Eltim yüzünden evde kalan kayınlarımı nasıl gönderebilirim?

+2 oy
780 göst.
Diğer kategorisinde (180 puan) tarafından

............ 

25 Cevaplar

+2 oy
(32,724 puan) tarafından

Sen iyi dayanıyorsun ben olsam çoktan cinnet geçirmiştim yatılı misafir hele de yaz günü hele de lohusa hali ile asla çekilmez 

(32,724 puan) tarafından

Çok büyük düşüncesizlik hem eşin adına hem kayinlar adına büyük ayıp valla 

-Reklam-
+1 oy
(1,384 puan) tarafından

Kaç yaşında kayinlarin 

(1,040 puan) tarafından

Anası babası yasyr mu ohh ne güzel saçma sapan işler yaa açın şu ağzınızi bu zmn da kim kabul eder iki kayni yatılı tam bir süre idare edilirde  komple yatılıya gelmsler eşine de sen konusmyrsan ben bu aksm konsuyrm ev bakın 1 hafta içinde kendize yapyrm ben diye 

(3,001 puan) tarafından
+1

dana kadar adamlar iki kardes bir oluo bi goz oda kiraya cikamiyorlarmi da basiniza bela oluyolar sanada yazik eltinede . oyle sacma sapan  bisey bastan kabul etmemeniz lazimdi iki elti olarak. tutsunlar bi goz oda ciksinlar bekar evi. para bulamiolarda 3. ev arkadasi bulsun cikainlar uc kisi eve dahada yetemilarsa dorduncu ev arkadasi bulsunlar yani. basiniza bela olmalarina gerek yok rn basran kabul etmemeiz lazimdi

(1,040 puan) tarafından

İşte akşamına ben lohusa kadınım yetr buraya kadar ben yapayrm edemiyorum sizin düşünceli olmanız lazım  bu kadına yük olmim rahatsızlık vermim kalmiyalim kaldığımız ev bulana. Kadar bir hafta kalak gidek diye bunlar komple kalıcı ben sana soylim bacım ortaksanjz o zmn kayninlarina diyecksn ev tutun geri kalan paranizi üstünü eşim bir kere öder onun dışında basınız çaresine bakın bana güvenerek mi geldiniz yapayrsanz dönün köye ananizin yanına 

+1 oy
(9,853 puan) tarafından

İyide eşin niye tutuyor kirayı. Param yok demiş ya

Kazık kadar 2 tane adam tutsunlar kendilerine ev çıksınlar. Onların düşünmesi lazım başta. Biz yük oluyoruz bu kadının küçük çocukları var die

Sende çıkart bir kriz olmadı yapacak bişey yok anlamıyorlarsa

+1 oy
(1,040 puan) tarafından

Valahi kimse kusura bakmasın orda eşin varken de diyeceksiniz ki kayniniza her ikisine ne zmna ev bakyrsnz kendinize ne zmana tasinuyrsnz ben böyle yapmyrm eğer kapalı iseniz ben tesettürlüyum yapayrm evimin düzeni temizliği yemeği yeter ben birde lohusayim bir hafta içinde kendize ev bakmaya başlayın de .birde senin kocan niye ev tutuyor koca adamlara çalışin tuttuğu evin kirasını ödesin sen niye tut dyrsn 

(14,470 puan) tarafından

İlkten kavga etme bence kaynın kaç yaşında bilmiyorum ama hani senden büyüklerse abi ev ne zaman tutacaksınız eve bakmaya başladınız mı falan gibi sorabilirsin. 

+1 oy
(14,470 puan) tarafından

Çok bile dayanmışsın kocaman adamlar gitsin ev tutsunlar evli olan getirsin eşini bi zahmet 47 günlük bebeyle kocam bile fazlalık görünür bana

tarafından

Bence hemen kavga etme

+1 oy
(3,001 puan) tarafından

boyle bir sacmaliga neden katlaniyorsun ki. en bastan beri. iki kardes tutsunlar bi giz oda kalsinlar. niye milleti evinize aliosunuz basa bela. aferim eltine alilli kadinmis. 

ikiside kaldi basina bela simi. elalemin pisligini cekip kole gibi hizmet mi edecen. tutsunlar ev ciksinlar iste ikimkardes

