Misafir çocuğu eşyamı kırdığında zararını isteyebilir miyim?

0 oy
276 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,156 puan) tarafından

Evinizr gelen misafir çocuğu veya misafir bir eşyayı kırdığı zaman ödemesini ister misiniz? Yani bardak tabak gibi şeylerden bahsetmiyorum.  Mesela boy aynası, pahalı bir oyuncak ne bileyim cam sehpa.

Bana gelen bir misafir çocuğu oğlumun ahşap yatağının üstünde zıplamış yatağın tahtalarını kırmıştı. Daha öncesinde annesine oğluma baza alacağım yatağını değiştireceğim diye bahsetmiştim. Çocuk yatağın  tahtalarını kırınca bana zaten değiştirecektin canım size de bahane oldu demişti. Zaten parasını isteyemem ama biraz mahçup olmasını isterdim .Bir daha o kişiyi evime davet etmedim görüşmedim. Değiştirecek olamam evimdeki eşyayı kırabılecekleri anlamına gelmiyordu. Ben o yatağı 3 ay sonra değiştitecekken o ay değiştirmek zorunda kaldım. 

Sizler ödemelerini ister misiniz?

21 Cevaplar

0 oy
önce (48,783 puan) tarafından

Ben isteyemem 1 haftalık gelindim masamın sandalyelerini kırdılar kızımın akülü arabasını kırdılar ilk adım arabasını kırdılar oda pahalıydı 2 bin civari biseye almıştık kimseye bişey demedim ama kendim kirsam vermek isterim komşumuz kızıma oyuncak vermişti bin lira civarıydı oynasın verirsin sonra demişti kuzenleri kırdı ben ödemek istedim komşum canınız sağolsun zaten geri almayacaktim oyuncağı dedi

önce (2,156 puan) tarafından

Bende isteyemem istemedim de zaten ama kadında mahçup olma yoktu yani benim oğlum kırsa ben ödemeyi teklif ederim çokta mahçup olurum

Değiştireceğim kırıp atacağım anlamına gelmiyor belki ihtiyaç sahibi bir yakınım var ona vereceğim yüzsüzluk gerçekten

önce (1,210 puan) tarafından

benim de hamileyken bebeğime aldigim oyuncaklar vardı paketli henüz hiç açılmamış paketlerde böyle dolabın içinde ablamın çocukları gelmişti işte orada görmüşler Ablam da açsınlar oynasınlar deyince ben bir şey diyemedim oynadılar şimdi bir şey desem al çocuklardan oyuncak saklıyor olacaktı bunu  kişinin kendisini düşünmesi gerek  gelen misafirin yani ben çok sinir olmuştum şahsen çünkü daha doğmamıştı bebeğim üstelik ilk çocuğumdu heyecanlıydım bütün paketlerini ambalajlarından çıkarıp çıkarıp attılar böyle  yani anlamlı bir şey yani sonuçta düşüncesiz insanlar var en yakınımızdaki insanlar bile olsa var yani

-Reklam-
0 oy
önce (65,579 puan) tarafından

pahali oyuncağımiz bir iki tane var ama kizimin her oyuncağı cok kiymetli yaramaz çocuk gelecekse çoğunu ben kendim sakliyorum normal sakin cocuksa ellemiyorum 

mesela bir arkadaşımın oğlu yastık atip durdu tv ye gelecekti esim kizdi dedi kusura bakmayin kolay alinan bisey degil parasini isteyenem ama gorusmem de

Kızımın 2 tane pahalı bebeği ver biri 2.5 civarı diğeri de 1500 lerde hala ve ananesi aldı gelenler hemen onlara zarar veriyor kolunu koparmislar konuşan bebeğin konuşma aparatını sokmusler kıyafetleri yirtmislar bende saklıyorum artık anneleri ses etmiyor çünkü onlarda istediği gibi vurup kırıyor zarar veriyor 

önce (65,579 puan) tarafından

ben cocuk ve annesi sorunluysa evde bulusmuyorum belli bir yastan sonra insanın kafası götürmuyo anneyi daha cok takiyorum pesine dolanmadi rahat birakti diye

Açıkçası bende saklıyorum oyuncaklarını benim oğlumun da her oyuncağı çok kıymetli

