Tahlil sonucumda PO2 52 çıktı, ne yapmalıyım?

0 oy
210 göst.
önce Diğer kategorisinde (9,279 puan) tarafından

Nefes darligi cekiyorum, bide panik atak ve kalp carpintim cok oluyo acilde tahlil verdim po2 52 cikmis int de kotu seyler yaziyo ama acildeki doktor bunun hakkinda bisey demedi? 

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (15,759 puan) tarafından

yapay zekaya at sonucu. 

biz tek tek bakınca saçmasapan şeyler çıkıyor ama doktorlar değerleri birlikte inceliyor, hesap yapıyor öyle söylüyor. 

benim bi arkadaşım da kendi kendine araştırma yaptığında böbrek nakli olması gerektiğini düşünmüştü😅 

önce (9,279 puan) tarafından

Attimyaa korkucak bisey yokmus ama ben panik atak oldugum iicn kendimi  korkutuyorum sanirim

-Reklam-
0 oy
önce (484 puan) tarafından

Panik atak genelde demir Ferit'in b12 ve magnezyum ek kliğin de oluyor korku duygun izzet güllü dinle youtubedan geçiyor Allah'ın ı Zn iyle 

0 oy
önce (1,153 puan) tarafından

Demir ve ferritin  kaç canım ?

önce (9,279 puan) tarafından

Ferittin en son 21 filandi ama d vitaminim cok dusuk 7 cikti.

önce (1,153 puan) tarafından

İkisi de cok dusuk canim oncelikle bunlar icin takviye kullan panikatak falan kalmaz emin ol. Diger degerlerle ilgili bilgim yok onemli bi sey degildir insallah.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Tahlil sonuçlarında PO2 değeri kaç olmalıdır?
Kanda oksijen basıncını ifade eden PO2 değerinin sağlıklı bir bireyde deniz seviyesinde genellikle 80 ile 100 mmHg arasında olması beklenir. 52 mmHg gibi bir değer, kandaki oksijen miktarının normalden düşük olduğunu gösteren hipoksemi durumuna işaret eder ve mutlaka uzman bir doktor tarafından klinik muayene ile değerlendirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kanda PO2 değerinin düşük çıkması ne anlama gelir?
PO2 değerinin düşük çıkması, vücudun dokulara yeterli oksijen taşıyamadığı bir hipoksemi tablosunu ifade eder. Bu durum nefes darlığı, kalp çarpıntısı ve panik atak benzeri semptomlara yol açabilir; bu nedenle sonuçlarınızı size açıklayan hekimle mutlaka detaylı bir şekilde görüşmelisiniz.
Nefes darlığı ve kalp çarpıntısı PO2 düşüklüğüyle ilgili olabilir mi?
Evet, kandaki oksijen seviyesinin düşük olması (düşük PO2), vücudun oksijen ihtiyacını karşılamak için kalp hızını artırmasına ve nefes darlığı hissinin oluşmasına neden olabilir. Ancak bu belirtiler anksiyete veya panik atak gibi psikolojik süreçlerle de tetiklenebildiği için ayırıcı tanı için doktorunuzun fiziksel muayenesi çok önemlidir.
PO2 sonucu 52 çıktığında ne yapmalı?
PO2 değerinin 52 mmHg gibi düşük seviyelerde olması, acil veya ilgili branş hekimi tarafından sonuçlarınızın tekrar gözden geçirilmesini gerektirir. Eğer nefes darlığınız devam ediyorsa, sonuçlarınızı gösterdiğiniz hekimin yorumuna ek olarak bir göğüs hastalıkları veya kardiyoloji uzmanına başvurarak kapsamlı bir değerlendirme yaptırmanız önerilir.
Tahlil sonuçlarını yorumlatırken nelere dikkat edilmelidir?
Tahlil sonuçlarını tek bir parametreye bakarak değil, diğer kan değerleri ve fiziksel muayene bulgularınızla bir bütün olarak yorumlamalısınız. İnternetteki genel bilgilere dayanarak teşhis koymak yerine, tahlili isteyen doktorunuza sonuçların sizin şikayetlerinizle nasıl bağlantılı olduğunu açıkça sormalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 351 göst.
8 Haziran 2021 Diğer kategorisinde ❤❤❤❤MAŞÂLLAH❤❤❤❤ (5,751 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 349 göst.
16 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 459 göst.
24 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde S...r (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 398 göst.
4 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Umeyr (16 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,957 soru

24,729,454 cevap

370,702 kullanıcı

...