Okul kaydında bağış veya ücret istenirse ne yapmalıyım?

0 oy
399 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (2,440 puan) tarafından

image

Ucret talep edeni şikayet edebilirsiniz hanımlar 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (726 puan) tarafından

Hep yasaktı ama talep edilen ücretler de devletin IBAN numarasına gidiyordu ;) şikayet etsen ne fayda sonuçlanana kadar ya kayıtlar biter yada bir kılıfını gene bulurlar merak etme. Soyguncu bir ülkemiz var 🤣

önce (2,440 puan) tarafından

Sorma bacım sorma paran varsa cebinde baş üstü yerin var 

-Reklam-
+1 oy
önce (20,486 puan) tarafından

İlkokul için kastedilen. Anaokulu aidatı yasal karıştırmayın hanımlar.

önce (986 puan) tarafından

Mudur yardımcısı donem ayrı ayrı 1350 bazısı istedi.

Verseniz iyi olur dedı 🙂 cunku mesela diyelim kapının kolu kırıldı onun okulun bazısı paralarıyla yapıyoruz tadilattlar falan dedı 

Zorla bırsey ıstenmıyorkı zaten 

Kadın hatta zaten bize vermiyorsunuz okulun ıbana atılcak dedı estağfurullah hocam dedım anasınıfında hersey mustehakk  valla dıyanetın 4.6 yas kursu aylık 9bın olmus yarım gunn:) 

Haberi gördüm paylaştım sadece ama fahiş fiyatlar istenirse bilgileri olsun 

önce (20,486 puan) tarafından

Ben de ayrımı izah ettim canım,anaokulları senebasi yüklü sayılacak 15 bine kadar kırtasiye ücreti artı olarak aylık aidat talep edebilir. Okulun ödeneği yetersiz çünkü çoğu anaokulu kapı için ve ara için ekstra abla tutuyor ve yemek çıkarıyor

Esma canım okul ödeneği çok sanıyor birçok veli ondan izah etmiştir müdür. Senebasi gelen ödenekten alım yapılır faturalar ödenir vs vs

0 oy
önce (15,729 puan) tarafından

evet böyle ama hiçbir işe yaramaz. okullarda para yok 

Aynen ama toplu bir şikayet olursa belki işe yarayabilir 

önce (15,729 puan) tarafından

hiç sanmam 36 yaşındayım, bizler okula giderken de bu paralar alınıyordu. her sene şikayet var ama milli eğitim bakanlığı bu sorunu çözüp okulların bütçesini artıracak. okullara ayrılan bütçe okulların masrafını karşılamıyor. hademe parasını bile ödemiyor bakanlık 

Aynen öyle bizde okuduğumuz seneler içinde her dönem ücret ödedik ücret edemeyen hep 10 adım geriden gelirdi keşke devlet okullarında sıkı denetim ve bakım olsaydı sonuçta bir nesil yetişiyor orda 

0 oy
önce (14,250 puan) tarafından

Anaokulu için aidat yasal bu ilkokul için onuda bizden istemediler isteyen varmı bilmiyorum 

Anaokulu için yasal ama bazen fahiş fiyatlar isteniyor 

0 oy
önce (32,377 puan) tarafından

Anaokulunda yasak değil zorunlu eğitim kademelerinde yasak okul öncesi zorunlu değil ve devlet tarafından yeterince finansa edilmiyor.  Dolayısıyla ihtiyaçları veliler tarafından karşılanıyor. Zaten IBAN üzerinden okul aile birliği hesabına kayıt ücreti diye yatırılıyor 

Öyle de bazıları kendi kafasına göre fiyat belirliyor keşke devlet okullarla iyice ilgilense sonuçta oralarda gelecek nesiller yetişiyor 

önce (32,377 puan) tarafından

Keşke bir standardı olsa dediğiniz gibi bizden 4.5 istendi kardeşimgilden 12.5 istenmiş bazıları yorumlara 20 yazmış mesela herkesin durumu aynı değil 

Değil bazinin yiyecek ekmeği yok ama bunu görmüyorlar ne yazikki Allah yardım etsin 

0 oy
önce (14,554 puan) tarafından

İlk okul ve Orta okul için bu böyle. Anaokulları aidat alıyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet okullarında kayıt sırasında bağış veya ücret talep edilebilir mi?
Devlet okullarında eğitim tamamen ücretsizdir ve kayıt sırasında velilerden zorunlu bağış, aidat veya kayıt ücreti talep edilmesi yasalara aykırıdır. Anayasal olarak eğitim hakkı ücretsiz olduğu için okul yönetimi tarafından talep edilen bu tür ödemeleri yapma zorunluluğunuz bulunmamaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okul yönetimi kayıt için para isterse nereye şikayet etmeliyim?
Okul yönetimi kayıt sırasında bağış veya ücret talep ederse bu durumu doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi olan 444 0 632 numaralı telefona veya CİMER üzerinden şikayet edebilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazılı dilekçe ile başvurarak durumu resmi makamlara bildirebilirsiniz.
Kayıt parası ödemediğim için çocuğumun kaydı yapılmazsa ne yapmalıyım?
Kayıt parası ödemediğiniz gerekçesiyle çocuğunuzun kaydının yapılmaması yasal değildir ve bu durum idari bir suç teşkil eder. Bu durumda ısrarcı davranarak okul müdürlüğünden yazılı gerekçe talep etmeli ve durumu hemen ilçe milli eğitim müdürlüğüne yazılı olarak bildirmelisiniz; kayıt hakkınız yasal olarak korunmaktadır.
Okullarda istenen zorunlu okul aile birliği aidatları yasal mı?
Okul aile birliği tarafından toplanan aidatlar gönüllülük esasına dayanır ve hiçbir veliden zorla tahsil edilemez. Çocuğun okula kaydı veya eğitim süreci bu aidatın ödenip ödenmemesine bağlanamaz; dolayısıyla bu ödemeyi yapmamak öğrencinin eğitim almasına bir engel teşkil etmemektedir.
Okul kayıt döneminde velilerden istenen bağışlar için yasal süreç nasıl işler?
Velilerden kayıt döneminde istenen bağışlar tamamen gönüllülük temeline dayanmak zorundadır ve idare tarafından dayatma yapılamaz. Eğer bağış yapmaya zorlanıyorsanız ödeme yapmadan önce okul yönetimine bu işlemin yasal dayanağını sormalı, aksi bir tutumla karşılaşırsanız durumu vakit kaybetmeden ilgili eğitim denetim birimlerine bildirmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 196 göst.
27 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Havvanur1 (1,024 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 2,192 göst.
12 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Nisan89 (1,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,083 göst.
3 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 194 göst.