Bugün post açmıştım, okuyanlar bilir
Ablam ve annem benim eve gelmişlerdi
2 aydır bendeydiler
Ben de bugun uygun dille anne sizin gidiş tarihiniz belli mi dedim, şimdiden size bilet keseyim belki ben de gelirim memleketi özlerim dedim.
Sonrada yüzü düştü,annemle ablam hemen daha babanda gelecekti dedi.
Sonra hayırsız evlat dediler,cimri dediler, sonradan görme dediler
Gidip eşime laf ettiler, eşimin adaylığına laf ettiler
Sonra annem klasik anneler gibi kendini yere attı bayıldi sözde tansiyonu düştü fenalaştı,babamı aradı neymiş ben onları kovmuşum.
Babam bana saydırdı.
Toparlanıp otogara gittiler
Tüm ailem annem ,babam ,ablam hepsi beni ve eşimi engellemiş arıyorum ulaşamıyorum.
Allah aşkına siz söyleyin ben haksız mıyım tam tamına 2 aydır olay bu şekilde. Gerçekten eşimde haklı olarak rahatsız olmuştu,kim olsa olur ben ona hakveriyorum.
Bu süreçte de hep onlara hizmet ettim
Hatta ablam çoğu zaman dışarıdan yemek iste diyordu onu bile yapıyordum,sırf o istiyor diye gece 11 de uygulamadan tatlı triliçe bile istemiştim kaç defa
Kesinlikle insanoğlu çok çok çok nankör bir varlıktır. Ablam üç yıl kaynina ve üç çocuğuna baktı o üç yıl içinde tek bir tane ekmek bile almadılar eve. En son eniştem baktı olmuyor kendi de iki çocuğu var yetişemiyor haliyle abisiyle konuşup uygun dille ben yetişemiyorum her şeye ya biraz maddi yardımda bulunun ya da ev tutun kendinize dedi. Ablam kötü mü olmadı ablam hayırsız mi olmadı ablama ağızlarına gelen her şeyi saydirip çıktılar evden her yerden engellediler ablamın eltisi anlamı arayıp ağza alınmayacak şeyler söyledi tabi o sırada hanım efendi kendisi memlekette keyfine bakiyordu.
Neyse diyeceğim o ki insanın anne babası bile olsa bir yerden sonra nankörlük görüyorsunuz ve insanlar sizin yaptığınız iyiliği sizin görevinizmiş gibi davranıyorlar.
Kesinlikle öyle
Ben de başta çok sevindim gelecekler diye
Hatta eşimde iyi karşilayalim dedi
Ama ben bir hafta kalıp giderler dedim ,2 ay oldu.
Eşimde artık rahat etmiyordu
yazlikcilarin evine beles tatile gelen yuzsuz akrabalar gibi ne ole . gorgusz sekilde. paran oldugunkadatiyla tut bu ev haftalik kiralik yap tatilini. sizinkiler tatil yaomaya gelmis belese hizmet otelcilik. bence abartmayin artik tatilde hukadar uzun surmez de . ablanin cocugu varsa okullar acilmaya yakin gider . yoksa annenlerle beraber sezon sonuna denize girilmi ek zaman kadar kalirlar .
arama sakin . seneye de kabul etme tatile gelecek olan ev kiralasin haftalik parasi nekadar yetiosa cok kalmak isteyen sozonlik kiralasin parasi olan otele gtsin
Sana bişi diyim mi seni engelleyenlerin asla peşinden koşma, kaldırma bi taraflarını.
2 ay misafirlik mi olur kocan haklı vala baskası olsa çoktan kovmuştu.
Kocanla sakın kötü olma bu olaylar yüzünden,
Bedava tatili kim istemezki tatilleri kesilecek diye cıldırmıslar belli ki.
Anan bacın da olsa vala bir yere kadar çekersin ya🙄
Kocam zaten haklı onlara hiçbir şey demedi, önce gelip bana söyledi.
Aynısı benim başıma gelse ben direkt bir yerden sonra surat asardim belli ederdim
Benim zoruma giden şey o kadar hizmet ettim hepsini yok saydılar
Bana hayırsız evlat dediler, sonradan görme dediler, haramzade dediler
Kendileri de kocaman bir NANKÖR o zaman.
Hiç canını sıkma, senin sırtından geçinemeyeceklerini anladıkları anda seni kötü ilan ettiler.
Seni suçlu çıkarmalarına asla izin verme..
