Eşim sürekli kaza yapıp bana şiddet uyguluyor, ne yapmalıyım?

0 oy
413 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,060 puan) tarafından

Kızlar 2 gün önce post açmıştım eşim sürekli kaza yapıyor trafik cezaları getiriryor hiç şaşırmadım dün yine 46 bın tl yazmışlar babama söyledim diye bana vurdu söyledim diye Bidaha kimseye benim aile ortamım hakkında bisey söylemeyeceksin annene herkese anlatiyorsun dedi anlatmayıp ne yapicam ki bende şaşırdım ne yapacağım bi insanla hep kendisi haklı 

11 Cevaplar

+2 oy
önce (6,594 puan) tarafından

Akıllıca bi iş yapmak istiyorsan git darp raporu al.

önce (15,756 puan) tarafından

darp raporunu al, koy kenara ve bununla tehdit et. elinde kozun olsun. darp raporu alınca şikayetçi olmuş olmuyorsun.

asla izin verme ışığının sönmesine. hayat çok uzun ve güzel günlerin olacaktır 

önce (2,060 puan) tarafından

Yıllar önce anlaşamadığımız için ben boşanma davası açmıştım tehdit ettiği için uzaklastirmamda vardı hani Bidaha yaparsam bası belaya girer kızım onu çok seviyor o yüzden hiç cesaret edemiyorum 

önce (2,836 puan) tarafından
+1

yav araba kullanmayi beceremiyor iste daha ne . lunaparka gidip hergun hevesini alsin carpisan arabalarla. o ne ole zirt birt kazami olur yav. demekki beceremiyosun niye israr ediosun.

arabayi satacak olsaniz çöp olmus artik elinizde yatirim icin elinde tutmayafa gerek yok hurdaliga vikarin bence yada biseyini iyice sen boz bidaha tamir olamasin kullanamasin oyle bi parca olsunki yenisini taktirmak araba parasi kadar olsun. tamir ettirmez yenisini de alamaz . arabayi hurdaliga birakirsiniz .

o arabayi satmaya kalksan zaten anasi aglamis arabanin çöp artik. yerinde olsam onemli bir parcasini iyice bozarim tamir edilmeyecek kadar. araba zaten hurda gozden cikarmisim para etmez. en azindan borc acmas basina. komple tamir olmuyacak bi parcasini bozunca cekici cagirir hurdaliga atarsiniz

Söyledi zaten hurdaya vericem gitsin galiba yavaştan zeka belirtisi vermeye başladı bu arada beni güldürdün Allah’ta seni güldürsün ya🤣🤣 moralim çok bozuktu 

çocuğun için yapacağın en iyi şey o adamdan kurtulmaktır. şimdi yaşından ötürü aklı ermiyor ama ileride sana kızacak neden boşanmadın diye. 

-Reklam-
0 oy
önce (32,421 puan) tarafından

İşin içinde şiddet bile var ve sen hâlâ soruyorsun bu adamdan kurtulmaya bak. Ben 6 senedir 'kol kırılır yen içinde kalir' modunda takılıyordum çünkü kurtarmaya düzelmeye umudum vardı ama bu sene yaşanan her şeyi hem onun ailesine hem kendi aileme anlattım bakın belki 3 gün sonra belki 3 sene sonra boşanacağım haberiniz olsun. Sonra neden demeyin dedim.. müthiş bir rahatlık. 

Senin eşinde düzelmez düzelmeyecek. Senin eşin normal değil sadece bu kazadan cezadan kurtulması yetmez tedavi olması gerekiyor 

Şiddet hallolmaz. 

İnceldiği yerden kopsun vallahi

şiddet asla hallolmaz. sen de sustukça şiddeti daha da artar. bugün tek tokat yarın kaş, gözün yarılmış, sonra çocuklara da sarar

10 yıldır taniyorum onu kimseye zarar verecek biri gerçekten değil suan borçlardan dolayı psikojisi bozuk iyi değilim üstüme gelme falan dedi bende çık git dedim eve gelme ya sen burda kal yada ben gideyim 

Çocuklarını aşırı derecede seviyor çocuklarda ona aşırı düşkün beni en çok düşündürende bu

Bana niyeyse kendimizi kandırıyoruz gibi geliyor ben de öyle dedim düzeldi de üstüne ikinci çocuğu yaptım ama şu an her şey daha kötü. Bu kadar borç harç sorumsuzluk normal adam işi değil. Ben kendi adıma ikna oldum psikolojisi iyi değil senin eşininkide hiç normal görünmüyor hem borçtan sıkıntı yaşayıp hemde bu kadar borca sebebiyet vermek başka türlü açıklanamaz. 

