Devlet hastanesinde kürtaj operasyonu kaç dakika sürer?

0 oy
195 göst.
önce Diğer kategorisinde (72 puan) tarafından

Kızlar saat 8 den beri hastanedeyim kürtaj olacam devlet hastanede doktor ameliyat günümüş  ne zaman alır beni Altan fitil verdiler ağrım var açım 13 saattir yat yat bitmiyor doktor çağırsa girip çıksam operasyon kaç saat sürüyor bilen var mı korkuyorum aslında ama uyutcaz hiç bişi hissetmicen diyorlar bakalım hamilelik olmadı boş kese var nasip değilmiş 2 evlat bana yeter Allah'ım isteyen herkese nasip etsin inşallah ❤️ 🤗 

7 Cevaplar

0 oy
önce (9,807 puan) tarafından

Çok kısa sürüyor yarım saat falan.  Hemen taburcu etmiyorlar yalnız narkoz verdikleri için sanırsam 1 2 saat yatıyorsun

önce (72 puan) tarafından

Tamamdır teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
önce (9,221 puan) tarafından

İşleme başlayınca 1 saate çıkarsın anestezi işlem dinlenme derken 1 saate çıkarıyorlar biraz gözlem altında tutuyırlar

0 oy
önce (469 puan) tarafından

Cnm bende 2 sene önce kürtaj oldum sen beni bir görsen hemen ellik.ayagim.titriyor doktor beni bir kere daha ultrasona göndermişti acaba Bebek gizukuyor mu diye cihaz yanlış gösteriyordur diye sonra benimle beraber güvenlikçi abla gelmişti sürekli ona soruyordum abla çok korkuyorum bişi olcak mı diye yok kız korkmana gerek bişi yok çünkü optik aletle parcayi alacaklar sen bayilicaksin demişti sonra neyse beni hemen aldılar ben 8 den önce gitmiştim 1 2 saat sonra aldılar beni bayiltmislar ve 10 15 sürmedi bile 10.gun sonra da kontorle geliceksin demişti benim de iki evladım var rabbim onlarin sağlıklarını versin inşallah hiç de korkma Cnm beni hatta uyandirmislardi ben anestizide olduğum.icin bu kadar miydi bitti dedim ewt bitti dediler biraz durduktan sonra taburcu ettiler

0 oy
önce (7,573 puan) tarafından

Bayiltma operasyon işlem ayiltma hepsi toplam 1 saat sürüyor sadece oprasyon 10 dakika felna sürüyor 

Tamamdır teşekkür ederim 

0 oy
önce (1,793 puan) tarafından

Kaç haftalık olduğuna bağlı bu durum. 10 haftadan küçükse fitil vermiyorlar direkt kürtaja alıyorlar. 4 kürtaj geçirdim çok beklemedim aç karna olmam yetti. Ameliyatta 30-40 dk kaldım. Yani sabah gittim hastaneye akşam saat 11 gibi bıraktılar her ihtimale karşı gözlem altında tuttular. 

önce (10,457 puan) tarafından

Çok uzun tutmuşlar ben işlem bitince uyandım hemen dinlenme odasında 10 dk durup çıkmistim 

Çok şükür sorunsuz geçti ben 10 dik durup doktor geldi 10 gün sonra kontrole çağırdı şuan evdeyim ama biraz karnım ağrıyor kanama az az geliyor ondan sanırım 

0 oy
önce (32,626 puan) tarafından

Ben özelde olmuştum uyuttu hissetmedim çok ağrım da olmadı devamında kısa sürüyor o işlem geçmiş olsun :( 

Sağol teşekkür ederim 15 dkk sürmüş 10 dkkda kendime geldim hemen taburcu oldum 10 gün sonra da kontrolüm var karnım ağrıyor kanama az geliyor ondan sanırım 

önce (32,626 puan) tarafından

Çabuk toparlarsın inşallah geçmiş olsun 

0 oy
önce (6,517 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun, dilerim sorunsuz geçer. Toplasan 15-20 dk sürüyor. Ben sadece belden anestezi olmuştum o yüzden tam saatini net hatırlıyorum. 

Sağol teşekkür ederim 15 sık Sürmüş ve 10 dkk dinlenme odasında kendime geldim doktor hemen taburcu etti 10 gün sonra kontöre çağırdı karnım ağrıyor kanama az geliyor ondan kaynaklı sanırım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet hastanesinde kürtaj operasyonu ortalama kaç dakika sürer?
Devlet hastanelerinde gerçekleştirilen kürtaj operasyonları, işlemin detaylarına bağlı olarak genellikle 10 ile 20 dakika arasında sürer. Hazırlık süreci ve hastanın işlem sonrası ayılma süresi dahil edildiğinde, hastanede geçirilen toplam süre değişkenlik gösterebilse de cerrahi müdahalenin kendisi oldukça kısa süreli bir işlemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kürtaj öncesi uygulanan fitil ne işe yarar ve neden verilir?
Kürtaj öncesi doktorlar tarafından uygulanan fitiller, genellikle rahim ağzını yumuşatmak ve genişletmek amacıyla verilir. Bu işlem rahim ağzının operasyona hazır hale gelmesini sağlayarak cerrahi müdahalenin daha kolay ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olur.
Boş gebelik nedeniyle yapılacak kürtaj operasyonunda süreç nasıl işler?
Boş gebelik durumunda uygulanan kürtaj operasyonu, standart gebelik sonlandırma prosedürleriyle aynı adımları izler. İşlem öncesinde hasta uyutulur, rahim ağzı hazırlığı yapılır ve vakum aspirasyon yöntemiyle rahim içindeki dokular temizlenir; operasyon sonrası hasta kısa bir dinlenmenin ardından aynı gün taburcu edilebilir.
Kürtaj operasyonunda genel anestezi uygulanır mı ve acı hissedilir mi?
Kürtaj operasyonlarında genellikle genel anestezi tercih edilir, bu da hastanın işlem sırasında uyumasını ve hiçbir şey hissetmemesini sağlar. Anestezi sayesinde hasta cerrahi müdahale boyunca tamamen konforlu bir süreç geçirir ve işlem bittiğinde kısa sürede bilinci yerine gelir.
Kürtaj sonrası iyileşme süreci ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Kürtaj sonrası iyileşme süreci oldukça hızlı olup genellikle birkaç gün içinde normal yaşama dönülebilir. İşlemden sonra bir süre hafif kanama ve kramp hissedilmesi normaldir; ancak enfeksiyon riskini önlemek için doktor tarafından verilen antibiyotiklerin kullanılması, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve ağır aktivitelerden kaçınılması oldukça önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 531 göst.
5 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Nursenaaaaaa (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 854 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Humrayy (759 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 844 göst.
0 oy
7 cevap 739 göst.
1 Mart 2023 Diğer kategorisinde Zeynep63 (195 puan) tarafından soruldu