Doğum yardımı başvurum neden onaylanmadı?

0 oy
169 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (55 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar Hanımlar doğum yardımı için başvuru yapmıştım ama  onay mesajı gelmedi  e ailem diye uygulama indirmiştim  onada giriş yapamıyorum  yardımcı olursanız sevinirim 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (11,355 puan) tarafından

Onay mesajı 40 günün falan olunca yani başvurudan 40 gün snr falan kabul oluyor sanırım benim yok ama o kdr biliyorum sanırım biryerlerden okumuştum 

-Reklam-
0 oy
önce (402 puan) tarafından

Cnaim önce e devletten iki aşamalı giriş sistemini ayarlaman lazim 

önce (55 puan) tarafından

Ayarladım ama yok

0 oy
önce (3,788 puan) tarafından

Onay mesajı bana da gelmedi canım e ailem var ordan baktim yatmış sen niye giriş yapamıyorsun bazen çok uzun sürüyor açılması en iyisi e devletten bakmak 

Oradan giriş yapıyorum ama olmuyor 

Halla halla nasıl bir sorunla karşılaşıyorsun?

Uygulaması varmı peki 

Var tabi onu indir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum yardımı başvurumun onaylanıp onaylanmadığını nereden öğrenebilirim?
Doğum yardımı başvurunuzun durumunu e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama hizmetini kullanarak kontrol edebilirsiniz. Başvurunuzun durumu, sistemde 'Başvuru Değerlendirmede' veya 'Ödeme Onaylandı' gibi ifadelerle güncel olarak gösterilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum yardımı başvuru durumu neden e-Devlet üzerinde görüntülenemiyor?
Başvuru durumunun görüntülenememesi genellikle başvurunun sisteme henüz işlenmemesinden veya teknik bir hata oluşmasından kaynaklanır. Başvurunuz üzerinden 15 iş günü geçmesine rağmen e-Devlet ekranında bir kayıt göremiyorsanız, en yakın Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüğüne şahsen başvurarak durumunuzu sorgulatmanız önerilir.
Doğum yardımı için e-Devlet giriş sorunları nasıl çözülür?
e-Devlet şifrenizle giriş yapamıyorsanız öncelikle PTT şubelerinden yeni bir e-Devlet şifresi alabilir veya internet bankacılığı, mobil imza, e-imza gibi alternatif yöntemleri kullanabilirsiniz. Giriş hatası devam ederse tarayıcınızın çerezlerini temizlemeyi veya farklı bir cihaz üzerinden tekrar giriş yapmayı deneyin.
Doğum yardımı başvurusu için hangi kurumdan destek almalıyım?
Doğum yardımı işlemleri doğrudan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Başvuru süreci, onay aşamaları ve ödeme takibi ile ilgili tüm işlemler e-Devlet üzerinden veya il/ilçe müdürlükleri bünyesinde gerçekleştirilir, üçüncü taraf uygulamalar yerine resmi devlet kanalları tercih edilmelidir.
Doğum yardımı ödemesi ne kadar sürede sonuçlanır?
Doğum yardımı başvuruları, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren genellikle 30 ile 60 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ödeme onayı verildiğinde, yardım tutarı takip eden ayın 25'ine kadar hak sahibinin PTT hesabına yatırılır ve sistem üzerinden ödeme durumu sorgulanabilir hale gelir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 233 göst.
30 Temmuz 2026 Aile & Aşk kategorisinde Yenianneadayi1 (433 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 213 göst.
0 oy
2 cevap 178 göst.
10 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Huzurumm (1,378 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 261 göst.
27 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Annevebebekleri (346 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,056 soru

24,743,103 cevap

371,687 kullanıcı