Babet giyince topuğum neden ağrıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
119 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (187 puan) tarafından

Kızlar bugün babetle gezdim baya ondan mi nedendir bilmiyorum topuğun ağrıyor oturunca birşey yok bastiriyorum birşey yok yürüyünce ağrı oluyor 

4 Cevaplar

0 oy
önce (65,655 puan) tarafından

ayakkabıdan olmuş olabilir topuk dikeni olabilir

-Reklam-
0 oy
önce (14,366 puan) tarafından

Çok gezdiysen normal ayakkabıdan olmuştur benimde uyanınca ağrıyor basamıyorum  sanırım topuk dikeni 

önce (187 puan) tarafından

9 dan 2 ye kadar 

önce (14,366 puan) tarafından

Yine iyi dayanmış 😊

0 oy
önce (15,933 puan) tarafından

topuk dikeni olabilr

önce (187 puan) tarafından

İnşallah yoktur

önce (15,933 puan) tarafından

yıllardır yaşıyorum, bu yüzden babet gibi dümdüz ayakkabılar giymem, hafif 3 cm bile olsa topuklu giyerim. 

bazen doktor iğne yapıyor o rahatlatıyor ama çözüm değil bu yüzden dikkat etmek gerek. bunu yazarken bile şu an sol topuğum ağrıyor. 

çözüm ortopedik ayakkabı, hafif topuklu ve çok uzun süre ayakta durmamak 

ağrı olduğunda bir 500ml pet şişeye toprak doldur veya aynı kalınlıkta bir merdaneyi ayağında ileri geri hareket ettir

0 oy
önce (302 puan) tarafından

Topuk dikeni için uygun ayakkabı ve sandaletleri almanı öneririm yoksa ilerleyebilir dikkatli olmalısın

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Babet giydikten sonra oluşan topuk ağrısı neden olur?
Babet gibi düz ve desteği olmayan ayakkabılar, topuk bölgesindeki plantar fasya dokusunun aşırı gerilmesine neden olarak topuk ağrısını tetikleyebilir. Özellikle uzun süreli yürüyüşlerde taban desteğinin eksikliği topuk kemiğine binen yükü artırır ve bu durum yürüme sırasında hissedilen keskin ağrılara yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yürürken topuk ağrısı hissetmek neyin belirtisidir?
Yürürken ortaya çıkan topuk ağrısı genellikle plantar fasiit veya topuk dikeni gibi durumların erken belirtisi olabilir. Bastırınca ağrının hissedilmemesi ancak yürüyüş esnasında yük binince ağrının tetiklenmesi, dokulardaki mekanik bir zorlanmaya veya ayakkabı seçiminden kaynaklanan basış bozukluğuna işaret eder.
Evde topuk ağrısına ne iyi gelir ve nasıl hafifletilir?
Topuk ağrısını hafifletmek için ağrılı bölgeye günde 3 kez 15 dakika soğuk kompres uygulamak iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, ayakkabı içerisine silikon topuk desteği eklemek veya evde yalınayak gezmek yerine ortopedik terlik kullanmak topuğa binen yükü dengeleyerek iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Topuk ağrısı ne zaman ciddiye alınmalı ve doktora gidilmeli?
Topuk ağrısı istirahat etmenize rağmen 2 haftadan uzun sürüyorsa, topukta gözle görülür bir şişlik, kızarıklık veya üzerine basamayacak kadar şiddetli bir acı oluştuysa mutlaka bir ortopedi uzmanına başvurmalısınız. Özellikle ağrı gece uykudan uyandıracak seviyeye ulaştıysa veya uyuşma eşlik ediyorsa profesyonel bir muayene şarttır.
Düz tabanlı ayakkabıların ayak sağlığına etkileri nelerdir?
Düz ve ince tabanlı babetler, ayağın doğal kavisini desteklemediği için adım atarken şok emilimi sağlamaz ve topuk kısmına doğrudan baskı uygular. Bu durum zamanla topuk yastığının zayıflamasına, plantar fasiit sorunlarına ve ayak bileği hizasında ağrıların kronikleşmesine zemin hazırlayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,517,671 soru

24,738,785 cevap

371,404 kullanıcı

...