İkinci ismi Mert olan erkek bebek ismi önerileriniz neler?

0 oy
235 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,406 puan) tarafından

İkinci ismi mert olacak ona göre fikir verirseniz sevinirim.. 

Aklımda bir kaç isim var 

Benim aklımda 3 isim var çok kararsızım 

Sizlerde fikir verir misiniz başka isimlerde önerebilirsiniz

📊 Tek Seçim
15.4% (2 oy)
76.9% (10 oy)
7.7% (1 oy)

9 Cevaplar

0 oy
önce (1,406 puan) tarafından

En İyi Cevap

AREL MERT NASIL KIZLAR

-Reklam-
+1 oy
önce (973 puan) tarafından

İlkim Ertuğrul ♥️

İkincim Ömer ♥️

Üçüncüm Mert Uraz ♥️

İsimlerini çok seviyorum çok ta içime sinerek koydum 

Mert I babası Uraz da ben koydum 

Mert Uraz oldu , duyan herkes çok beğeniyor 

Uraz ismini çok beğeniyorum ama görüştüğüm bir arkadaşımın hatta görüşmediğim ama sık denk geldiğim kuzenimin oğlunun ismi.. merte koysan Asil mert mi koyardın yoksa Yaman mert mi koyardın??? Zaten biz ilk ismi ile seslenicez 2. İsim kimliğe yazılacak yani ben mesela Yaman mert demiycem koyarsam ilk ismini kullanıcam

0 oy
önce (2,075 puan) tarafından

Ben ucune de merti yakistiramadim cok uzun oluyo dil dönmüyor gibi olmjs benim cocuklarin isimler biri muhammed biri ahmet ama baska oner illaki de mert eklicem dersen ali mert vardi kursta cok sevii bi cocuktu

Mert kimlikte yazıcak biz zaten 2 isim ile seslenmeyi sevmiyoruz ben ilk isme önem veriyorum 

önce (2,075 puan) tarafından

Dogrudur ben ikinci oglumda dusunmustum mert ali olarak sonradan ahmet koydum 

0 oy
önce (32,598 puan) tarafından

Yaman Mert diye bir tanıdığın çocuğu vardı. Asıl son bir kaç yılda çok koyulan bir isim oldu. Demir Mertte de sanki Demir soyadı imiş gibi oluyor 

Ya bacım zaten isim dediğin şeyi herkes koyuyor ne isim seçersen seç tek senin çocuğunda olmuyor malesef dünyada seçtiğin her isimden tonla çocuk var. 

Ben kimliğe 2 isim yazdırıcam ama ilk ismini kullanıcam

önce (32,598 puan) tarafından

Evet eşsiz olsun demiyoruz ama gittiği sınıfta da beş tane olmasın mesela. Bizim bu sene bir sınıfta beş tane Ecrin vardı. Mesela öğretmene de öğrenciye de zorluk 

0 oy
önce (971 puan) tarafından

MERT ATA bence.

0 oy
önce (68 puan) tarafından

3 oğlum var safa Yakup tuğra 

Ama biz kulaklarına muhammedi de ekledik

0 oy
önce (4,449 puan) tarafından

Mert Ali, Mert Efe, Mert Kağan, Mert Yağız...

0 oy
önce (9,795 puan) tarafından

İsim anlamı bence çocuğun üzerinde büyük etkisi oluyor. Yaman mert demir bunlar ağır gelir biraz yumuşatmak naif bir isim eklemek lazım die düşünüyorum 

Komşumun oğlu yiğit efe ve tam tamına öyle tutamıyor çocuğu annesi kamelyada oturup ağlıyordu kadın resmen 2 yaşında markete dondurma almaya gitmek istemiş tek başına yoldan geçerken tuttular 🤦‍♀️

0 oy
önce (3,199 puan) tarafından

arkadaşım ne güzel isim bulmuşsun işte. mert tek başına çok da güzel. neden ikinci bir isim arıyorsunuz ki? hani iki isim arasında kalırsın ikisini de koyarsın anlarım, eşler anlaşamaz iki isim konur anlarım, büyüklerin adı konacağı için iki isim yaparsın anlarım da hiç aklında yokken ay iki ismi olsun biri şu ama diğeri ne olsa ki diye arayış neden mesela?

Mert tek başına neden yetmiyor mesela?

Çünkü mert kardeşimin ismi kendi isteğim ile koyuyorum ama eşimde bir isim koymak istiyor diğer çocuklarda ben karar vermiştim şimdi ilk ismini eşim koysun istiyorum 2. İsimde mert olacak .. 

önce (3,199 puan) tarafından

anladım sebebi varmış.. ben hep tek isimden yana oldum. kızlarımda nasip olmadı iki isim koyduk. oğlumda tek olsun diye çok direndim şükür tek oldu :)

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İkinci ismi Mert olan erkek bebek isimleri nelerdir?
İkinci ismi Mert olan bebekler için en popüler uyumlu isimler arasında Kerem Mert, Efe Mert, Aras Mert, Mete Mert ve Alper Mert bulunmaktadır. Mert ismi, ikinci isim olarak hem modern hem de geleneksel isimlerle kolayca birleştirilebilir. İsim seçerken iki ismin ses uyumuna dikkat etmek ve soyadı ile birlikte söylendiğinde kulağa hoş gelip gelmediğini kontrol etmek önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İki isimli bebeklerde isim uyumu nasıl sağlanır?
İki isimli bebeklerde uyum sağlamak için isimlerin hece sayılarının birbirine yakın olması veya aynı sesli harflerle bitmemesine özen gösterilmelidir. Örneğin Mert ismi tek heceli olduğu için yanına daha uzun veya farklı ritme sahip isimler getirmek dengeli bir söyleyiş sağlar. İsimleri birleştirirken aile büyüklerinin isimleri ile modern isimleri harmanlamak sıkça tercih edilen bir yöntemdir.
Bebek ismi seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Bebek ismi seçerken en önemli kriter ismin anlamı, telaffuz kolaylığı ve soyadı ile olan uyumudur. Ayrıca ismin hem çocukluk hem de yetişkinlik döneminde kişiyi nasıl yansıtacağını hayal etmek faydalıdır. İki isim kullanacaksanız, isimlerin birbiriyle çatışmadığından ve resmi belgelerde bir sorun yaratmayacağından emin olmalısınız.
Modern erkek bebek isimleri arasında hangileri popüler?
Günümüzde popüler olan modern erkek bebek isimleri arasında Atlas, Kuzey, Yağız, Poyraz ve Demir gibi isimler öne çıkmaktadır. Eğer ikinci isim olarak Mert kullanacaksanız, Atlas Mert veya Kuzey Mert gibi kombinasyonlar oldukça trend bir tercih olabilir. İsim seçimi yaparken kişisel zevklerinizi ön planda tutmak, ismin kalıcı bir miras olduğunu unutmamak gerekir.
Erkek bebek ismi seçerken aile büyüklerinin ismi konulmalı mı?
Aile büyüklerinin ismini koymak geleneksel bir değer taşısa da günümüzde ebeveynler genellikle kendi beğendikleri modern isimlerle bu gelenekleri birleştirmeyi tercih ediyor. Mert ismi ile aile büyüklerinden gelen bir ismi eşleştirmek, hem geleneği sürdürmenizi hem de çocuğunuza modern bir isim vermenizi sağlar. Karar verirken ismin üzerinizde bıraktığı pozitif enerjiye odaklanmanız en sağlıklı yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,039 göst.
7 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Evlat (495 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 917 göst.
15 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde 16Nur16 (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 531 göst.
13 Mart 2023 Diğer kategorisinde Semos.0111 (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 289 göst.