Evliliğimin bittiğini nasıl anladım?

+1 oy
703 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (20 puan) tarafından

Ara ara düşünüyodum zaten postlar da bunu kanıtlar nitelikte ama içimde her zaman acaba değişir mi belki düzeliriz herşey yoluna girer diye umutlarım vardı 

Ama bugün çok net anladım ki bu ilişki tamamen bitmiş

Bugün benim doğum günüm dü 

Sabah heyecanla uyandım belki mesaj atmıştir diye o mesaj gelmedi sonra eve geç geldi arabasını tamirden alacaktı ha dedim belki o ara süpriz yapacaktır diye düşündüm elı boş geldi 

Çocuklarım aahh yavrularım anne kuzularım Baba annemin doğum günü pasta alalım mı dediler anneme suprız yapalım dedıler aldı gitti çocukları  pasta bile olmayan üstünde meyve altında kremsanti olan dandik birşeyle geldi ıkı üç mum eklemiş çocuklarla üfledim onlar anne iyi ki doğdun seni çok seviyoruz derken o dilinin ucuyla bile kutlamadı

İşte tam o anda dank etti 

Bu evlilik er  ya da geç bitecek 

Nasıl ne zaman olacak bilmiyorum ama ben artık o eski ben değilim

Yaşadığım hayâl kırıklığının tarifi mümkün değil ama artık tartışmanın da birşeyleri anlatmaya çalışmanın da asla anlamı yok 

Zaman herşeyin ilacı biliyorum tüm bunlar geçecek ve ben artık iyileşmiş olacağım ve değerimi başkalarının yüreğinde aramayacağım artık 

İyi ki doğdum iyi ki varım tek dileğim çocuklarımla birlikte keyifli sağlıklı uzun zaman geçirmek 🤲💔

17 Cevaplar

+1 oy
önce (1,640 puan) tarafından

İyi ki doğdun iyiki varsın♥️ madem böyle yapacaklar ne diye evleniyor böyleleri

önce (20 puan) tarafından

Hemde büyük bir aşkla ya da ben öyle hissediyodum 

Üni sınavına girip güzel puan almama rağmen onun uzattığı eli tuttum 

Onun için değer miydi başıma vura vura ögretti kendisi

önce (3,917 puan) tarafından

EHLİNE DÜŞMEYEN Herşey ziyan şu hayatta🤷‍♀️

önce (3,917 puan) tarafından

Sağlıklı yaşların olsun boşver 

Kesinlikle öyle 

Teşekkür ederim💕

önce (482 puan) tarafından

Bnde kaçarak evlendim beş yıl olcak ikinciye hamileyim dün öğrendim bazen istiyordum bazen istemiyordum ama kötü hissediyorum kendimi 

-Reklam-
+1 oy
önce (8 puan) tarafından

Tamam doğum gününü unuttu yada kutlamadı ilgisiz davrandı ama bu bir boşanma sebebi midir boşanmayı özgurluk falanmi sanıyoruz acaba yada boşandıktan sonra çok daha iyi adamlarla karşılaşacağımızı mı zannediyoruz mükemmel insan yok her erkeğin ve her evliliğin kendiyle beraber getirdiği sorunlar ve sorumluluklar var tek derdimiz doğum gunumuzu unutan kutlamayan koca olsun şimdi diyceksinizki sadece doğum günü değil surda ilgisiz burda bunu yapıyor bence böyle eften püften sebepler için evliliğinizde bosanmayı gündeme getirmeyin ben yaptım pişman oldum bazı şeylerin dönüşü yok 

önce (14,469 puan) tarafından

Eski postlarına bakmanı öneririm 

İnan burda ya da dünyanın herhangi bir yerinde hiçbir kadın bir doğum günü için kalkayım da şu adamı boşayayım demez insanların neler yaşadığını nelerle mücadele ettiğini asla bilemezsiniz 

Herkesin bir bam teli vardır ya da sabrının taştığı bir nokta işte benim de bu oldu

benim kendimi değersiz hissettiğim çok zaman oldu ama bu çok onuruma dokundu çok kırdı kalbimi

Bazı şeylerin geri dönüşleri olamaz 

Keşke olsaydı arsız gönlüm hâlâ bişeyleri düzeltme peşinde ama bizim ilişkimiz tamamen kopmuş durumda  üzgünüm keşke herşeyi yoluna koyabilseydim

önce (8 puan) tarafından

Allah gönlünüze göre versin inşallah 

+1 oy
önce (992 puan) tarafından

Okurken ilk basta "ne olmus yani kutlamamissa bu yuzden bosanilir mi" gibi dusunurken sona dogru okudukca gözlerim yaşardı. niye bunu yapar bi erkek kadinina. Niye bu kadar degersiz gorur bi iyi ki dogdun demek neden zor gelir. Allah daha iyisiyle karsilastirsin 

O kadar zor ki böyle değersiz önemsiz hissettirilmek suçu kendinde aramak eksik miyim noksan mıyım demek başka kadınlarla kendini kıyaslamak

Keşke bahanem sadece doğum günümü kutlamaması olsaydı keşke bu kadar kolay olsaydı herşey