Ya çok dikkatli kullanır ya da kullanmaz bu kadar basit bir denklem aslında 

0 oy
önce (161 puan) tarafından

Sana vurduğu için o eli kırılsın inşallah 

Arabayı kullanmayı bilmiyor galiba 

Size geçmiş olsun 

Kullanmayı biliyor ama kuralları bilmiyor herlade beni yanındayken bakıyorum çok güzel kullanıyor dikkat ediyor niye böyle oluyor anlamadım tam duzeldi hersey diyordum son 2 aydır üst üste ceza geliyor sürekli 

0 oy
önce (4,739 puan) tarafından

Bu kadar ceza almasi inan hic normal degil ,  Allah yardimcin olsun ne diyecegimi bilemedim gercekten 

Allah razı olsun bende ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemiyorum

0 oy
önce (1,589 puan) tarafından

Ehliyeti nasıl aldı ya

Biraz zorlanarak aldı 

0 oy
önce (20,500 puan) tarafından

Booooosaaaaaaannnn dahasını demeyeceğim. Arsız bir de tokat atıyor sana adam olmaz inan

Hemen pişman oldu geldi sarılmaya çalıştı izin vermedim sanki psikojisi bozulmuş gibi saçını falan çekiştiriyordu zaten iyi değilim niye destek olmuyorsun bana falan dedi 

önce (20,500 puan) tarafından

Demagoji yapıyor. Ah var ya. Suç bastırmaya calisma

0 oy
önce (1,153 puan) tarafından

Sen bu para miktarlarinin trafik cezasi olduguna emin misin ? Trafikte bu kadar sorunlu birisi nasil bu kadar aktif kalabiliyor ehliyeti falan kaptirmiyo mu hayir bi de ne cesaret su denli kullanmayi bilmeyen cikmasin trafige ya boyle bi dengesiz yuzunden bizim arabamiz pert oldu eşim canini zor kurtardi altindaki araba da iyi paraydi boyleleri şimarikliktan baska bi sey degil yok mu ailesi anasi dadisi her bku yiyecek sen de susup oturacak miymişsin sok iyice borcun dibine madem oyle paranin nereye gittigi belli olsun

Böylesi ehliyeti kaptırırsa bir de ehliyetsiz çıkar onun içinde devasa bir ceza alır adam yürüyen trafik canavarı resmen 

Paranın nereye gittiği belli bacım benim 1 tane elbise bile alacak luxsum kalmadı malesef adam bu zamana kadar bi tane kişisinin en ufak canına zarar vermedi sadece böyle ufak kazalar dağ oluyor mesela biz seferki ceza plakaya gelmiş ama nedenini bilmiyoruz hala 

önce (1,153 puan) tarafından

Allah ıslah etsin ama kendini güvence altina alma şansin varsa ailen arkandaysa hic çekme en azindan gozdagi ver adam olacak mi olmayacak mi belli olur.

0 oy
önce (141 puan) tarafından

Eee söyleme sende. Borcu kendisi ödeyecek değil mi sanki emin misin trafik cezası olduğuna ne yapıyor da bu kadar yüksek geliyor? Bereye giderken ne yaparken ceza geliyor bu kısım önemli içmeye mi gidiyor kiminle gidiyor ya da arabayı başkasına veriyorda o mu bunun yerine ceza alıyor eve gelen kâğıtta yazardır? Biraz gözü açık ol. Hemen şiddet gördün diye susup kalma ne *** yiyor araştır

Nasıl söylemim canım elimde avucumda bisey kalmadı borçlarını ödediği için eve bakamıyor çocuklarım ihmal oluyor kâğıda baktım az önce plakanın süresimi geçmiş ne ufacık bi sebebten 46 bın yazmışlar ceza

0 oy
önce (1,692 puan) tarafından

Kocan sadece kaza yapmiyor aynı zamanda şiddet uygulayan dangalağın tekiymiş 

Psikojisi bozulmuş tuhaf davranıyor zaten hemen geldi özür diledi ama malesef dönüşü yok ya sen bu evden gideceksin dedim ya ben

