrar testleri, doğru zamanda ve doğru şekilde kullanıldığında %99 oranında güvenilir sonuçlar verir. Ancak testin erken dönemde yapılması, idrarın çok seyreltik olması veya testin hatalı uygulanması gibi faktörler sonucun negatif çıkmasına neden olabilir. Eğer şüpheleriniz devam ediyorsa birkaç gün bekleyip testi tekrarlamak veya en kesin sonuç için kan testi yaptırmak en sağlıklı yöntemdir.
Negatif çıkan gebelik testi sonrası adet görmezsem ne yapmalıyım?
Negatif çıkan bir gebelik testi sonrası adet görmediyseniz ve adetiniz gecikmeye devam ediyorsa, testi 3-4 gün sonra sabah ilk idrarınızla tekrarlamalısınız. Eğer tekrarlanan test de negatif çıkarsa ve adet gecikmesi sürerse, hormonel dengesizlikler veya diğer tıbbi durumların değerlendirilmesi için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanız gerekir. Kan testi, idrar testine göre gebeliği çok daha erken ve kesin aşamada tespit edebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,516,576 soru

24,724,371 cevap

370,355 kullanıcı

...