Abim ve yengemle görüşmemekte haksız mıyım?

0 oy
253 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (119 puan) tarafından

Kızlar ben genç kızken abim ve yengem tarafından çok asagilandim hor görüldüm dalga gecildim hep  kızken sevgilim oldu diye bunu annemin aile üyelerimin yüzüne her zaman vurdu yengem senin kızın şöyle böyle diye devamlı asagiladi abimde destekledi giyimden tütün her şeye kadar sonra evlendim buna rağmen ben devamlı geldikleri zaman agirladim evimde gittim görmeye en son geldiler hamile halimle agirladim yemekle vs hani gözüm yok hiç bir şeyinse lakin bir çöp bile ellerinde yoktu üstelik ilk defa geldiler bana onu gectim dogumda vs bir telefon acmadilar hastalandım yine aynı iki üç güne geliyolar annem gel görmeye abin için dedi gelmeyebilirim dedim ben sildim artık bunu eşime de dedim ama anneme soyleuince bı zoruna gitti gel gormeye ama evine çağırma dedim he dedim gecistirdim kesinlikle onlar gidene kadar gitmiycem mecbur kalsam dahi biliyorum annem onları zorla ikna edecek hani gelmeleri için ama ben nasıl davranmalıyim bu durumda silmekte haksız mıyım akıl veril 

3 Cevaplar

0 oy
önce (32,491 puan) tarafından

O kardeşlik bağı yoksa çabalamam. Annenin de seni normal zamanda istemeyip şu zamanda gel şunu ziyaret et şunu ara gibi tavrına hiç gerek yok hani hayatıma çok karışıyor diyorsun ya. Fırsat bu fırsattır hayır demeyi öğren.

önce (119 puan) tarafından

Evet haklısın artık kendime gelmem laizm çabalamaktan yoruldum ben 

-Reklam-
0 oy
önce (2,880 puan) tarafından

abinr kizlende diyeydinya sen kimi kime kotuluosun hafi karin el kizi  istedigini der . sende kariyi koynuna aldinmi el mi oldun. yuz tane kari bulursun kendine bi tane kardes bulamassin beynin buna yetmiomu diye. iyi agirlayip

hizmet etmisin buzaman kadar. oyle yapan kisilerle gorusulmez bencede gorusme yani

önce (119 puan) tarafından

Ben küçüktüm aklın ermiyodu ayıp ağır bir günah işlemiş gibi oldum haklısın gerçekten değmezler ne ne halleri varsa görsünler 

0 oy
önce (1,372 puan) tarafından

Annene git gör annenin dediği çok mantikli evine davet etmezsin olur biter.Sevgili olaylari ters yengene annen laf ettiği için muhtemelen o da sen kendi kızına bak kimle düşüp kalktığı belli değil demiştir sinirle evet doğru değil ama sen de onun yerinde olsan sinirle diyebillirdin isminden belli  dogulusun.Doguda kıyafet kültürü vardı eskiden abin de o kültürle yetişmiş laf söylemesi ondandır.Sana eli boş gelmişler belki sen de onların çocuğuna bir şey almadın ondan yapmışlardır çünkü o kültürde sen ne aldıysan onlar onu alır 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi toksik ilişkilerde görüşmeme kararı almak doğru mudur?
Kişisel sınırlarınızı korumak ve ruh sağlığınızı önceliklendirmek adına, size sürekli zarar veren veya aşağılayan aile üyeleriyle görüşmeme kararı almak oldukça insani bir haktır. İlişkilerin sağlıklı ilerleyebilmesi için karşılıklı saygı ve sevgi esastır; eğer bir taraf sürekli olarak değersizleştiriliyorsa, araya mesafe koymak öz saygıyı korumanın en etkili yoludur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli aşağılayan aile üyelerine karşı nasıl mesafe konulur?
Aile üyelerine karşı mesafe koyarken net ve kararlı bir tutum sergilemek, sınırlarınızı korumanıza yardımcı olur. Onlarla olan iletişiminizi minimuma indirebilir, davetlerine icabet etmeyebilir ve kendi çekirdek ailenizin huzurunu birinci sıraya koyarak duygusal bağlarınızı kademeli olarak zayıflatabilirsiniz.
Ailevi sorunlarda ebeveynlerin baskısına karşı nasıl davranmalı?
Ebeveynlerin sizi zorla görüşmeye ikna etme çabaları karşısında, kendi duruşunuzdan ödün vermeden nazik ama kararlı bir şekilde hayır demek en sağlıklı yaklaşımdır. Onların beklentileri ile sizin huzurunuz çatıştığında, kendi sınırlarınızı net bir dille ifade etmek ve bu kararın arkasında durmak uzun vadede daha az çatışma yaşamanızı sağlar.
Toksik aile ilişkileri psikolojik sağlığı nasıl etkiler?
Sürekli eleştiri, hor görülme ve aşağılanma içeren ilişkiler özgüven kaybına, yoğun stres ve anksiyeteye neden olabilir. Bu tür bir ortamda yaşamak, bireyin kendi değerini sorgulamasına yol açtığı için, söz konusu kişilerden uzaklaşmak iyileşme sürecinin ilk ve en kritik adımı kabul edilir.
Aile üyeleriyle yaşanan çatışmalarda suçluluk duygusu nasıl aşılır?
Yaşanan olumsuzlukların sorumlusu siz olmadığınız için kendinizi suçlu hissetmek yerine, maruz kaldığınız kötü muameleye odaklanmalısınız. Sizi değersiz hissettiren kişilere karşı mesafe koymak bir kopuş değil, kendinizi ve ailenizi koruma altına alma çabasıdır; bu nedenle aldığınız kararın haklı gerekçelerini hatırlamak suçluluk duygusunu azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 2,186 göst.
6 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tinky minky (659 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 2,817 göst.
13 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Cimcime (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 682 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Havin06 (4,356 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 361 göst.
23 Ocak 2024 Tatil-Seyehat kategorisinde Mahinur gns (696 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,305 soru

24,733,178 cevap

371,056 kullanıcı

...