Affedersin ama tam bir kan emici sülük bir ailen varmış bence iyi olmuş
Seneye yine unutur gelirler merak etme böyle rahatlığı beleşe tatili bulmuşlar barışırlar
Onlara kalsa teyzemi falan da aramam lazımdı
Biri de kalkıp demiyorki bunun kocası rahatsız oluyor mu olmuyor mu
evet belese tatil. kabil etme . gelecek kisiler haftalik ev kiralasinlar boyle ust uste rahat olmuo gelecek kisler icin onceden haber verin kalacak kiralik ev hulmaniza yardimci olalim falan de. o ne yizsuzluk ya. kendin tatil bolgesinde oturuyosun diye killete yaz hoyu hizmet etmek zorundamisin . boyle sacmalikmi olur sana nankor diyene sende belescilikde hiyere kadar de yani.
Sen niye tekrar arıyorsun. Kocana niye laf söylettiriyorsun ki. Burdan çıkan sonuç şu ailen seni hiçbir zaman birey gibi görmemişler sana ve fikirlerine saygı duymamışlar, senin adına hep kararları onlar almışlar sen de buna beni sevip düşünüyorlar diye müsade etmişsin. Şimdi kendi fikrini söyleyince düşman kesilmişler sana. Suçlu gibi hissedip af diler gibi davranma. Bırak onlar üzülüp pişman olup seni arasınlar. Konuşmanı yapmışsın bunun arkasında dur . Eğer durmazsan sana ve eşine hiçbir zaman saygı duymayıp hayatınıza sürekli müdahale ederler.
Haklısın,öyle yapacağım
Sen sakin kal boşver . Hayat senin karar senin kim olursa olsun herkes buna saygı duymak zorunda. İnsanlar aynı evde yaşadığı çocuğunun odasına bile kapısını çalmadan izin almadan girmiyor. Kaç yaşında evli barklı kadınsın onlar sana saygı duymak zorunda. Eğer bunu kendileri içinden gelerek yapımıyorlarsa sen zor yoldan öğreteceksin.
Hiç bir duygu ilk andaki gibi tesirini sürdüremez. Herşey unutulur normale döner merak etmeyin
🤣🤣🤣 tapuyuda vereyim kanka notere geceriz anahtar teslim zamani🤣🤣
Olur olur çok sevinirim ah ne iyi insanlar var şu dünyada cennetliksiniz evladım 😂😂😂 (en son bunu söylemiştim ve yüzsüzce bu cevabı almıştım 😂😂😂)
Bu arada insanlar yalan sanıyor ama bu doğru
Bir ara misafir gelmişti (maalesef yine bizim tarafın akrabaları,milletin koca tarafı sorun olur bizde bizimkiler sorun)
Bizim bir işimiz vardı,eşim batuma gidecekti ben de onla girecektim hiç gitmemiştim merak ediyordum.
Yani bahane falan değil gerçekten işimiz var.
İşte dayimlara ve diğer gelen teyzeme söyledik
Biz çıkacağız siz ne zaman çıkarsınız ona göre sizi de bırakalım
Dedikleri cevap şuydu siz gidin biz eve göz kulak oluruz 😅
Ama ciddi ciddi böyle dediler
Ve dedikleri gibi de oldu, eşimde bana diyor ki ne yapalım zorla mı çıkaralım,2 gün gidip dönecez
Sonra yatak odasını falan kilitleyip çıktık gittik, döndük.
Neyse uğurladık sonrasında şey lafı olmuş neden yatak odalarını kilitlemişler sanki yiyecez sanki içinde ne var demişler
Şuan gülüyorum ama o zaman gerçekten hem sinirlenmiştim hem onlar adına utanmiştim,eşimle de bir daha çağırmayiz dedik
Bu senede annem ve ablam terör yaptı.
Eşimle bu sabah konuştuk zaten bundan sonra kimseyi özellikle benim tarafımdan kimseyi çağırmayacagiz.
