Hap ve iğne kullanmama rağmen nasıl korunabilirim?

0 oy
822 göst.
önce Diğer kategorisinde (77 puan) tarafından

Kaç yaşındasınız     

Hangi yılda evlendiniz 

Kaç çocuğunuz var ve kaç yaslarindalar 

Hadi sohbet amaçli gelin

Ben başliyorum 2015 evlendim

25 yaşındayım iki çocuğum var

Oğlum 9 buçuk yaşında Ekim'de 10 yaşına girecek kızım Eylül'de 6 yaşına girecek  oğlum  4. Sınıfa gidecek  kızım 1. Sınıfa. Gidcek bu yıl çok zorlanacam her sabah cocuklari okula bırakıp almaktan odevlerinde ama en önemlisi hamile değilim bana böyle guçlu korunma yöntemleri önerin hormonlu spiral hormonsuz spiral 1 aylık iğne 3 aylık iğne hap hepsini kulandim daha önce 

43 Cevaplar

+3 oy
önce (14,469 puan) tarafından

31 yaşındayım 2018 de evlendim 6 yaşında kızım var canım iğne ilaç kullanmadım eşime bıraktım korunma işini 

önce (5,249 puan) tarafından

Olabılır oldumu olası tutuyo çünkü

önce (77 puan) tarafından

Geçen burada tüpleri  bağlı bir şekilde hamile kaldığını söyledi sen düşün vallahi bunca şeylerde olursada olsun artık yapacak bir şey yok

önce (14,469 puan) tarafından

Yengem kaldı 5 numaraya tüpler bağlı 

önce (5,249 puan) tarafından

Tüpleri baglı olup hamıle kalan çok 

Kizlar vallahi tek umudum tuplerdi oda giti

-Reklam-
+2 oy
önce (4,940 puan) tarafından

14 yaşında mı evlendin?

15 yaşında bacım maalesef 

önce (134 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun 

Sağol canım Allah razı olsun

+2 oy
önce (2,082 puan) tarafından

MasaAllah hayata erken atilmissin 

Hemde ne kadar erken 

+2 oy
önce (54 puan) tarafından

16 yaşında mı evlendin kız bu ne acele

15 yaşında evlendim 

+2 oy
önce (1,576 puan) tarafından

Yaş 39

Evlilik 2021

Çocuk 2022

Daha da doğurmayı düşünmüyorum 

Eşime bazen gıcık oluyorum bazen aşık

Öyle.... 

Rabbim huzurunu bereketini yuvanizda eksik etmesin bende düşünmüyorum çocuk artık hangi kurunma yöntemini kulacagimi bilmiyorum 

önce (1,576 puan) tarafından

Amin. 

+2 oy

Bende 33 yaş 

5 sene önce evlendim 

2 çocuk var biri kız bıri erkek

Maşallah Allah bağışlasın inşallah 

Amin cümlemizinkini

+1 oy
önce (8,363 puan) tarafından

40 yaşındayım

2019 da evlendim 

4 yaşında kızım var

Bizim çocuğumuz olmadığı için normal yollardan geri çekilme yöntemi yetiyor korunma için. 

Rabbim gönlünüze göre versin inşallah geri çekilme benim için bir korunma yöntemi değil iki çocuğumda öyle oldu asla güvenmiyorum bende hem geri çekilme hemde hap kullanıyorum 

önce (8,363 puan) tarafından

Biz de çocuk olmadığı için gene de her ihtimale karşı yapıyoruz bunu. Olursa da yapacak bir şey yok. Buyursun gelsin

İnşallah Allah gönlüne göre versin bende senin gibi düşünüyorum korunmama rağmen olursa basın gözüm üzerine 

+1 oy
önce (185 puan) tarafından

25 yaşındayım

2022 yılında evlendim

1 çocuğum var biri de yolda 

Kızım 2 buçuk yaşında 

Öyle yuvarlanıp gidiyoruz elhamdülillah 

Ay maşallah bebgis kac aylık Allah bir avazda sağ salim kocagina  almayı nasip etsin 

önce (185 puan) tarafından

Amin inşeAllah canım 4 aylık

+1 oy
önce (525 puan) tarafından

24 yaşındayım 2024 te evledim 1 oğlum var 16 aylık 30 Mart 2025'te doğdu 

Allah bağışlasın canım 

+1 oy
önce (32,710 puan) tarafından

36 yaşında 6 yıllık evli iki çocuk annesiyim ikincisi henüz yolda. Çok doğurgan bir insan değilim ama riske atmayıp bağlatmayı düşünüyorum 

Allah bağışlasın Allah  sağ salim kucağına almayı nasip etsin ben hem çocuk istemiyorum hemde bağlatmak için yaşım tutmuyor 

Teşekkür ederim amin inşallah. Valla işin zor ama bir kaç yöntemi beraber kullanmak lazım. Benim yaştan sanırım geçen yıl bir boş gebeliğim oldu uzun bir bekleyişten sonra. Bu hamilelikte doktor bu değerlerle hamile kalman zormuş gibi bir şey dedi doktorla konuşacağım doğum zamanı dediği kadar değerlerim düşük ise başka yöntemler denerim ama kesinlikle istemiyorum o yüzden önerir ise bağlatacağım. 

