Ettiğim yemin yüzünden kaynımın oğluna bir şey olur mu?

0 oy
680 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (47 puan) tarafından

Bacılar Hayırlı Geceler

17 Cevaplar

+3 oy
(5,216 puan) tarafından

Kızmayayım sinirlenmeyeyim diyorum ama artık bu insanlar beni zıvanadan çıkarıyor kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ömrünüzde kaç defa göreceğiniz insanlar sizin için çok mu önemli çok mu değerli ki kanıt yarışına giriyorsunuz kanıtlasanız ne olacak bunun size faydası ne herkes size inanınca madalya mı takacaklar yoksa milyon dolar mı verecekler hemde evlat üzerine yemin edip ettirmek ayıp ya bu kadarı cehalet soruyorum size vicdanınız rahat mı bakın kanıtladınız herkese iftira olduğunu herkes size inandı herkes sizin arkanızda peki sizin vicdanınız rahat mı 

(10,614 puan) tarafından

O kadar haklısın ki. Böylesini görünce bende deliriyorum. 15 yaşımdayken kuzenim bana iftira attı. Annemlerimiz toplandı bizide çağırdılar, hangimiz doğru söylüyor anlamak istediler. Ben yapmadım diyorum o yaptın diyor. Baktım biri kuranı kerimi getirdi, kimdi hatırlamıyorum. El basın dedi. Kuzenim gözünü kırpmadan el bastı 😤😤 o el bastığı gibi ben saçına yapıştım. Nasıl yalan yere yemin edersin kurana el basarsın diye. Ben basmadım yeminde etmedim. E tabi öyle olunca kimse inanmadı bana. Yıllar geçti kuzenimin çok kötü bir hayatı oldu geldik 27 yaşımıza bu sene aradı helallik istedi özür diledi. İftira attığını kabul etti. Hiç bir şey saklı kalmaz er yada geç çıkar ortaya. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. Zaten sizi tanıyan koşulsuz şartsız inanır kanıta yemine gerek yok 

(5,216 puan) tarafından

Keşke insanımız sunu anlasa iftira er yada geç sahibine döner eğer atılan iftira bir insanı hapse yada ölüme götürmeyecekse bunun yanlış olduğunu kanıtlama çabasına girmek boşa kürek çekmek demektir bana inanmak istemeyen evlat üzerine yemin etsemde inanmayacak erkeklerin annelik duyguları yoktur bu meselelerden anlamazlar ama kadınların annelik duyguları doguştandır bir bedduanın bir yeminin bir çocuga nasıl döneceğini gayet iyi bilirler bunu bile bile yapmaları beni deli ediyor

-Reklam-
+3 oy
(2,334 puan) tarafından

Pardonda kendi kicinizi temize cikartmak için neden o masum çocukları kullanıyorsunuz? İçiniz rahatmi şimdi vicdanınız rahat mı ne biçim insanlarsiniz ya yemin ve çocuk eliniz de oyuncak galiba

+2 oy
(2,315 puan) tarafından

Oncelikle gecmis olsun insallah iyilesir ben olsam hic muhattap olmam esime havale edip olayi kokunden cozerdi yemin konusuna gelince kimseyi inandirmak icin de yemin etmem sanirim cok yuz goz olunmus biraz mesafe lazim anladigim kadariyla 

+1 oy
(14,486 puan) tarafından

Çocuk üstüne yemin edilirmi ya ne günahı var o masumun 

+1 oy
(145 puan) tarafından

Çocuğuna karşı yemin etmesi yanlış ama seninde ne olursa olsun çocukların üzerine yemin istemende yanlış her ne olursa olsun çocukları karıştırıp yemin etmezdim 

0 oy
(98 puan) tarafından

Bence o yüzden olmuştur diye düşünüyorum rabbim işte böylelerine gösteriyorda onlar anlamıyor benim de kuzenim teyzesiyle kavga etmiş ederken de Kur'an-ı Kerime el.basmis eğer ben yaptıysam çocuğumu kucağıma almak nasip olmasın diye sonra doğumu geliyor doğum yapıyor hiç bir sorun yokken bebeği 1 hafta kuvezde yattı sonrada öldü kucağına bile alamadı 

0 oy
(3,008 puan) tarafından

Her ne olursa olsun çocuk üzerine yemin edilmez herkes boşuna mı diyo rabbim evlat acısını düşmanıma bile vermesin diye senin istemen ikinizinde evlatlarınız üzerine yemin etmeniz çok yanlış nerden tutsan elinde kalır keşke başka türlü ispat etseydin ya da Allah’a havale etseydin şüphesiz iftiranın çok büyük günahı var Allah hesabını sorardı zaten 

0 oy
(1,446 puan) tarafından

Keşke etmeseydi rabbim şifa versin 

0 oy
(784 puan) tarafından

Çocuk üstüne her ne olursa olsun yemin edilmez benim bir tanıdığım kadın bana iftira attı o sırada hamileydi tek bebek biliyprdu ikizmiş ve bebeğin üstüne yemin etti ikizi ölmüş karnında sonra yine hamileydi yine yemin etti bebeği 4 aylık olucaktı öldü karnında kesinlikle olan o masum olana oluyor Allah elbet iftirayı çıkarıyor allaha havale et tövbe et bir dsha yapmayın