Ama bunca yıl yaşadığım herşeyin üstüne tuzu biberi oldu artık 

0 oy
önce (44 puan) tarafından

İyiyki doğdun bacım çocuklarınla güzel bir hayatın olsun inşallah, eşinde  adam olur umarım 

Teşekkür ederim Allâh razı olsun 💖

0 oy
önce (32,711 puan) tarafından

Bu sene yaşadığım şeyler hiç kolay değildi üstelik her şeyi hassas olduğum özenilmeyi hak ettiğim oh dediğim bir dönemde yaşadım işin b.ktan tarafı boşanmayı da düşünmüyorum ( şu an için tabi) üç ay sonra olur üç sene sonra olur bu evlilik er ya da geç bitecek diye düşünüyorum. Çünkü artık gerçekten kafamda bitti. Benim hak ettiğim eş evlilik kesinlikle bu değildi düşüncesine gireli beri zerre umrumda değil işin kötüsü ne yeterince pişmanlık gördüm ne de yeterince çaba. Var ama bana asla yeterli gelmiyor 

Doğum günün kutlu olsun canım Rabbim çocuklarından yüzünü güldürsün

İnan benim de kafam da bitti bende hemen düşünmüyorum ama zaman ne gösterir bilemem

Teşekkür ederim💕

önce (482 puan) tarafından

Demekki her evlilikte var Bnde severek evlendim ama Malesef kaçtık doğrusu 

0 oy
önce (2,994 puan) tarafından

zaten yillarcaa dayanmissin adam seni evdeki sus esyasi gibi yaomis utanmadwn disari cikartmio baski eziyet. halada bari el ustunde tutsa. sende hu dngalak adamin sozunu dinleyip ben kopek degilim ki eve bagliosun dangalak herif deyip agzinin oayini vermemissin en bastan.  bi evlilik zaten hi zahmet dank etsin kafana boyle gencligini tuketiyorsun yazik oluo gencligine dunyaya birnkere geliyoruz elalemin adami hizi dort duvara kiyup kapi disari cikartmasin izin vermesin diye degil

nice yillara bi arada bu adamdan biran once kurtularak hayatini yasa

Ya olmuyor işte bende içini bilmeden birinin hayatını burda okusam senin gibi düşünürdüm

Ama inan et ki işler öyle dısardan göründüğü gibi değil

Keşke kolay olsa bitirmek herşeyi yoluna koymak vaatlere sözlere sevgi sözcüklerinden kanmamak kandırılmamak 

İşte insanoğlu küçücük bir sevgi kırıntısına bile muhtaç yaşıyor bu hayatı 

Bile bile lades oynadım ben hayatımın içine edeceğimi bile bile sevdim sevgi dilendim 

0 oy
önce (783 puan) tarafından

İyi ki dogdun iyiki varsın rabbim çocuklarınla saglıklı mutlu huzurlu nice seneler nasip etsin

AMİN teşekkür ederim 💕

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Doğum günün kutlu olsun canım rsbbim seni evlatlarına bağışlasın eşini de ıslah etsin inşallah sende onunki kutlama boşver 

AMİN teşekkür ederim💕

0 oy
önce (54 puan) tarafından

İyi ki doğdun iyi ki varsın Rabbim çocuklarınla bi ömür geçirmeyi nasip etsin inşallah sağlıkla sıhhatle. Bende severek evlendim kpss ye girecektim üstelik 2. Üniyi okuyordum ve çalışıyordum kimseye ihtiyacım yoktu tuttum eşimle evlendim severek. Eşim çok çok aşrı annecidir ve kıskançtır ve biraz eski kafalıdır onun dışında farklı bi sıkıntımız yok şükür. Benim de aklıma sürekli geliyor acaba ileride bende böyle şeyler yaşarmıyım diye. Çünkü kendi dünyanı tamamen bırakıp onu seçiyorsun sonra dünyanın kaç bucak olduğunu görüyorsun ve sonunda afedersin onların kıçı kalkıyor önceden adam yerine konmayanlar şimdi başımıza İmparator kesiliyor ve sende diyorsun ki yeter artık inceldiği yerden kopsun. Sonradan dank ediyo insanın kafasına ama işte Rabbim pişmanlık yaşatmasın kimseye. 

0 oy
önce (9,847 puan) tarafından

Bizim evde doğum günü kutlanılmaz yani eşimin daha hatırlayıp gidip hediye pasta aldığını bilmem . Ben takılmam buna . Bana 1 gün değil zaten hergün aynı değeri versin 

Sen kafanda bitirdiysen evliliği ve kocana sevgin kalmadıysa birgün biter elbet. Bana göre sende salmışın artık evliliğinde bişeyler yapmayı eşinle muhabbeti artırmayı bırakmışın. Birazda başka yollarmı denesen acaba

0 oy
önce (393 puan) tarafından

Nice güzel yaşların olsun Allah gönlüne ferahlık versin 🙏🌹

0 oy
önce (7,596 puan) tarafından

Başlığa göre cevap veriyorum her tartismada kavgada aha bu sefer yine bosanmak istiycek diye diken üstünde olduğum zamanlarda bosanacagim dank etti

