Yemek yaparken tencere kapağım patladı, ne yapmalıyım?

0 oy
374 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (2,420 puan) tarafından

sade bulgur pilavi yapim dedim tenceremin kapagi tuzla buz oldu ocaktayken komple cope gitti birdaha yaptim pilavi 🤦‍♀️

image

10 Cevaplar

0 oy
önce (15,977 puan) tarafından

ayy çok fena olmuş. cam kapaktan bu yüzden korkuyorum ama benim tencereler de böyle cam kapaklı 🤦🏼‍♀️ 

önce (2,420 puan) tarafından

Kiz 10 yildir bu sekilde kapaklardan kullaniyorum birden  ocakta pat diye ses geldi az bi bi baktim cam tuz buz olmus mecbur hepsini dokmek zorunda kaldim ne olur ne olmaz diye 

-Reklam-
0 oy
önce (1,828 puan) tarafından

Sağlık olsun canım. Nasipte yokmuş 

Ilk defa tencere kapaginin bu sekil patladigini gordum

0 oy
önce (5,105 puan) tarafından

İlk cümleyi yarısında okurken ben ne alaka dedim 😂😂 cam kapaklar genelde sağlamdır neden böyle oldu acaba 

Sacma bir giris gelisme sonuc  yapmisim  ondandir 😂 duzelttim bacim 😂😂

Kiz bende anlamadim 10 yildir ilk defa basima boyle birsey geldi 

önce (5,105 puan) tarafından

Garantisi bitmiştir büyük ihtimalle firma bu yüzden sorumluluk kabul etmez geçmiş olsun size birşey olmadı ya mevlam esirgesin o an mutfakta olsanız elinizi yüzünüzü kesebilirdi

Kiz mutfaktaydim bulasiklari topluyordum da Allahtan gelmedi 

0 oy
önce (5,961 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım. Bir kere benim kucağımda patladı kollarım kesildi hep. Tutma yeri çıkmıştı takayım derken aynen bu şekilde oldu. Sana birşey olmadı inşallah önemli olan o.

Cok saol Allah razi olsun Cok sukur birsey olmadi da korktum sadece allahtan cocuklar mutfakta degildi

önce (5,961 puan) tarafından

Çok şükür 

0 oy
önce (5,233 puan) tarafından

Gecen bızde pıknıge gıttık yerınde saglam duran borcam bi anda ıntıhar etti kek vardı hepsını çöpe attık ıkı tepsı kek vardı :/ sonra yerde camta vardı ıcınde sos vardı oda devrılıp kırıldı sızede gecmıs olsun

Tesekkur ederim sanada gecmis olsun 

0 oy
önce (383 puan) tarafından

Yeni fobim hayırlı olsun sizede bunla geçmiş olsun 

Tesekkur ederim 10 yildir bu kapakli tencerelerden kullanirim ilk defa basima geldi

0 oy
önce (1,777 puan) tarafından

Sağlık olsun bizde öyle olunca nazar çıktı denir :) 

Bu nasil nazar cikarmaktir 28 yillik nazar cikarttim heralde 😂

0 oy
önce (5,268 puan) tarafından

Bende iki defa yaşadım ama Allah'tan seninki gibi ocakta değildi ikisi de dolabın içinde duruyordu biri Karaca'nın böyle resmen ortadan çatlamisti kalın kapak:) diğeri de seninki gibi tuzla buz olmuştu 

Niye oluyor ki acaba 

önce (5,268 puan) tarafından

Bilmiyorum valla canım 

0 oy
önce (589 puan) tarafından

Bemimde başıma geldi daha yeni evliydim çorba yaptım kaynıyordu bende o ara tezgâhı toparlıyırdum pat diye bi ses geldi kız ödüm koptu yemekte çöp olmuştu 

Geçmiş olsun sağlıgınız yerindeyse sıkıntı yok ☺️

Cok sukur bir yerimize gelmedi 

önce (589 puan) tarafından

Evet  canım. Allah korusun her tersfınızı kesebilirdi

0 oy
önce (65,675 puan) tarafından

anneminde boyle kırılmıştı 

Niye oluyo acaba

önce (65,675 puan) tarafından

bizim babam düşürmüştü hala anneme kapak alacak😀

Kiz benimki bildigin ocaktaydi 😂 dusme vs de yok

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Tencere kapağı ocakta neden patlar?
Tencere kapağının ocak ısısıyla patlamasının en yaygın sebebi ani ısı değişimine maruz kalan temperli camın iç gerilimidir. Özellikle tencere içindeki buhar basıncı dengelenemediğinde ve kapak doğrudan yüksek ısıya maruz kaldığında cam yapı çatlayarak tuzla buz olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mutfakta tencere kapağı patlamasına karşı ne yapılmalı?
Mutfakta tencere kapağının patlamasını önlemek için mutlaka tencereye uygun ölçüde kapak kullanmalı ve kapağın üzerindeki hava çıkış deliğinin tıkalı olmadığından emin olmalısınız. Ayrıca cam kapakları çok sıcakken aniden soğuk zemine koymamalı veya doğrudan yüksek ateşe maruz bırakmamalısınız.
Yemek yaparken tencere kapağı kırılırsa ne yapılmalı?
Tencere kapağı ocak üzerinde kırıldığında ilk yapılması gereken ocağı hemen kapatmak ve kapağın parçalarının yemeğin içine girip girmediğini kontrol etmektir. Cam parçaları gözle görülmese bile yemeğe karışmış olma ihtimaline karşı güvenlik gereği söz konusu yemeği tüketmemek ve çöpe dökmek en sağlıklı karardır.
Bulgur pilavı yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Bulgur pilavı yaparken en önemli nokta suyun ve bulgurun oranını doğru ayarlamaktır, genellikle 1 ölçü bulgura 2 ölçü sıcak su eklemek ideal sonuç verir. Pilavın tam kıvamında olması için su ekledikten sonra kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar hiç karıştırmadan pişirmelisiniz.
Temperli cam tencere kapakları neden tehlikelidir?
Temperli cam kapaklar normal camdan daha dayanıklı üretilse de, üretim hataları veya zamanla oluşan kılcal çatlaklar nedeniyle beklenmedik anlarda aniden patlayabilirler. Bu kapaklar kırıldığında keskin parçalar yerine küçük tanecikler halinde dağılır ancak yine de ocak üzerindeyken dikkatli kullanılmaları gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 557 göst.
5 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 230 göst.
0 oy
3 cevap 203 göst.
+1 oy
6 cevap 381 göst.

Kategoriler

1,517,881 soru