(3,001 puan) tarafından

bide lihusa kadindin . insan evde yyabanci olunca usturuplu giyinecek usturuplu oturacak gece bebek aglicak odadan odaya fir doneceksin. uaturuplu oadandan cikacan oyle sacma seymi olur . cocuk olsa neyse dersin 8 on yasinda hani yaninda yatar kalkarsin okadar dikkat etmessin de kazik kadar adamlar. 

kendi kendine bi yumurta kirip ekmek banarsin. evde millet olunca yemek

memek camasir hicbiisin bitmez

+1 oy
(263 puan) tarafından

Yorumları  okudum da senin  eşin  neden  tutacak  oturcaklari evi..sonuçta iki kaynında para ayrımı  yokmuş  birlikte tutsunlar evi eşyali dolu ev var yani ..kimse kimseye bakmak  zorunda değil zaten yeterince yükün varmış üstüne birde kaynınlar  çıkmış sepetle gitsin onlari 

+1 oy
(3,089 puan) tarafından

Eltiniz çok iyi yapmış. Koca koca adamlar gitsinler 1+1 ev tutsunlar. Ben böyle üst üste yaşamaya çok karşıyım. Maalesef eşimin ailesinde dr var 

+1 oy
tarafından

Diğer eltinin suçu yok aslında o da evinde rahat etmiş.

Ben kaynımla anlaştığım için belirli bir süre ses çıkarmazdim,misafir ederdim.

Sadece belirsizlik istemezdim.

Ama rahatsız olduysan direkt kayinlarina tepki göstermeden önce eşinle konuşacaksın

+1 oy
(1,110 puan) tarafından

Normalde az, daha dur derdim de 47 günlük bebeğin var, emzirmesş var, alt değiştirmesi var, kazık kadar 2 erkeğin evde olması hiç çekilir değil yani. Bunu kocanın da düşünmesi lazım. Bence söyle, emziriyorum rahat edemiyorum, küçücük çocukla yetişemiyorum diye yine oralı olmazsa hız gür çıkarmak hakkındır

+1 oy
(6,977 puan) tarafından

47 günlük bebek 5 yaşında okula başlayacak bi çocuk eşinden başka 2 tane daha kazık kadar adam. Okurken sinir bastı. 

+1 oy
(20,612 puan) tarafından

Eltin doğru olanı yapmış ne mana yani neden benim evimde dursun ay kardesiyse kardeşi ben Bi de hizmetini gorcem yok artık ne güzel dünya.

+1 oy
(24 puan) tarafından

Pardonda eşin niye ev tutuyor kendileri tutsun küçük değiller herkesin kendisine göre düzeni var yani ev hali insan kendi evinde yabancı olur birse erkekler rahat hareket edemez insan bu ne düşüncesizliktie

+1 oy
önce (971 puan) tarafından

Ya küçük bebek olmasa yine edilirdi ama küçük bebekle çok zor bende de iki çocuk var kaynım bizde kalıyor zorlamıyor beni çok şükür anlaşıyoruz da kıyafetlerini asla bana yıkatmaz yada iş çıkarmaz tam tersi yükünü hafifletiyor akşam çocukları baya oyalıupr yada parkta oynuyor iyi gidiyor şimdilik ama kalıcı değil bir ay sonra gidecek kesin 

+1 oy
önce (4,624 puan) tarafından

Koca koca adamlar kendilerini düşünüp evi kendileri tutsun bi zahmet

+1 oy
önce (1,828 puan) tarafından

Şahsen ben en başta kabul etmezdim. Kocaman adamlar mahrem ne işi var evimde tutsunlar bi ev gitsinler. 

+1 oy
önce (3,334 puan) tarafından

Nedir bu insanların gelinleri hiçe sayıp saygısızca hayatlarının içinde yer edinmesi? Öyle aylarca yatılı misafir olur mu ya 2 çocuklu olup biri yeni doğan bir kadın mecbur mu kocasının kardeşlerine hizmet etmeye? 