Misafirlik iyidir bizim kültürümüzde var ama bunların yaptığı misafirlik değil işgalcilik
Misafirlik böyle olmaz yukarda yazdıklarım benim ve annemin yazlıgımızda bizzat yaşanmıştır ben yine sınır koymasını bildiğim için bana sadece sorabiliyorlar ama annem sınır çizemediği için onun durumu daha beterdi 3+1 eve 7 aile ayni anda geldi mutfak dahil heryer işgal altındaydı maddi boyutunu saymıyorum manevi olarak çöktü annem 2 gün önce türkiyeye geldim 36 saatlik yoldan geldim ne biçim yorgunluğumu hesaba katın o sinirle ben kovdum herkesi defolup gittiler misafir olmak isterse önce arayıp sorar ev sahibi izin verirse gelir gelirken peşinde kuyruk getirmez ev işlerine yardım eder elini cebine atar kendi eviymiş gibi biz şurdayız hadi sizde gelin diye başkasının evine izinsiz birini davet etmez oyüzden sınır koymak çok önemli kim olursa olsun sınırını bilmezse haddini bildirmek gerekiyor
bu misafirlik degil. ozaman sende diyeceksin ki kiş boyu sizin eve gelip kalicaz bizde . hanginizin evine gelelim. cocuklarin okulunu sizin oradaki okula aldirip eylul haziran arasi sizde kalicaz . siz biyere gderseniz goz kulak oluruz diyecekdin. en bastan boyle bir sacmaligi neden kabul edip elalemi evine kabul ettinki yatili. darilmaca gicenmece yok teyzeler dayilar amcalar yengeler anneler babalar. burasi benim evim. otel degil . buraya yatili gelinmez kisafirlige gelinir. uzak mesafeden geliniyirsa iki uc gunluk gelinir. ben kışin sizin evinize gelip çörekleniyormuyim dogalgaz masrafimdan kismak icin. bende kis boyu size gelicem diye sacmaladiklarini bastan yuzlerine vursaydin ya . ay saka gibi.
boyle sacma bir hayata kac senedir maruz kaliyorsun. yaz oluncami akliniza geliyorum. su nalet evi saticam ersmen millet otel zannediyor diye herkese derdim hen yuzlerine. benim evim zaten otel vergi levhasi yada tabela asalim su duvara falan derdim kalanlarin yuzne saka gibi gercekden bu eziyete nekadar suredir ses cikarmiyorsun. ?
benim annem gelince iki saat zor duruyor damat yaninda iki ay nasil rahat ettiler ki arama sende niye ariyosun
Gittiler mi , kaldılar mi insan merak ediyor
Ben onları istemiyor değilim ki ama gerçekten misagirlikleri uzadı aksi takdirde eşimle aram bozulacaktı
Adam bana kendi evimde rahat değilim, şort giyip evimde dolaşamiyorum, onların yanında rahat havuza giremiyorum diyor
O da haklı
Benim kayinbabam gelse 2 ay kalsa ben de onun yanında suya giremem,şort giyemem
yahu bedavaya tatile gelmisler iste . seson kapanmadan havalar sogumadan gtmezler okullu cocuk yoksa. bence sinir koymaliydin . tatile gelmeninde bi adabi vardir az yeyip kendilerine yazlik yapsinlar madem . burasi benim evim. yazlik degilki tatile gelmis gibi muamel edilmez yani demen lazim hadi yuzsuzluk yapip bedavaya tatile geldiler diyelim en fazla bir hafta kalinir
valla evde baska biri olsun ne tuvalet ne dus bizde hayat duruyo iki ay cok uzun zaman esinde sort giyip yayılmayı bilirdi ama saygılı biri demek ki adam iyi dayanmis bu yaz sıcağında dedigin gibi denfr rahatsız olurdun herkes rahatsız olur
bide surekli misafir agirlamakta kolay degil. belki kendi olsa bi makarna yapip yanina ikiser kofte kizartip
yeyip
kalkacak. misafir oldumu oyle olmuo bu yazin sicgainda insan evi supurmeye erinio . rahatcaba oturim aksam serinliginde is guc yaparim diyo. yazlik yer dahada sicak olur okadar insanin isi guvu kolaymi yani
aynen öyle
Kız boşver arama tatilleri bitti diye uzulmuslerdir sen arama normal hayatına don elbet konuşacaklar senin yaptığın değil onlarınki ayıp zaten
Ya kimse kusura bakmasın ama ben bu durumda üzülmem çünkü anne de olsan baba da olsan anlayışlı olmak gerekiyor. Ben kendi ailemin evine gidiyirum oğlumla doğup büyüdüğüm ev ya. Ama ilk seneler bir aya yakin kalıyordum bu gidişimde 15 gün olmadı seneye iki çocuklu olacağım. Artık gelmem gelsemde çok kalmam maksimum bir hafta dedim geldim.
