Kışlık hazırlıklara başladım, siz sebzeleri nasıl saklıyorsunuz?

0 oy
359 göst.
önce Diğer kategorisinde (9,211 puan) tarafından

Kızlar fasulye bamya patlıcan falan fiyatlar nasıl kış için başladınız mı koymaya 

13 Cevaplar

0 oy
önce (1,356 puan) tarafından

Hiç birşeye başlamadım

önce (9,211 puan) tarafından

Bende başlamadım da baslamam lazım kısın iyi oluyor

-Reklam-
0 oy
önce (14,339 puan) tarafından

Daha başlamadım tatil yapıp geleyim sonra inşallah 

İnşallah canım

önce (2,022 puan) tarafından

Ne tarafa gitcenn esros

önce (14,339 puan) tarafından

İzmir gibi görünüyor kuzum ya kaynım hergün arıyor inatla eşimde dedi geze geze güzergahtaki illeri geze geze gidelim 2 3 günde onlarda takılır döneriz hiç gidesim yokta işte 

Hee olsun canim degisiklik iyidir iyi gezmeler sagbsalim donun insallah

0 oy
önce (3,188 puan) tarafından

ben genelde anlık yiyelim diye kaynanamın getirdiği patlıcan fasulye falanı çürütüp çöpe atıyorum bu sene

değil kışlık yazlık da tüketemiyorum… kadıncağız yapabilirse yapıyor kışlığı ne yapıyor ondan da haberim yok 🤣😂

Ben de yeni başlıcam bir annem domatesımı yapar birde biber kurutur onlar ordan gelir banada kayınvalıdemde bamya alıveriyor

önce (3,188 puan) tarafından

ben kışlık olsun diye para verip hiçbir şey hazırlamam. köyden gelenler bozulmasın diye biberi kızartır dolaba koyarım, fasulyeyi kavurur koyarım falan aslında maksat ürünü korumak ama bu yıl onu da yapamıyorum. artık kaynanam ne yaparsa onu yeriz gerisi marketten ;)

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Annem gayınvalıdem ablam sagolsun. Bende fasulye alacagm 70 TL miş 5 kavanoz yagli biber turşusu yaptım dut kiraz recelı yaptım 

Afiyetle ye canım

0 oy
önce (32,544 puan) tarafından

Tek hazırlığım vişne reçeli o da vişne çok gelince mecbur değerlendirdim. Bir de domates dilimleyip atacağım ve her sene standart salamura yaprak yaparım 

Yaprak varmıdır daha eşim sarma sayıklıyordu adama bir süpriz yapayım 🤣🤣

önce (32,544 puan) tarafından

Salamura halı vardır yeşilini bulamazsın 

0 oy
önce (15,907 puan) tarafından

patlıcan 10-15e var

bamya bilmiyorum, kapya 25lira falan

daha başlamadım bir domates bir de kapya biber közlerim ben

Bende 2 poset bezelye attım bir başka birşeyde yok canım 

0 oy
önce (147 puan) tarafından

Kabak kurutuyorum annemde bamya kurutuyor bana yavaş yavaş yaoiyorum salcam yok salça yapcaz kapıya biber kozelrim birde

Kabagı dolmamı yapıyorsunuz

0 oy
önce (33,529 puan) tarafından

Ben bi patlıcan kurutcam bide fasulye kavurur atarım başkada Menemen olabilir 

Kolay gelsin canım

0 oy
önce (1,197 puan) tarafından

Sadece azicik fasulye aticam biraz da domatesle biber. U sene konserve yapmayi dusunmuyorum yenmiyor bolca da tursu yaparim ama henuz erken. Kurutmalik salca,recel,sos tarzi seyleri kayinvalidem yapiyor bize sagolsun

Biz kışın tüketiyoruz ya 

0 oy

Bu sene napsam bilmiyorum kararsizim biraz ya 

Hayırlısı olsun

0 oy
önce (2,446 puan) tarafından

Çok çok hayalim vardı herşeyden tutacaktim ama çocuklardan dolayı biraz zor gibi bu sene ama seneye inşallah 

Hayırlısı olsun 

0 oy
önce (144 puan) tarafından

Bugün 40liradan taze fasulye aldım geçen ay 30 liradan bezelye aldım domates biberi falanda haftaya alırım galiba 

Bende yarın bakıcam canım 

0 oy
önce (3,839 puan) tarafından

Kiraz reçeli yaptım biber topladikca turşu yapıyorum yani elinde ne varsa aslında ufak ufak başlamak lazım bizde tava yemeği çok yapıldığı için Allah izin verirse melemen yaparsam tamam 

Bende patlican kapya közleyip atıyorum fasulye bamya dolmalık biber atıyorum domatesimi ve kuru biberimi annem yapıyor

önce (3,839 puan) tarafından

Patlıcan biber közleyip bende atarım çok güzel oluyo 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kışlık sebze kurutma ve konserve hazırlığına ne zaman başlanmalı?
Kışlık hazırlıklara başlamak için en ideal zaman sebzelerin en bol, taze ve ekonomik olduğu temmuz sonu ile ağustos ve eylül ayları arasındaki dönemdir. Fasulye, patlıcan ve bamya gibi ürünlerin fiyatları mevsim ortasında en düşük seviyeye indiğinde alım yapmak bütçe açısından en mantıklı tercihtir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kışlık konserve yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir?
Kışlık konserve yapımında en önemli kural sebzelerin tazeliği ve kavanozların sterilizasyonudur. Kavanoz kapaklarının mutlaka yeni ve paslanmaz olması, konserve kapaklarının vakumlanması için sıcak dolum yapıldıktan sonra ters çevrilerek bir gün boyunca havlu altında bekletilmesi gereklidir.
Patlıcan ve fasulye kış için nasıl en uzun süre saklanır?
Patlıcan ve fasulyeyi kış boyu saklamanın en etkili yolları dondurucuya atmak veya geleneksel yöntemle kavanozda konserve yapmaktır. Dondurucuda saklayacaksanız sebzeleri önce şok haşlama işleminden geçirip tamamen soğuttuktan sonra porsiyonluk paketleyerek saklamanız tazeliğini korumasını sağlar.
Kışlık sebze fiyatları sezon ortasında nasıl değişim gösterir?
Kışlık sebze fiyatları hasat yoğunluğuna bağlı olarak ağustos ayı itibarıyla düşüş trendine girer ve eylül ortasına kadar en uygun seviyede seyreder. Ekim ayına doğru ise tarla ürünlerinin azalmasıyla birlikte sebze fiyatlarında genellikle kademeli bir artış gözlemlenmektedir.
Evde bamya kuruturken nelere dikkat etmeliyim?
Bamya kuruturken en önemli nokta, bamyaların doğrudan güneş ışığı almayan ancak hava akımı olan gölge bir alanda kurutulmasıdır. Bamyaları ipe dizerken birbirlerine değmeyecek şekilde aralıklı dizmeniz, ürünün küflenmesini önler ve kışın kullanıldığında çok daha lezzetli kalmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 453 göst.
20 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 241 göst.
3 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Prensesannesi35 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 235 göst.
26 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde BKMEC (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 923 göst.
16 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Meleksone (2,687 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,462 soru

24,735,764 cevap

371,228 kullanıcı

...