+1 oy
önce (177 puan) tarafından

40 na merdiven dayamış adam sizde neden kalır ben değil benden önce eşim fahatsiz olur çocuk falan var diye rahat edemeyiz diye anası fakan yokmu gönderin gitsinker 

+1 oy
önce (1,040 puan) tarafından

Ne yaptın bacım konuştun mu kocanla kayninla 

önce (180 puan) tarafından

Evet ayrı eve cıktılsr eşimle konuştum anlayışla karşıladı

+1 oy
önce (1,842 puan) tarafından

Bir kez daha kayinlarim için şükrettim Allah onlardan razı olsun bana yenge değil abla gözüyle bakıyorlar abilerine göstermedikleri saygıyı bana gösteriyorlar sağolsunlar bir dediğimi iki etmiyorlar :) 

Allah yardımcın olsun. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde kalabalık aile düzeni nasıl yönetilir ve sınır nasıl çizilir?
Evde kalabalık aile düzenini yönetmek için öncelikle eşinizle birlikte ortak bir ev kuralları listesi oluşturmalısınız. Misafirlerin evde kalış süresini, sorumluluk paylaşımını ve özel alan sınırlarını net bir şekilde belirlemek, hem sizin hem de çocuklarınızın konforu için kritik öneme sahiptir. Özellikle 47 günlük bebeğiniz ve 5 yaşındaki çocuğunuz varken, evdeki huzuru korumak adına bu sınırları nazik ama kararlı bir şekilde ifade etmek en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşle ailevi konularda çatışma yaşamadan nasıl iletişim kurulur?
Eşinizle iletişim kurarken suçlayıcı bir dil kullanmak yerine, içinde bulunduğunuz durumu 'ben' diliyle anlatmak gerginliği azaltır. 'Evdeki 6 kişilik yaşam, çocukların bakımı ve temizlik konusunda beni çok zorluyor' gibi ifadelerle, yaşadığınız fiziksel ve duygusal yorgunluğu somut verilerle açıklayın. Sorunun kişisel değil, yaşam kalitesiyle ilgili olduğunu vurgulamak, eşinizin durumu daha objektif bir şekilde değerlendirmesine yardımcı olacaktır.
Aile büyükleri veya akrabalar evden nasıl nazikçe gönderilir?
Akrabaların evden ayrılması için doğrudan çatışma yerine, gerçekçi bir zaman planı ve hedef belirlemek daha etkilidir. Örneğin, 'Eşimin iş bulma süreci için 2 hafta daha vaktimiz var, sonrasında düzenimizi oturtmamız gerekiyor' gibi net ve gerçekçi bir takvim sunun. Bu süreçte evin maddi yükünün ve fiziksel iş gücünün 6 kişiyi kaldırmadığını, herkesin kendi düzenine geçmesinin bireysel gelişimleri için de daha sağlıklı olacağını samimiyetle açıklayın.
Yeni doğum yapmış anneler için evdeki misafir stresi nasıl azaltılır?
Yeni doğum yapmış bir anne olarak, ilk önceliğiniz kendi sağlığınız ve bebeğinizin düzenidir; bu yüzden evdeki iş yükünü minimize etmek için destek istemekten çekinmemelisiniz. Evin temizliği ve yemek gibi konularda misafirlerinizden aktif destek beklediğinizi net olarak belirtin veya bu işlerin yetişmediğini açıkça paylaşarak eşinizin çözüm üretmesini hızlandırın. Kendi sınırlarınızı korumak, lohusalık dönemi psikolojiniz ve bebeğinizin bakım kalitesi için vazgeçilmez bir haktır.
Eş ailesiyle aynı evde yaşama sorunları nasıl çözülür?
Eş ailesiyle aynı evde yaşanan sorunları çözmek için en önemli adım, eşlerin birbirine olan bağlılığını ve evlilik birliğini korumaktır. Eşinizle baş başa kalarak, evdeki hane halkı sayısının artmasının yaşam standartlarınızı nasıl düşürdüğünü ve ileride doğabilecek daha büyük tartışmaların önünü kesmek için ayrı ev düzenine geçmenin gerekliliğini konuşmalısınız. Uzun vadeli çözüm, her çekirdek ailenin kendi evinde veya kendi düzeninde yaşamını sürdürmesidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,051 göst.
4 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Asel_asena (536 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 736 göst.
0 oy
8 cevap 361 göst.
26 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Leylacan (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 191 göst.
9 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,489 puan) tarafından soruldu