Sen belki ilerde üçüncüyü isteyebilirsin bence de senin için erken zaten 

Yaştan dolayiysa etrafımda bir sürü çocuk getiren insan var ama senin yaşına zaten küçük o kadar ileri bir yaş değil ki yani gebeklik için sorun çıkartacak bir yaş değil ne ben nede eşim 3. İstemiyoruz maalesef 

Benim ailede erken menopoz örnekleri var. Doktor hamilelikten sonra dediği için çok önemsemedim Altı ay bir yıl deneme sonrası zar zor hamile kaldım ondan diyorum ama zaten üçüncü bir çocuk düşünmüyorum 

+1 oy
önce (329 puan) tarafından

38 yaşımdayım 

2019 da evlendim 

2022 doğumlu dünyalar tatlısı bı kızım War teyzesi

Ay ay maşallah Rabbim hiç bir zaman prensesin derdini göstermesin İnşallah 

önce (329 puan) tarafından

aminn canım cümlemizin evladının inşallah 

+1 oy
önce (1,818 puan) tarafından

30 yaşındayım 2019 da evlendim 1 kızım var 7 yaşında ve hamileyim. Hem ev hanimligi yapıyorum hem okul öncesi öğretmenliği yapıyorum:) maşallah sen de baya erken evlendin aile zoruyla mi yoksa kendi isteğinle mi evlendin ? 

Maşallah Allah bağışlasın aile zoruyla evlenmedim ama aile burada en suçlu kişiler bence benim de kızım var 15 yaşında asla evlenmesine izin vermem  yani kaçma gibi bir durumumda olmadi sadece isteme oldu bende çocuk aklımla evet dedim ama ailem izin vermemliydi 

+1 oy
önce (2,940 puan) tarafından

2015te evlendim 29 yaşındayım bende 9,7 , 3 , 1 yaşlarında 4 çocugum var 

Hap ve geri çekilmeyi kaç yıldır kullanıyorsunuz

A hangi ayda  evledin Allah bağışlasın çocuklarını ben ocakta beri hap  geri çekilme kulaniyorum ondan önce spiral kullandım iğne filan

önce (2,940 puan) tarafından

Eylül ayında, bende 1 senedir aynı şekilde korunuyorum yasmin kullanıyorum

+1 oy
önce (9,471 puan) tarafından

27 yaşındayım 2018 de evlendim

2 çocuk biri erkek biri kız 

Oğlan 7 yaşında kız ekimde 3 olacak inşallah 

Dahada dogurmayi düşünmüyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim 🫣🫣🫣

Maşallah Allah bağışlasın ben de daha doğurmam da ama nasil yapacağım bilmiyorum artik

önce (9,471 puan) tarafından

Korunma yöntemleri ya güvensiz yada vücuda zarar veriyor. En zararsız ve guvenlisi kondom sanırım 

Kondom ne ben kullanırim ne eşim zaten özelikle iğneler bana çok zarar veriyor 

+1 oy
önce (3,917 puan) tarafından

2008 Şubat'ta evlendim 

37 yaşına girdim 

4 erkek evladım var(iyikilerim)17.15.12 ve 23 aylık ablası 

Evlendigimden beri spiral le korunuyorum gayette koruyor son oğlumda 10 yıllık takiliydi ama koruyuculuğu 8 yıl olduğu için ihmal ettim yılı doldu cikardim sonra adet olmadım hamileymisim meğer diğer korunma yöntemleri hakkında bilgim yok kondom ayy hiç hoslanmiyorum ondanda 

Korunmak gunahmis bacım 😒heee manda gibi her sene doguralim

Benim çocuk istemiyor hemde korunmama  izin vermiyor gelde delirme onun için dünyanın en güvenli korunma şekli geri çekilme oysa ki iki çocuğumuz geri çekilme ile oldu 😅😅

Alakası yok geri çekilme çok güvensiz yani afedersin içerde ne kaldı bilmek imkansız anaaaaa get kız,😂

😅😅😅 işte gelde anlat ben hap ta kulaniyorum bana diyor bir senedir bak bu şekilde korunuyorz bende he diyorum😅😅 10 yıl çocuğumuz olmasa o sanacak korunduğu için bilmiyor bende hap kulaniyorum

önce (9,847 puan) tarafından

O önce aileye nasıl davranıyormuş peygamber efendimiz onu araştırıp okusun

Korunmak günah die nerde yazıyor acaba . Hey Allahım ya

+1 oy
önce (4,092 puan) tarafından

2022 de evlendim 

30 yaşındayım 

3 yaşında kızım 11aylik oğlum var 

Maşallah Allah bağışlasın 

+1 oy
önce (263 puan) tarafından

25yaşındayım 

2021yılında evlendim 

İki kızım var biri 4 biri de 3yaşında yuvarlanıp gidiyoruz ☺️

Ay maşallah 

+1 oy

2010 da evlendim 36 yaşındayım 4 çoxukluyum 

2 kız 2 oğlan 

Hep eşim korundu hiç korunmadım 16 yıldır 

Şükür kaza kurbanı olmadı hepsi isteyerek oldu

Maşallah iyi korunmuşsunuz kondum mu kulandiniz 

Evet canım

+1 oy
önce (2,186 puan) tarafından

31 yaşındayım      2018 evlendim.   2019 büyük kızım doğdu.   2022 küçük kızım doğdu şimdilik çocuk düşünmüyorum iyiyiz böyle ben korunmuyorum eşim korunuyor.