Bence aileniz aşırı bencil ve anlayışsız. Düşüncesiz insanlar hep mi böylelerdi beleş tatil bulunca mı böyle oldular çok garip gerçekten
senin adına üzüldüm. inşallah akılları başlarına gelir ve yaptıkları hatayı farkederler.
belese tatil yapmaya gelmisler . okullar acilmadan gtmezler seson kapanmadan . desene gunluk haftalik kiralik evler var sizde rahat edin bende . got gote yasamak zorundamizyiz masraf olacaksa bi hafta yaparisniz tatilinizi uc ay degil
Ayy daha kaç saat oldu ki önceki postuna yazmıştım bişey çıtlatsan senden kötüsü olmayacak bıktın bizden falan diyip hazırlanıp gidecekler sağol o kadar hizmet ettin demeyecekler diye nasıl bir anne abla babaymış o öyle asla arama ve mümkünse sende onları engelle taviz verme bunlar yuvanı da bozarlar ben diyeyim sana hayatına bak kocanla kötü olma değişikler gelmişler yemişler içmişler astarını istiyorlar rahatları bozuldu 2 ay tatil mi olur ya insan sıkılır
aslında annende suç yaz günü herkes rahat dolaşmak ister evde eşinde öyle ama evde biri olunca o rahatlık olmuyo ne yazık ki.. senin adına üzüldüm ama akışına bırak hiç ses etme düzelir elbette birşey derlerse de gereğince cevap ver. sen yine de edebine bozma canım girecek elbette herşey yoluna.
Ya bosver Bune drama quenlik rahatta alışmışlar işte ben annemle aramızda 5 dk var 4 5 ayda bir zorla getiriyorum kadını rahat edemiyor ne yapsamda evini istiyor senin yerinde olsam hiç pişmanlık duymam aramamda aşık onlar sana özür borçlu özel hayatını bu kadar istismar ettikleri için
Anneniz manipületif narsist maalesef sakın ola ki aramayın sormayın eğer ararsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz bırakın millet istediğini söylesin millet mi önemli eşinizle huzurunuz mu daha önemli
Ya neden bilmiyorum ama bana hikâye anlatıyorsun gibi geldi bu kadar da olmaz ya .. abartiyorsun ya da bir çelişki var
Keşke hikaye olsaydı,yemin ediyorum ki böyle insanlar var , insanlar inanmayabiliyor yok insanın kendi öz annesi yapmaz diyebiliyor ama yemin ediyorum ki herkesin annesi sizlerin ki gibi anlayışlı olmayabiliyor
Hatta onlara göre anneme göre ben suçlu oluyorum
Burda annesi problemli biri daha vardı sürekli onlarla birlikte tatile gidip hiç bir şeyden memnun olmayan.. hikayemi bilmiyorum ama tuhaf ve bencil insanlar var maalesef.
Bence hiçbir anne böyle yapmaz yaw siz troll hesap olabilermisiniz acep
Yemin ediyorum ki siz anne görmemişsiniz
Görünürde hiç sorun yok , kavga tartışma yok ama sürekli kendini bir yere katma isteği, yapmayınca yalandan hastalanma bayılma hareketleri
Bizim arkadaşın annesi de sinirlenince penyesini yirtardi ardından bayilirdi. Oluyor yani böyle şeyler
2 ay ne ya, 2 ay misafirlik mi olur.
Allah aşkına ben insanları anlamıyorum ne kadar annen de olsa 2 ay kalmak nedir hadi hasta bakıma muhtaç olur anlarım. 2 ay nasıl rahatça kalabiliyorlar
Bence şunu kendinde arama kime söylesen şuçlu onları gösterir
Niye sende kalıyorlar
İnan sebebini ben de bilmiyorum.
Tatil amaçlı geldiler birkaç gün kalıp giderler dedim
2 ay boyunca gitmediler, bir de hiç gidecek gibi de değillerdi
Annem üst odayı kendi odası yapmıştı,kendi düzenini kurmuştu yerleşmisti
Çok üzücü bir durum. Aynı durumu ben de yaşadım kardeşim iş başvuru bahanesiyle dört ay boyunca bende kaldı yüz göz olduk kocamdan daha çok kocalık yapıyordu bağırıyor çağırıyor sanki hakkı var bende bir boka da el atmıyor ne eşime yardım ediyor ne de bana. En sonunda ben de senin gibi ne zaman belli olacak bu işin dedim eşim rahat edemiyor dedim bi ağzıma sıcmadıgı kaldı seni çok iyi anlıyorum
Yanlış anlama abla ama 2 ay kalmışlar birde ağlıyorlar sen 2 ay kalsan kendilerinde davet ederler miydi iyi yapmışsın küserse de küssün seni kullanan insanlara her zaman tavrın net olsun
1,517,358 soru
24,734,033 cevap
371,115 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın