Sünnetten sonra sünnet külodu mu giydirmeliyim?

0 oy
171 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (9,485 puan) tarafından

Sünnet kilodu mu giydirdiniz yoksa geniş pijama vs mi?

8 Cevaplar

+1 oy
önce (3,786 puan) tarafından

Ben 3cu oğlumu bu hamilelikte yaptırdım 11 yaşında sünnet kulodu almıştım çok iyi ise yatiyir kremini sür giydir çok rahat ama bezli bebekse gerek yok

Kız ne 20 yaşı yok artık Urfa'da eskiden beri adet birisi damat okurken küçük bir çocuk sünnet olurmuş öyle yani 

😂😂😂gece gece ne oli

önce (8,270 puan) tarafından

haaaaaaa😂😂😂😂anladim 

önce (9,485 puan) tarafından

Büyüdükçe iyileşme süreci uzuyor sanırım. 

İyileşme şöyle bebek olduğu zaman zaten mızmız olduğu için anlamıyorsun ama büyük olduğu zaman kendini bildiği için bı tık daha zor

-Reklam-
+1 oy
önce (8,270 puan) tarafından

bugun 5.gunumuz ezaneden aldik sunnet kilodu 3.5 yasinda adeta kurtarici bitanede buyuk oglumun vardi evde kirlendikce degistiriyorum

Ayy hayırlı olsun. Peki şuan nasıl. 5 günde biraz daha toparlandı mı

0 oy
önce (1,588 puan) tarafından

Kaç yaşında benimki 3 aylıktı pet bardak koyup yandan yırtmali bezle bağlıyordum

7 yaşında canım. 

önce (1,588 puan) tarafından

Büyükmüş canom onu bilmem allah askerliğini damatligini da göstersin inşallah 🥰

Evet korktum hep erteledim. Kaçar yok yapacağız artık inşallah😊

0 oy
önce (9,450 puan) tarafından

Bazlı çocuksa bardak koyarsın bezi yoksa sünnet kilodu iyi olur biz üç aylıkken olduk

Büyük canım. 7 yaşında. Sünnet kilodu sipariş edeyim dedim ama yorumları pek iyi değil. Rahat edermi acaba diye tereddüt ettim

0 oy
önce (658 puan) tarafından

Yaşı büyük bende 7 yaşında yaptırdım ortancamı kağıt bardak taktım kiloda filan gerek yok bence 

Bükülüp rahatsız etmez mi. Bide kaç günde iyileşti. Korkuyorum ben ya. Hep erteledim korkumdan ama kaçarımız yok artık

önce (658 puan) tarafından

Karton bardak tı bu hastanede olan bantlardan almış tım onunla yapıştırdım hiç bir şey olmadı ,valla benim oğlum kadar iğneden korkan bir çocuk bunu atlattıysa sizde anlatırsınız inşallah ilk gün çişini yaparken korktu sadece o kadar 

Çok sağol canım❤️

0 oy
önce (5,365 puan) tarafından

Kesinlikle sünnet kulodu al derim 

Oğlum salı günü sünnet oldu 

2 tane külot aldım 

Hem rahat kendisi 

Hem darbeden koruyor 

6 yaşına girecek 

İyi ki almışım dedim 

Yoksa gazlı bez sonrası çok rahatsız eder sürtünme 

Bizimde randevumuz  çarşamba günü. Peki şuan nasıl oğlunuz. Hayırlı olsun bu arada

0 oy
önce (1,258 puan) tarafından

Pijama olmaz değdikçe rahatsız eder sünnet kilodu yada karton bardak koy 

0 oy
önce (14,555 puan) tarafından

Sünnet külodu kullandık ucu hassas olduğu için pisama vs değince açıyor diyorlardı sünnet küloduyla yürümede oturup kalkmada hiç sıkıntı yaşamadılar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sünnet olan çocuğa sünnet külodu mu giydirmeliyim yoksa geniş pijama mı?
Sünnet sonrası dönemde çocuğun rahat etmesi için ilk birkaç gün sünnet külodu kullanılması bölgenin sürtünmeden korunması adına oldukça faydalıdır. Sünnet külodu, bölgeye temas eden kıyafetlerin baskısını azaltarak iyileşme sürecini hızlandırır. Çocuk kendini daha rahat hissetmeye başladığında ve doktorunuz onay verdiğinde, geniş ve pamuklu pijamalara geçiş yapabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sünnet külodu kaç gün boyunca giydirilmelidir?
Sünnet külodu genellikle operasyon sonrası ilk 3 ila 7 gün arasında, yara yerinin sürtünmeden korunması ve dış etkilerden sakınması için giydirilir. İyileşme hızı her çocukta farklılık gösterse de, bölgedeki hassasiyet azaldığında ve dikişler büyük oranda iyileştiğinde bu külodun kullanımına son verilebilir.
Sünnet sonrası giyimde nelere dikkat etmek gerekir?
Sünnet sonrası giyimde en önemli kural bölgenin hava alması ve herhangi bir baskıya maruz kalmamasıdır. Dar kot pantolonlar veya sert dokulu kumaşlardan kaçınmalı, bunun yerine bol kesimli, yumuşak dokulu ve nefes alabilen pamuklu eşofman veya pijamalar tercih etmelisiniz. Bu sayede bölgenin tahriş olması engellenir ve iyileşme süreci konforlu bir şekilde tamamlanır.
Sünnet külodu seçerken hangi özelliklere dikkat edilmelidir?
Sünnet külodu seçerken mutlaka %100 pamuklu kumaştan üretilmiş, sert plastik koruması olmayan ancak formunu koruyan modelleri tercih etmelisiniz. Külodun çocuğun beline tam oturması ancak operasyon bölgesine baskı yapmaması hayati önem taşır. Kalitesiz ve terleten plastik malzemelerden kaçınmak, bölgedeki nem dengesini korumak açısından gereklidir.
Çocuğum sünnetten sonra pijama giymek istemiyor, ne yapmalıyım?
Çocuğunuz sünnet sonrası pijama giymek istemiyorsa, bölgenin hava almasını sağlayan sünnet külodunu tek başına kullanabilir veya altına çok bol bir şort giydirerek rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında yapılan sünnetlerde, temiz tutulması şartıyla çocuğun sadece sünnet külodu ile evde dolaşması iyileşme sürecini hızlandırabilir ve çocuğun psikolojik olarak daha huzurlu hissetmesine yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 203 göst.
0 oy
4 cevap 242 göst.
7 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lasyamm 21- (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 898 göst.
10 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Acemianne3107 (775 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 241 göst.
30 Haziran 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Papatya06. (96 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,862 soru

24,728,303 cevap

370,618 kullanıcı

...