0 oy
önce (7,323 puan) tarafından

Bana sürpriz yaptı mesela esim 

Aniden bosanalim ben özgür yaşamak istiyorum, anlasamiyoruz dedi gitti dava acti 

0 oy
önce (1,848 puan) tarafından

Doğum Günün Kutlu Olsun Sevdiklerinle Uzun Yılların Olsun Rabbim Yuvana Sıcaklık Versin Canım

0 oy
önce (903 puan) tarafından

Altı yıl evvel bir yazarın lafı tüm düşüncemi degistirdi "hayatındaki insanları hiçbir zaman degistiremezsin ama onunla olan iliskini degistirebilirsin,mesela kaldığın ortami değiştir (yani git) 

Bende gitmeyi ogrendim ismini vermek istemiyorum cok sevdiğim biriydi onun için saçımı süpürge ettim hep sustum alttan aldim hep kendimi önüne attım sırf birkez Allah razı olsun iyiki varsin demesi için ama sonra anladım ki yaptigim herşey anlamsizmis ve arkami dönüp gittim 

Yaradı mı?muhim değil birseyler zamaninda bilinmeli ama şunu diyebilirim ki pişman oldu ve bunu her defasında belirtiyor herkese 

Şimdi iyiyiz bilemiyorum birdaha guvenirmiyim.. ancak eski hatalarini tekrar etmesi için aynı zemin yok altinda 

Ayni imkan yok, bundan sonra da olacağını zannetmiyorum çünkü ben eski ben değilim 

0 oy
önce (480 puan) tarafından

Hem o an çocuklara hiçbir sey belli etmemek gulmek eglenmek hem de içinin kan ağlaması  fırtınalar kopmasi annelik cok zor ya gercekten cennet annelerin ayağının altinda... Allah en iyisini en güzelini versin insallah zor

0 oy
önce (241 puan) tarafından

İyiki doğdun guzel ANNE❤️🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evliliğin bittiğini gösteren en belirgin duygusal işaretler nelerdir?
Evliliğin bittiğine dair en belirgin işaretler; eşler arasındaki duygusal kopukluk, özel günlerin önemsenmemesi, iletişim kanallarının tamamen kapanması ve ortak bir gelecek hayalinin yitirilmesidir. Özellikle eşin doğum günü veya yıl dönümü gibi özel anları kutlamaktan kaçınması veya partnerin artık bir şeyleri düzeltme isteğini kaybetmesi, ilişkinin duygusal anlamda tükendiğinin temel göstergelerinden biridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimle yaşadığım duygusal kopukluk sonrası nasıl bir yol izlemeliyim?
Duygusal kopukluk yaşadığınızı fark ettiğinizde, öncelikle kendi iç huzurunuza odaklanmalı ve profesyonel bir destek almayı düşünmelisiniz. Tartışmaların artık bir sonuç vermediği bir noktadaysanız, kendinizi suçlamayı bırakıp çocuklarınızla olan bağınızı güçlendirmeye ve kişisel iyileşme sürecinize vakit ayırmaya başlamak en sağlıklı adım olacaktır.
İlişkide beklentilerin karşılanmaması boşanma kararı için yeterli mi?
Sürekli hale gelen hayal kırıklıkları ve beklentilerin hiçbir şekilde karşılanmaması, zamanla evlilikteki bağlılığı bitiren kronik bir soruna dönüşür. Eğer yaşadığınız mutsuzluk sizin kişisel değerinizi düşürüyor ve artık çözüm arama isteğinizi yitirmenize neden oluyorsa, bu durum evliliğin sürdürülebilirliğinin sorgulanması gerektiğini gösteren ciddi bir uyarı sinyalidir.
Evlilikte değer görmediğimi anladığımda psikolojik olarak nasıl toparlanırım?
Değer görmediğinizi hissettiğinizde yapılacak en önemli şey, öz değerinizi başkalarının davranışlarına dayandırmaktan vazgeçmektir. Kendi iç dünyanıza dönmek, çocuklarınızla geçirdiğiniz kaliteli zamana odaklanmak ve duygusal iyileşme sürecinde sabırlı olmak, bu zor dönemi atlatmanıza ve sağlıklı bir gelecek planı yapmanıza yardımcı olacaktır.
Mutsuz bir evliliği bitirme kararı almadan önce neler düşünülmelidir?
Evliliği bitirme kararı almadan önce, ilişkinin düzelme ihtimalinin kalıp kalmadığını, kendi mutluluğunuzun ne kadar ertelendiğini ve çocuklarınızın gelecekteki huzurunu objektif bir şekilde değerlendirmelisiniz. Artık hiçbir çabanın bir şeyleri değiştirmeyeceğine dair net bir kanaate vardıysanız, bu karar genellikle uzun süreli bir birikimin sonucu olarak ortaya çıkan nihai bir adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 1,093 göst.
7 Ekim 2025 Aile & Aşk kategorisinde eda1404 (483 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 425 göst.
+1 oy
33 cevap 2,080 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 822 göst.
29 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde MARMELAT -_- (1,350 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,267 soru

24,746,381 cevap

371,863 kullanıcı

...