Araç içi süpürgem arkadan toz üflüyor, bu normal mi?

0 oy
84 göst.
önce Diğer kategorisinde (233 puan) tarafından

Bu gün bir çok ürün ve özellik karşılaştırması yaptıktan sonra bu süpürgesi aldım. Yorumları da çok iyi. Satın aldıktan sonra soru cevapları okudum arkasından toz üflüyor normal mi diye soranlar olmuş. Satıcı da normal minvalinde cevaplar vermiş. Kullanan var mı ya da üründe şikayetçi olduğu bir konu.

image

1 cevap

0 oy
önce (14,470 puan) tarafından

Bizde var canım evet haznesi birazcık dolunca tozlu üfleme yapıyor. Bir de maalesef ki hazne bir tık küçük. Gerçi araç içi süpürgelere göre normal ama bizim kız. Arabada kraker vesaire yediği için babası da fazla titiz döküp temizlemek zorunda kalıyor.

önce (233 puan) tarafından

Ben de almak zorunda kaldım biz de kırıntı saçan civciv iki tane😅 Aslında eşim mangal yaparken üfleme kısmını kullanmak için çok istiyordu. Süpriz yapıyım diye alıverdim. Haftada bir de oto kuaföre götürüyoruz. En azından kırıntıları halledersek iki haftaya bir götürürüz😅

önce (14,470 puan) tarafından

Bende doğum gününe almıştım eve alma diyosun sen niye arabaya alıyosun dedi bana 🤣

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Araç içi süpürgem neden arkadan toz üflüyor?
Araç içi süpürgenin arkadan toz üflemesi genellikle filtre sistemindeki bir sorundan veya toz haznesinin doluluğundan kaynaklanır. Filtrenin yerine tam oturmaması, yırtılması veya HEPA filtrenin tıkanması, tozun havayla birlikte geri çıkmasına neden olur. Öncelikle toz haznesini boşaltıp filtreyi dikkatlice kontrol ederek yerine doğru yerleştiğinden emin olmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Taşınabilir araç süpürgelerinde toz kaçırma durumu normal mi?
Hayır, düzgün çalışan bir araç süpürgesinin arkadan toz üflemesi normal bir durum değildir. Eğer cihaz yeni alınmışsa ve toz kaçırıyorsa bu durum ürünün tasarım hatası, kalitesiz filtre donanımı veya sızdırmazlık contalarındaki bir kusurdan kaynaklanıyor olabilir. Süpürgenin çekim gücü kadar filtreleme kalitesi de cihazın performansını belirleyen temel unsurdur.
Araç süpürgesinde toz üfleme sorunu nasıl giderilir?
Toz üfleme sorununu gidermek için ilk adım filtreyi temizlemek veya gerekiyorsa değiştirmektir. Eğer filtrede bir delik veya aşınma varsa, ince tozlar doğrudan motor çıkışından dışarı atılır. Ayrıca, toz haznesi ile gövde arasındaki bağlantı noktalarında bulunan lastik contaların tam kapandığını ve hava sızdırmadığını kontrol ederek cihazın verimliliğini artırabilirsiniz.
Araç süpürgesi alırken toz üflememesi için neye dikkat etmeli?
Araç süpürgesi satın alırken mutlaka HEPA filtre sistemine sahip olan modeller tercih edilmelidir. HEPA filtreler, çok küçük toz parçacıklarını hapsederek motor çıkışından dışarı toz kaçmasını engeller. Ayrıca, kullanıcı yorumlarında toz sızdırma ile ilgili şikayetlerin olup olmadığını incelemek ve filtre değişim kolaylığı sunan ürünlere yönelmek ileride sorun yaşamanızı önler.
Yeni aldığım araç süpürgesi neden tozu dışarı veriyor?
Yeni aldığınız bir cihazda toz sızdırma sorunu yaşamanız, genellikle üretim kaynaklı bir izolasyon hatasına veya filtrenin fabrikasyon olarak tam oturtulmamasına işaret eder. Cihazı çalıştırmadan önce filtre kapağının ve toz haznesinin kilit mekanizmalarını kontrol edin. Eğer tüm parçalar düzgün takılı olmasına rağmen toz çıkışı devam ediyorsa, bu durum teknik bir arızadır ve ürünün değişimini talep etmeniz önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 196 göst.
0 oy
3 cevap 246 göst.
0 oy
5 cevap 385 göst.
7 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 162 göst.
30 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler