Uzak hastaneye SSVD için gitmeye değer mi?

0 oy
129 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (17 puan) tarafından

Esenyurttan Zeynep kamil hastanesine geliyorum çok uzak arabamızla geliyoruz ama aşırı zahmetli Sezeryan olmak istemediğim için ssvd polikliniği için geliyorum aslında fikrinizi almk istiyorum 

3 Cevaplar

0 oy
önce (1,007 puan) tarafından

Yanı ssvd ıcın deger yengem sakaryaya gıdıyordu

önce (17 puan) tarafından

Kesin vajinal doğum olur mu acaba ya 

Yengenizde Sezeryan sonra normal mi doğurdu?

önce (1,007 puan) tarafından

Evet normal dogurdu sezrryan sonrası.

Bak sana ne dıcem ben dogum yaparken 

Bırı geldı doktorlar kadın sezeryan hemde yakın sancısı gelmıs acile gelmıa ordan hepsı acıl sezeryan acıl sezeryan dıye bagrıyoedu doktor bır bagırıd ne sezeryanı kadın bır ıkınsa dogurcak zaten dedı ve kadını normal dogjma aldı ve gercejten kadın tek bagırmada dogurdu sorna odama geldı dedı allah doktordan razı olsun yanı sen bırde takıplısın olur ınsallah

önce (3,819 puan) tarafından

Sakarya doğum hastanesi çok güzel İstanbul'daki çoğu doğum Hastanesi'ne bin basar ben orda yaptım ebeler dklar odalar hepsi çok güzeldi bende tavsiye ederim 

-Reklam-
0 oy
önce (229 puan) tarafından

İkinci mi canım 

Bende iki sezeryan sonrası için gittim yapmiyoruz dedi ilk sezeyandan sonra yani ikinciyi normal yapabiliyoruz dedi maalesef 

Evet bu ikinci olucak 

0 oy
önce (15,919 puan) tarafından

bir tanıdığım 2 sezaryen sonrası normal doğum için adanadan mersine gidiyordu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

SSVD nedir ve kimler için uygun bir doğum yöntemidir?
SSVD, sezaryen sonrası vajinal doğumun kısaltmasıdır ve daha önce sezaryen ile doğum yapmış kadınların, tıbbi açıdan uygun olmaları durumunda vajinal yolla doğum yapmasıdır. Bu yöntem, sağlıklı bir gebelik süreci geçiren ve önceki sezaryen kesisi uygun olan anne adayları için doktor kontrolünde tercih edilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
SSVD için poliklinik takibi neden önemlidir?
SSVD için özel poliklinik takibi, gebeliğin başından sonuna kadar anne ve bebek sağlığının risk faktörleri açısından yakından izlenmesini sağlar. Bu takiplerde rahim duvarının durumu, bebeğin gelişimi ve doğumun vajinal yolla gerçekleşmesi için gereken uygunluk kriterleri periyodik olarak değerlendirilir.
Sezaryen sonrası vajinal doğum için hangi şartlar gerekir?
SSVD için en önemli şart, önceki sezaryen operasyonunun üzerinden belirli bir sürenin geçmiş olması ve rahimdeki kesinin tipi ile iyileşme durumunun vajinal doğuma engel teşkil etmemesidir. Ayrıca, mevcut gebelikte bebeğin pozisyonu, plasentanın konumu ve annenin genel sağlık durumu doktor tarafından onaylanmalıdır.
Uzak mesafeden doğum takibine gitmek bir sorun oluşturur mu?
Doğum takibi için uzak mesafeye gitmek, özellikle gebeliğin son dönemlerinde yorgunluk ve yol stresi nedeniyle zorlayıcı olabilir. Düzenli kontrollerin aksamaması için ulaşım planlamasının önceden yapılması ve acil durumlarda hastaneye hızlı erişim imkanlarının değerlendirilmesi oldukça kritiktir.
SSVD yapmaya karar verirken nelere dikkat etmeliyim?
SSVD kararında en önemli husus, doğumun gerçekleşeceği merkezdeki uzman ekibin bu konudaki deneyimi ve hastanenin acil müdahale donanımıdır. Karar verirken doktorunuzla riskleri ve avantajları detaylıca konuşmalı, tüm doğum süreci boyunca karşılaşabileceğiniz senaryoları netleştirmeniz gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 105 göst.
21 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mahinur gns (696 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 326 göst.
23 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Fato11 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 577 göst.
12 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Ozlem52 (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 250 göst.
10 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gamzeec (395 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,461 soru

24,735,680 cevap