Ella kullandıktan sonra adetim gecikir mi?

0 oy
58 göst.
Diğer kategorisinde (9,247 puan) tarafından

Kızlar ya 17 temmuzda kürtaj oldum 12 ağustosta ella kullanmak zorunda kaldım 31 ağustosta da tatile gidicem doktorumla plan yapmıştık 25 ağustosta tarlusal kullanmaya başlıcaktım tatilden dönünce bırakıcaktım ama ella kullandım ya tekrar hormon ilacı alsam zararı olur mu bilemedim bana sanırım tatilim yalan olcak

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ella ertesi gün hapı kullandıktan sonra adetim gecikir mi?
Evet, Ella gibi yüksek dozda hormon içeren ertesi gün hapları yumurtlama dönemini erteleyerek adet kanamasının gecikmesine neden olabilir. Adet döngüsü normalden birkaç gün ya da bir hafta kadar sarkabilir, ancak bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ertesi gün hapı sonrası hormon ilacı kullanmanın bir sakıncası var mıdır?
Ertesi gün hapı kullandıktan hemen sonra başka bir hormon ilacı kullanmak vücudun hormonal dengesi üzerinde ciddi bir yük oluşturabilir. Bu durum yan etkileri artırabilir veya düzensiz kanamalara yol açabileceği için mutlaka bir uzman doktor görüşü alınmalıdır.
Ertesi gün hapı kullandıktan kaç gün sonra adet olunur?
Ertesi gün hapı kullanımından sonra adet kanaması genellikle beklenen tarihte gerçekleşir ancak hapın etkisiyle bu süre bir hafta gecikebilir. Eğer ilacı kullandıktan sonra 3 haftayı geçen bir adet gecikmesi yaşıyorsanız, gebelik ihtimalini dışlamak için mutlaka bir hamilelik testi yapmalısınız.
Tarlusal ile adet söktürmek ertesi gün hapı sonrası uygun mudur?
Ertesi gün hapı yoğun bir hormon takviyesi olduğu için, üstüne hemen başka bir adet söktürücü ilaç kullanmak hormonal düzeni bozabilir. Doktorunuz planlamış olsa bile, ilave hormon yüklemesi yapmadan önce yaşadığınız durumu doktorunuza tekrar danışarak ilacı kullanıp kullanmamanız gerektiğini teyit etmelisiniz.
Doğum kontrol hapı veya ertesi gün hapı sonrası adet düzensizliği nasıl geçer?
Ertesi gün hapı sonrası oluşan adet düzensizliği genellikle vücudun hormon seviyelerinin kendi kendine dengelenmesiyle kendiliğinden geçer. Bu süreçte stres faktöründen uzak durmak ve vücudun doğal ritmine dönmesine izin vermek önemlidir, ancak düzensizlik uzun sürerse mutlaka bir muayene olunmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 882 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Btl. (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 387 göst.

Kategoriler

1,518,718 soru

24,752,230 cevap

372,235 kullanıcı

...