0 oy
önce (2,583 puan) tarafından

asla isteyemem ama tabii ki de senin gibi moralim bozulur sonuçta gerçekten ayıp bir şey parasını vermeyi teklif ederim parasını vermeye teklif ederim derken hiç değilse bir kısmını vermek isterim böyle şeyler ayıptır biz bir kere kursa gitmiştik kızım affedersin kursun halısına kusmuştu oradaki hocaya söyledim yıkatalım diye o da dedi ki hepsini toptan yıkatacağım o zaman istersen ödeyebilirsin aradan birkaç ay geçti söyledim bana IBAN attılar hemen ödedim öyle şeylere dayanamam yani bir şeyi ben yaptıysam benim kızım yaptıysa üzerime borç bilirim

Beni sinirlendiren kadının tavrıydı bir şeyler kolay alınmıyor maalesef 

0 oy
önce (676 puan) tarafından

Önceden olsa isteyemezdim. Ama şimdi isterim kusura bakmasın herkes çocuğunun peşinde dolansın söylerim ben aynısından al diye veya parasını ver diye. Bi de üstüne pişkin pişkin dalga geçerse saniyesinde parasını alırdım cevabını da verirdim 

Yani zaten o tavır sinir ediyor insanı bizde kolay almıyoruz maalesef eşyaları ben yine olsam isteyemem ama teklif etmiş olsaydı kabul ederdim

0 oy
önce (1,697 puan) tarafından

İstemem ama teklif edilmesi hoş olur. 

Ben de kızıma yeni normal Bebek Arabası almıştım ve pahalı bir şeydi onun haricinde bide puset almıştım hiç kullanmadım. 

Eltim doğum yaptı istedi verdim ikisini de bana kırarak gönderdi bana dediği şey ise valla büyük oğlum içine girmiş kırmış kırık parçasıyla bana göndermişti o kadar sinir olmuştum ki. Parasında değilim ama insan dediğin gibi biraz mahcup olur ama insanlardaki pişkinliği bir türlü anlayamadım 

Demi zaten o samimiyet geçince insana paranın lafını yapmaz

0 oy
önce (184 puan) tarafından

Ben isteyemem asla parasını, 

Dün benim oğlan, binanın cocukları falan dısarda oynarken arkadasımın kızının topunu güllere atmıs yanlıslıkla top patlamış, ben de yenisini alalım dedim duyunca, aman yok boşver dedi olabilir dedi sağolsun, ben rahat edemedim alcam bi top vercem bakalım

Bu şekilde oyuncaklar falan arkadaşlar arasında fazl edilmemelğ zaten

0 oy
önce (1,190 puan) tarafından

İstemem de verseler de almam. 

İsteyemem ama teklif etseydi yok demezdşm açıkçası kolay alınan bir şey değil.  Öyle ucuz bir şeyde değildi hadi parasını geçtim birazcık mahçupluk görmek isterdim

0 oy
önce (9,669 puan) tarafından

İş yeri değil sonuçta orası parası istenmez ayıp yani 

Ama karşıdakinin öyle söylemeside tuhaf zaten yenisini alacaktınız denilmez 

Özür dilenir kusura bakma istersen yaptıralım denilir 

Yani benim oğlum yapmış olsa masrafı karşılamak isterdim ve çok mahçup olurdum

0 oy
önce (15,771 puan) tarafından

istemem ama çocuğuna dur demeyen kişiyi de daha da evime davet etmem, hatta görüşmem. üstelik böyle pişkinlik yapıyorsa 

Bende gmrüşmeyi kestim parasında değilim ama dalga geçer gibi davranması rahatsız etti

0 oy
önce (4,332 puan) tarafından

Yeni evlendiğim zamanlarda.. fırınının camını kırdım kızı.. eşi diyorki davlumbaz alalım size...o zaman fiyatı 2 bin filan dı 6 yıl önce.. bende kırdığı davlumbaz fırın değildi dedim parasını verelim gibi yuvarlanıyor.. ama vermezler zatn.o günden sonra evime yatılı almadım oturmaya bir kez geldiler..  bende gitmedim.. 