0 oy

parayı ağaçtan topluyor herhalde🤦🏼‍♀️

kurtul şu adamdan

Hala diyorki bana para bu kadar önemlimi ya 

30 yaşına gelmişsin parasız dışarıda tualete bile gidemeyeceğini anlamamışsa ben ne desem boş kahvaltı masasına oturmasına izin vermedim diye kızım beni pretesto ediyor hala bisey yemedi sen babamın oturmasina izin vermedin dedi ne yapicam bilmiyorum 

yani 46 bin önemli evet🤦🏼‍♀️

erkeklerin çoğunda akıl yok, yazık olan her zaman çocuğa oluyor 🤦🏼‍♀️ 

Benim derdim çocuklar zaten diyorum o eve çalışsın bende çocuklara altın yapmak için çalışayım hiç yemeden sadece onların geleceği için bu yüzden ayrılmayı istemiyorum arabayı satarsa benim için çok iyi olur 

0 oy
önce (9,451 puan) tarafından

Mağdem arabayı kullanmayı bilmiyor kullanmasın mecburmu kullanmaya demekki yeteksiz bu konuda sürekli kaza trafik cezasımı olur ya sonucu kötü biten bir kaza yapsa ne olacak hiçmi aklı çalışmıyor utanmadan bide sanamı vurdu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşin şiddet uyguladığı durumlarda yasal olarak ne yapabilirim?
Eşinizden şiddet gördüyseniz öncelikle 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım isteyebilir veya en yakın polis merkezine giderek şikayette bulunabilirsiniz. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında koruma talep etme ve uzaklaştırma kararı çıkartma hakkınız bulunmaktadır. Şiddet anında kendinizi güvenli bir alana almanız ve fiziksel zarar gördüyseniz mutlaka darp raporu almanız hukuki süreçte delil oluşturması açısından kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte sürekli maddi kayıplar ve trafik cezaları nasıl yönetilir?
Evlilik birliğinde sürekli maddi kayıplar yaşanması aile ekonomisini olumsuz etkiliyorsa, eşinizle profesyonel destek alarak bu davranışların altında yatan riskli sürüş veya sorumsuzluk nedenlerini konuşmalısınız. Eğer eşiniz hatasını kabul etmiyorsa ve bu durum bütçenizi ciddi oranda sarsıyorsa, bir aile danışmanından yardım alarak mali sorumlulukların paylaşımı konusunda profesyonel bir arabuluculuk süreci başlatabilirsiniz.
Eşin aile içi konuları dışarı anlatmaya tepki göstermesi normal mi?
Eşinizin aile içi sorunların gizli kalmasını istemesi temel bir mahremiyet beklentisi olabilir; ancak bu beklenti şiddet veya baskı aracı olarak kullanılamaz. Sağlıklı bir evlilikte eşler sorunlarını birbirleriyle açık iletişim kurarak çözmelidir. Eğer konuşma çabalarınız şiddetle veya susturma çabasıyla engelleniyorsa, bu durum iletişimde ciddi bir kopukluk ve güven sorunu olduğunu göstermektedir.
Şiddet içerikli bir evlilikte ailemle iletişim kurmalı mıyım?
Can güvenliğinizin tehlikede olduğu durumlarda ailenizle veya güvenilir bir yakınınızla iletişim kurmak, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bir destek mekanizması oluşturur. Şiddet uygulayan kişilerin kurbanı izole etmeye çalışması bilinen bir yöntemdir. Güvendiğiniz kişilerle durumunuzu paylaşmanız, ihtiyaç duyduğunuzda yardım alabileceğiniz bir destek ağı kurmanıza ve yalnız olmadığınızı hissetmenize yardımcı olur.
Eşim sürekli kendisini haklı görüyorsa nasıl bir yol izlemeliyim?
Eşinizle olan iletişiminizde sürekli bir duvarla karşılaşıyorsanız ve kendisini hiçbir şekilde hatalı bulmuyorsa, bu durum narsistik eğilimler veya yoğun savunma mekanizmalarıyla ilgili olabilir. Bu tür bir iletişim tıkanıklığında, kendi sınırlarınızı korumak adına bireysel olarak bir psikologdan destek alarak nasıl tepki vermeniz gerektiğini öğrenebilir ve ilişkinin geleceği hakkında daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,516,932 soru

24,729,159 cevap

370,675 kullanıcı

...