Hoş geldin bebek hediyesini nereden alabilirim?

0 oy
300 göst.
önce Diğer kategorisinde (65 puan) tarafından

Kızlar Hayırlı Geceler nasılsınız iyisinizdir inşallah aradan sonra buraya gelebildim çoluk çocuk iş güç derken telefonu almaya vaktim olmuyordu şimdi sizi bişi sormam gerekenler var 2 tane çocuklarım var ve 3 üncü hamileyim daha yeni öğrendim salı günü doktor ilk kontörlüm var Allah'ım inşallah güzel haberler alırız şimdi gelelim soruya oğullarımin. Bebeklik kıyafetler vardı ne güzel kayınvalidem orda duruyorlar di bugün gittim bi baktım ki bazıları yok Allah'tan Bebek arabasını battaniyeler oraya bırakmadım iyiki evde saklamışım yoksa herşey pahalı alınacak durumumuzda yok sadece nasip ederse cinsiyet öğrendikten sonra bi kaç takım alırım öyle İdare etmeye çalışacam şimdi kızlar ben cocuklarimin yardım parasını alıyorum bu yardım aldığım halde bu bebeğe De yardım gelir mi bugün biriyle denk geldim dedi ki sen Kaymakamliga yada sağlıkocaya veya muhtara gitsen sana hoşgeldin Bebek hediyesi verirler diyo ilk defa duydum böyle bişi varmıydı yani sizin oturduğunuz şehirde de varmı hoşgeldin bebek hediyesi? Hem sana verende olur dediler bende Buraya gelip size sormak istedim? ❤️

4 Cevaplar

0 oy
önce (942 puan) tarafından

Sana tavsiyem şartlı gebelik yardımına başvuru yap her doktor kontrolünde ay ay para alıyorsun hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum ben İstanbulda oturuyorum  20 haftadan sonra yenidoğan yardımı başvurusu yaptım bebeğim 1 aylık olunca geldi biraz hata yaptım 31 haftada yine başvuru yaptım o yüzden geç geldi  yardım gerçekten çok iyi Di puset beşik bez ıslak mendil şampuan seti tırnak seti alt açma bezi reflü yatak  ne ararsan var gerçekten çok  güzel Beşikte park beşik. 153 arayıp yeni doğan başvurusu yapabilirsin ama her şehirde aynı değil 

önce (65 puan) tarafından

Manisa Soma da oturuyorum kadın bana söylediğine göre burda da vardır yoksa bana niye öyle söylesin ki bende başvuru yapayım bakalım ne gelecek senin geldiklerin set olark baya gelmiş ve şartli gebelik yardım ilk defa duydum senden ve ben cocuklarim şartlı sağlıkli ödeme parası alıyorum ama vereceklerini sanmıyorum gene deneyim ❤️

Canım sosyal yardıma gidiyorsun orda zaten senden hamilelik raporu istiyorlar ona göre sana bu parayı veriyorlar 

Şimdi senin için baktım. Manisa  da hoş geldin bebek çantası varmış içinde bez tarak seti hastane çıkış seti bez vs varmış ama doğumdan sonra alıyormuşsun öncesinde başvuru yap 153 ara doğumdan sonra doğum raporunu gösterip alırsın inşallah yardımcı olmuşumdur sana sağlıkla al kucağına bebişini 🥰

önce (43 puan) tarafından

Ben 25 haftalık hamile iken başvuru yaptım reddedildi İstanbul'da yaşıyorum şuan 32 haftalık hamileyim kendi kendime belki eşimin malı mülkü nedeni ile reddedildi diye düşündüm birdaha başvuru yapmadım

153 ara nedenini sor bnm  de Red edildi sonra yine başvuru yaptım  belki sen tc bilgilerini yanlış girmiş olabilirsin  yine de bak 

-Reklam-
0 oy
önce (928 puan) tarafından

3. Cocuk için aylık 5bin veriyorlar

0 oy
önce (2,439 puan) tarafından

Evet belediye bebek doğduktan sonra hoş geldin bebek paketi veriyor ama her semtte var mı bilmiyorum internetten bakarsan yaziyordur belediyeyi arayıp başvuru yapıyorsun öyle geliyor ama bebeğin doğduktan sonra hemen başvuru yap

0 oy
önce (48 puan) tarafından

Bende hoş geldin bebek çantası aldım Manisa Turgutlu da içinde bunlar vardı 

1 tane anne Bebek çantası 

Şampuan ıslak mendil iki takım elbise batanye çocuk bezi ağız mendili ve bebek yağı vardi 

önce (65 puan) tarafından

Hm Tamam işte Manisa il ilçeler bağlayan aynıdır o Zaman teşekkür ederim nasip olursa doğumdan sonra başvuru yapayım 

önce (48 puan) tarafından

Doğum yapınca doğum parası kaydı için eşin gidince orda kendileri veriyor başvuruya gerek bile yok

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hoş geldin bebek hediyesi paketi başvurusu nasıl yapılır?
Hoş geldin bebek hediyesi paketine başvurmak için genellikle bebeğin doğum belgesi veya kimlik fotokopisi ile bağlı bulunduğunuz belediyenin sosyal hizmetler müdürlüğüne, kaymakamlığa veya sosyal yardımlaşma vakıflarına bizzat başvurmanız gerekmektedir. Bazı belediyeler bu başvuruları online sistemleri üzerinden de kabul edebilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Belediyelerin yeni doğan bebek hediyesi paketinde neler var?
Belediyelerin hazırladığı hoş geldin bebek setleri genellikle bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünleri içerir. İçerisinde genellikle bebek battaniyesi, zıbın takımı, bebek şampuanı, ıslak mendil, ateş ölçer, bebek bezi gibi temel bakım ürünleri ve yeni doğan kıyafetleri yer almaktadır.
Sosyal yardım alan anneler hoş geldin bebek hediyesi alabilir mi?
Evet, halihazırda devlet tarafından verilen sosyal yardım paralarını alıyor olmanız, belediyelerin sunduğu hoş geldin bebek hediyesini almanıza engel teşkil etmez. Bu paketler sosyal yardım statüsünden bağımsız olarak, bölgede ikamet eden yeni doğum yapmış annelerin temel ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla sunulan bir hizmettir.
Yeni doğan bebek yardımı için hangi kurumlara gidilmelidir?
Yeni doğan bebek yardımı ve hediye paketleri için öncelikle ikamet ettiğiniz ilçe belediyesinin sosyal işler birimine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya kaymakamlıkların ilgili sosyal hizmet birimlerine müracaat etmelisiniz. Bazı bölgelerde bu süreçler muhtarlıklar aracılığıyla da bilgilendirme yapılarak yönetilmektedir.
Ücretsiz bebek eşyası desteği almak için şartlar nelerdir?
Ücretsiz bebek eşyası desteği alabilmek için en temel şart, o ilçede ikamet ediyor olmanız ve bebeğinizin doğum kaydının nüfus müdürlüğünde gerçekleşmiş olmasıdır. İhtiyaç sahibi aileler, belediyelerin sosyal inceleme ekipleri tarafından değerlendirildikten sonra bu yardımlardan öncelikli olarak yararlandırılabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 1,044 göst.
+3 oy
33 cevap 1,948 göst.
0 oy
2 cevap 641 göst.

Kategoriler

1,516,989 soru

24,729,830 cevap

370,729 kullanıcı

...