0 oy
önce (741 puan) tarafından

Ben isteyemem de söyleyemem de. Annesi takip edecek annesi sorumluluğu alacak. 2 gün önce arkadaşım geldi uzak yerden. 6 yaşında oğlu var. Kızımın bir sürü oyuncağını ve etkinlik kitaplarını yırtıp kırdı . Üstüne tuvalette klozetin üstüne yerlere işemiş ne temizledi nede usulen alayım falan hiç demedi çok sinir oldum almasın istemiyorum zaten ama abi allah aşkına çocuğun işemiş her yere temizle bir zahmet. Öğüre öğüre temizledim 🤮

Tabiki temizlemesi lazım çok ayıp gerçekten

0 oy
önce (6,599 puan) tarafından

Gözden çıkardığım ya fa kırılsa da telafi edebileceğim oyuncağı veririm gelen çocuklara o yüzden istemem. Ama benim çocuğum yaparsa kesinlikle yenisini alırım,karşıdaki istese de istemese de.

0 oy
önce (32,436 puan) tarafından

Ödetmem ama misafir çocuğu istediği gibi her yere girip çıksın evin içinden geçsin izin vermem zaten. Benim çocuğum başkasının evine gidince seriyorum önüne sofra bezi orda yiyip içiyor misafir gelene de aynı şeyi yaparım. Yani deli daha gibi koşturabileceği bir alan tanımam 

Bunu biraz misafirin düşünmesi gerek ben bir yere kadar uyarırım bir yerden sonra da ahıp olacak diye uyarmam ama annenin çocuğunun üstünde bür gözü ol ası gerekiyor

önce (32,436 puan) tarafından

Öyle olmayanlarla görüşmüyorum zaten 

0 oy
önce (2,397 puan) tarafından

Hayir buyuk kucuk cocuk kadin fark etmez istemem bana yakismaz 

0 oy
önce (930 puan) tarafından

Gercekten samimi sevdigim biriyse aklıma dahi gelmez cana gelecegğne mala gelsin, zaten samimi olmadugım ya da zarar verdiginde para isteyecegim kişiyi evime davet etmem. Mesela yegenim telefonumu kırdı ödetmedim.

0 oy
önce (2,332 puan) tarafından

Bende isteyemem

Ama şimdiki anneler yani hepsi değil ama çocuklara dur etme yapma elleme yok

Çocuklar zaten ne bilsin ufak

Ben biryere gidince söylüyorum ya bunu kaldırsak mı falan burayı kapatsak mı diye 

Ne olur ne olmaz yani 

Ben isteyemem açıkçası ama insan az da olsa bi mahcubiyet görmek istiyor

Benşm oğlum geçen sene bir arkadalımın evinde buzdolabını açtı evin Çocuklarindan görüp onun için bile mahçup olup özür diledim evdede bir ton konuştum çocuğa bunun ahıp olduğu hakkında

0 oy
önce (6,386 puan) tarafından

İstemem, cevabı da çok ayıp olmuş kızacağı yerde savunmaya geçmiş. Farz etsin ki değiştirmeyecektin o zaman cevabı ne olacaktı merak ettim 

Bahsettiğim şey buydu aslında onu değiştirecek olmam kırılması gerektiği anlamına gelmiyor

0 oy
önce (1,181 puan) tarafından

Ödeme asla istemem bunu kendime yakıştırmam ama benim cocugum birisinin evinde esyaya zarar verdiyse birebir aynisini alip goturemiyorsam da mahcup olur bir hediye alirim en azindan veya buyuk bir esyaysa zarari karsilamayi teklif edebilirim.

Yani burda konı zaten kadının tavrı ben olsam mahçup olup özür dilerdim

önce (1,181 puan) tarafından

Evet ayip etmiş pişkinlik hoş bi şey değil

0 oy
önce (1,004 puan) tarafından

Parasını öde diyemem, o da biraz çingenelik olur ama dediğin gibi bir mahçubiyet görmeyi beklerim. Eğer bahsettiğin gibi yüzsüzlük yapıp size de bahane oldu diyorsa bir sonraki görüşmeyi onun evinde yaparım, çocuğuma da hiç dur demem. Oda, son görüşmem olur zaten 😁 

Zaten isteyemem ben ben istesem eşim saçmalama der kadının tabrı beni çok rahatsız etmişti