0 oy
(34,575 puan) tarafından

Dengesiz herif cocugun ustune yemin edilirmi ya yazik gunah Dua et bol cocuk icin Rabbim bilir ne doğrusunu İslah eylesin

0 oy
(16,108 puan) tarafından

yani ne desem bilemedim. ilahi adalet mi diyeyim ne diyeyim ama çocuğa olmuş olan🤦🏼‍♀️ 

0 oy
(2,080 puan) tarafından

Öncelikle geçmiş olsun insan nasıl evladına kiyipta üstüne yemin eder Bidaha sakın böyle bi cahillik etmeyin haklıda haksızda olsanız 

0 oy
(3,955 puan) tarafından

Ne olursa olsun konu sizin aranızda çocukları karıştırmak çok yanlis Allah şifa versin düzelsin inş 

0 oy
(6,487 puan) tarafından

Ablamın da bir akraba üstüne iftira atmıştı ablam da iyi niyetlidir çok. Ağladı asla dedi demedim yüzleşti. Kıvırdı oğlunun üstüne yemin etti 1 ay geçmedi tek oğlu Vefat etti 19 yaşında. Hatta o kazada ikizim de yatalak kaldı. Bazen laflara dikkat etmek lazım 

0 oy
(11,395 puan) tarafından

Biliyor musun biz insan oğlu kanıtlama derdine düşünce nefsimizin çok kötü körüne gidiyoruz gerçekten sizi ya da kayininizi suçlamıyorum gerçekten yemin etmek ant etmek için çocuklarımız ilk hedefimiz olmamali Allah o çocuğun yardımcısı olsun 

0 oy
(20,642 puan) tarafından

İstediğiniz kadar kızın köpürün kırılır evlat üzerine yemin edecek kadar bunu dile getirebilecek kadar nasil boş olabilirsiniz benim aklım almıyor. Evladınız ya oyuncak mı bu siz de o da ikiniz de aklı küçük kalmış yaşı büyümüş tiplersiniz

0 oy
(1,140 puan) tarafından

Kendi kıçıniz başınız varken çocukların üstüne niye yemin ediyorsunuz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yemin etmek evlatların başına bir şey gelmesine neden olur mu?
Yemin etmek veya yeminleşmek, evlatların başına bir olay gelmesine neden olan bilimsel veya tıbbi bir sebep değildir. Yaşanan talihsiz olaylar, duygusal süreçler veya ailevi krizler genellikle birbirine denk gelen tesadüflerdir; tıbbi açıdan intihar girişimi veya böbrek hasarı gibi durumlar yeminle değil, kişinin ruh sağlığı ve fiziksel durumuyla doğrudan ilişkilidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yoğun bakımda yatan bir hastada böbrek hasarı neden oluşur?
Yoğun bakımda yatan hastalarda böbrek hasarı genellikle intihar girişimi, zehirlenme, şok, aşırı kan kaybı veya organlara giden kan akışının kesilmesi gibi travmatik durumlar sonucunda gelişir. Vücudun sistemik bir tepkisi olarak böbreklerin filtreleme fonksiyonu aksar ve akut böbrek yetmezliği tablosu oluşabilir; bu durum yeminleşme gibi manevi süreçlerden bağımsız, biyolojik bir süreçtir.
Aile içi tartışmalar ve ağır yeminler çocukları nasıl etkiler?
Aile içindeki şiddetli tartışmalar ve ağır yeminleşmeler, ev ortamındaki stresi artırarak çocuklar ve gençler üzerinde ciddi psikolojik baskı oluşturabilir. Bu tür gerilimli ortamlar, özellikle hassas dönemdeki gençlerin kendilerine zarar verme riskini artırabilir; dolayısıyla yaşanan olumsuzlukları yeminle ilişkilendirmek yerine, aile içi iletişim kopukluğu ve duygusal destek eksikliği gibi faktörleri değerlendirmek daha doğrudur.
İntihar girişimi sonrası böbrek hasarı iyileşme süreci nasıldır?
İntihar girişimi sonrası gelişen böbrek hasarı, maruz kalınan toksik madde miktarına veya vücudun geçirdiği şokun şiddetine bağlı olarak değişen bir iyileşme sürecine sahiptir. Genellikle diyaliz desteği, yoğun sıvı tedavisi ve uzman nefroloji takibi ile böbreklerin toparlanması hedeflenir; bu süreç hastanın genel sağlık durumuna ve organların gördüğü hasarın derecesine göre haftalarca veya aylarca sürebilir.
Böyle bir durumda psikolojik destek almak ne zaman gerekir?
Aile içi iftira, yeminleşme ve ardından yaşanan intihar vakası gibi ağır travmatik olaylardan sonra hem ailenin hem de olayı yaşayan gencin profesyonel psikolojik destek alması şarttır. Yaşanan bu olaylar sonrası suçluluk duygusu, öfke veya çaresizlik hissetmek normaldir; ancak bu hislerin birikerek daha büyük yıkımlara yol açmaması için mutlaka bir psikiyatrist veya psikolog ile görüşülmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 582 göst.
4 Ekim 2025 Aile & Aşk kategorisinde Nihal.34 (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 981 göst.
12 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dilekk (1,753 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 839 göst.
23 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Kizkiza (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 346 göst.
2 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (596 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,549 soru

24,750,123 cevap

372,095 kullanıcı

...