Maşallah ben artık sağlam bir korunma yöntemi bulmak istiyorum işimi şansa bırakamam 

+1 oy
önce (27,982 puan) tarafından

2023te evlendik 

21 yaşındayım

İki yaşında kızım var

Maşallah Allah bağışlasın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hap ve spiral dışında en etkili korunma yöntemi hangisidir?
Hap ve spiral gibi yöntemlerin yetersiz kaldığı durumlarda uzmanlar, yüksek koruma sağlayan deri altı implant veya cerrahi sterilizasyon yöntemlerini değerlendirmeyi önermektedir. Özellikle doğum kontrol hapı, aylık ve üç aylık iğnelerden sonuç alamayan kadınlar için tüp ligasyonu veya uzun etkili geri dönüşümlü yöntemler en güvenilir seçenekler arasında yer alır. Hangi yöntemin sizin için uygun olduğunu belirlemek için bir jinekolog ile kapsamlı bir hormon ve sağlık taraması yapmanız en sağlıklı adım olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum kontrol iğneleri ve spiraller neden koruma sağlamayabilir?
Doğum kontrol iğneleri ve spirallerin koruma sağlamamasının altında yatan temel nedenler; yanlış kullanım, vücut yapısının yönteme uyum sağlayamaması veya hormonal düzensizliklerdir. Özellikle üç aylık iğneler vücutta ödem ve hormon dalgalanmalarına yol açabilirken, spirallerin rahim içi yerleşimi düzenli aralıklarla ultrason ile kontrol edilmelidir. Bu yöntemlerden verim alamıyorsanız, vücudunuzun hormonal yanıtlarını test ettirmeli ve doktorunuzla birlikte yaşam tarzınıza en uygun alternatif yöntemi belirlemelisiniz.
İki çocuk annesi olarak en güvenilir doğum kontrolü nedir?
İki çocuk annesi olan ve çocuklarıyla yoğun bir tempoda ilgilenen kadınlar için günlük takip gerektirmeyen yöntemler genellikle daha avantajlıdır. Hap veya iğne gibi hatırlatma gerektiren yöntemler yerine, uzun süreli koruma sunan deri altı implantlar veya hormonal düzensizlik yaratmayan bakır spiraller gibi seçenekler tercih edilebilir. Günlük okul koşturmacası ve yoğun ev hayatı içerisinde, unutma riskini ortadan kaldıran ve 3 ile 5 yıl arası koruma sağlayan yöntemler modern tıpta en güvenilir çözümler olarak kabul edilmektedir.
Hamile kalmamak için en güçlü korunma yöntemleri nelerdir?
Tıbbi literatürde en güçlü korunma yöntemleri, hata payı en düşük olan deri altı implantlar ve tüp ligasyonu (tüplerin bağlanması) olarak öne çıkmaktadır. Hap ve iğne gibi yöntemler düzenli uygulama gerektirdiği için kullanıcı hatasına açıktır; oysa implantlar cerrahi bir müdahale olmadan uzun süreli ve yüksek başarı oranlı koruma sağlar. Mevcut yöntemlerinizden sonuç alamadığınızı hissediyorsanız, bir uzman eşliğinde vücut kitle endeksiniz ve hormon profilinize uygun en yüksek korumalı yöntemi tercih etmelisiniz.
Çok çocuklu ve yoğun tempoda doğum kontrolü nasıl yönetilir?
Yoğun tempoda doğum kontrol yönetimi, günlük rutinleri aksatmayacak ve takip gerektirmeyen yöntemlere odaklanarak basitleştirilebilir. Okul ve ev işleri arasında koşturan anneler, unutma ihtimali yüksek olan hap veya iğneler yerine tek seferlik uygulama ile yıllarca koruma sağlayan uzun vadeli seçeneklere yönelmelidir. Korunma yönteminizden memnun değilseniz, doktorunuza başvurarak mevcut hormon seviyelerinize göre en efektif olan yöntemi seçmeniz, yaşam kalitenizi artıracak ve istenmeyen gebelik riskini minimize edecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 710 göst.
18 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (49,476 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 1,449 göst.
20 Kasım 2025 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (49,476 puan) tarafından soruldu
+3 oy
60 cevap 3,434 göst.
+1 oy
32 cevap 1,534 göst.

Kategoriler