0 oy
önce (1,210 puan) tarafından

benim de hamileyken bebeğime aldigim oyuncaklar vardı paketli henüz hiç açılmamış paketlerde böyle dolabın içinde ablamın çocukları gelmişti işte orada görmüşler Ablam da açsınlar oynasınlar deyince ben bir şey diyemedim oynadılar şimdi bir şey desem al çocuklardan oyuncak saklıyor olacaktı bunu  kişinin kendisini düşünmesi gerek  gelen misairin yani ben çok sinir olmuştum şahsen çünkü daha doğmamıştı bebeğim üstelik ilk çocuğumdu heyecanlıydım bütün paketlerini ambalajlarından çıkarıp çıkarıp attılar böyle  yani anlamlı bir şey yani sonuçta düşüncesiz insanlar var en yakınımızdaki insanlar bile olsa var yani

Ya bende buna çok bozulurdum açıkçası 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Misafir çocuğu evdeki pahalı eşyayı kırdığında masrafı istemek ayıp mıdır?
Evdeki pahalı bir eşyanın misafir çocuğu tarafından kırılması durumunda masrafı talep etmek sosyal bir hak olarak görülür ve ayıp değildir. Misafir çocuklarının evdeki eşyalara zarar vermesi durumunda, hasarın boyutu göz önüne alınarak ebeveynlerle dürüst ve nazik bir dille iletişime geçilmesi en sağlıklı yaklaşımdır. Eşyanın maddi değeri veya kullanım zorunluluğu arttıkça, bu konuyu konuşmak daha doğal bir beklenti haline gelir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eve gelen misafir çocuğunun eşyalara zarar vermemesi için nasıl önlem alınır?
Eve gelen misafir çocuklarının eşyalara zarar vermesini önlemek için en etkili yöntem, misafirler gelmeden önce hassas eşyaları ulaşamayacakları bir yere kaldırmaktır. Özellikle pahalı mobilyalar, elektronik cihazlar veya cam eşyalar için önceden fiziksel bariyerler oluşturulabilir. Ayrıca çocukların yoğun olduğu alanlarda, ebeveynlerle çocukların hareket alanı hakkında önceden kısa bir bilgilendirme yapmak veya gözetim altında tutmalarını rica etmek riskleri büyük oranda azaltır.
Misafir çocuğu yatak veya mobilya kırdığında aileden nasıl tazminat istenir?
Misafir çocuğu mobilya veya yatak gibi büyük eşyalara zarar verdiğinde, durumu vakit kaybetmeden ve suçlayıcı olmayan bir üslupla ebeveynle paylaşmak gerekir. Zararın boyutu, eşyanın tamir edilip edilemeyeceği veya yenilenmesi gerekip gerekmediği net bir şekilde açıklanmalıdır. Eğer maddi bir telafi bekleniyorsa, durumu 'bu eşyanın şu an değiştirilmesi bütçemizi zorluyor, bu konuda bir katkınız olabilir mi' şeklinde açık ve net bir dille ifade etmek en doğrusudur.
Çocuğun kırdığı eşya için aileden ödeme istemek arkadaşlığı bitirir mi?
Çocuğun kırdığı eşya için aileden ödeme istemek, iletişimin kalitesine ve karşı tarafın sorumluluk bilincine bağlı olarak değişen bir durumdur. Eğer karşı taraf hatasını kabul edip sorumluluk alıyorsa arkadaşlık güçlenebilir; ancak hasarı hafife alıp telafi etmekten kaçınıyorsa bu durum arkadaşlığın sorgulanmasına yol açabilir. Sınırlarınıza saygı duyulmadığı durumlarda, benzer bir durumu tekrar yaşamamak adına mesafeli durmak veya görüşmemeyi tercih etmek oldukça doğal bir sonuçtur.
Başkası eşyamı kırdığında ödeme talep etme konusunda nasıl davranmalıyım?
Başkası eşyanızı kırdığında ödeme talep ederken öncelikle sakin kalmalı ve olayın gerçekleştiği anı değerlendirmelisiniz. Eğer zarar küçükse ve arkadaşlığınız çok eskiyse bunu göz ardı edebilirsiniz; ancak zarar büyükse veya maddi bir külfet oluşturuyorsa durumu dürüstçe konuşmak hakkınızdır. Kendi evinizdeki sınırları belirlemek ve misafirlerinize bu konuda sorumluluk yüklemek, evinizin huzurunu ve eşyalarınızın güvenliğini korumak adına atılması gereken en önemli adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 852 göst.
27 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (6,383 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,785 göst.
0 oy
19 cevap 901 göst.
+2 oy
36 cevap 2,130 göst.

Kategoriler

1,517,007 soru