İşe başlayınca çocuğumun tepkisi ne olur?

0 oy
302 göst.
önce Diğer kategorisinde (21 puan) tarafından

Merhaba çalışan annelere bir kaç soru sormak istiyorum işe başladığınızda çocugunuz kaç yaşındaydı ve artık sizin belirli saatlerde evde olamayacağınızı nasıl karşıladı ve aramızda diş hekimi asistanlığı yapan arkadaşlar var mı

11 Cevaplar

0 oy
önce (32,722 puan) tarafından

Öğretmenim anlamayacak kadar küçüktü 9 aylıkken başladım çalışmaya şu an beş yaşında her şeyin farkında arada boş günüm oluyor evde oluyorum ama ona çaktırmıyorum okula gitmek istemez diye 😂

önce (21 puan) tarafından
+1

Yaa çok tatlı 😀😅 benimki bayağı büyüdü anlıyacak yaşta anaokuluna başlamadını bekledim çalışmak için 🙊😭

önce (32,722 puan) tarafından

O da okula gidiyorsa çokta sorun olmaz bence 

-Reklam-
0 oy
önce (4,941 puan) tarafından

Ben tam 1 yaşındayken başladım. Çok zorlanmadık şükür 

önce (21 puan) tarafından

Anlayacak yaşta değilken başlamak daha doğruymuş gerçekten 😮‍💨

önce (4,941 puan) tarafından

Evet kesinlikle. Bir arkadaşım kızı 2.5 yaşındayken başlamıştı ve her sabah binayı inletiyordu diyor. 

0 oy
önce (2,432 puan) tarafından

Ben yillardir calisiyorumm kizim 8 yasinda 1.5 yasindan beri bakicida ayni kisi bakiyor. Oglum da eylul de 4 olacak oda 4 ayliktan beri calisiyor 

Sabah erkenden ise gittigim icin alistilar beni yolcu bile ediyorlar  aksama siparis veriyorlar onu al bunu al diye 😂

3. Cocuguma  hamileyim 31 haftaligim dogum olduktan sonra Allahimdan birsey cikmazsa  olmazsa eger 2 yasina girene Kadar evde durmayi ucretsiz izin almayi dusunuyorum 

0 oy
önce (20,607 puan) tarafından

8 aylikti kız oğlan 6 aylikti. Sorun olmadi. Yarim gün ders programım 6 senedir 

0 oy
önce (481 puan) tarafından

Bende 1 yaşına kadar izin kullandım öyle başladım işe, başlarda zor oldu ama birlikte alıştık bu sürece.şuan y yaşında okula başlıycak inşAllah

0 oy
önce (65,768 puan) tarafından

ben çok kısa donem calistim 4 yasindaydi evde hep benimle olduğu icin sabah giderken kalkiyodu uğurluyordu sonra unutuyodu🙂

0 oy
önce (1,103 puan) tarafından

Ben çalışıyorum, pandemide doğurduğum için idari izinliydim işe 1 yaşında döndüm. Daha öncede uyutup 1-2 saat dışarı çıktığım oluyordu. İşe başlarkende 15 gün önce bakıcı gelmeye başladı, ilk günler sadece bizi izlemesini istedim, sonra oyun oynadı falan en son işe başlamadan 3-4 gün önce bakımınıda o yapmaya başladı, kademeli geçtik yani. Böyle olunca ben ile giderken hiç ağlamadı, bay bay yapıp gönderdi

0 oy
önce (2,742 puan) tarafından

Biri 2 biri 6 aylıktı 

0 oy
önce (79 puan) tarafından

5 aylıkken bıraktım ben satış elemanıydım. Daha sonra kendi işimi açtım annem baktı o süreçtede 4 yaşa kadar sonra iş yerimi kapattım yanındayım. Size kısaca diyeceğim mecbur değilseniz bir süre yanında kalın derim ben çok pişman oldum keşke diyorum keşke görebilseydim yürüdüpünü ilk anne dediğini bana anne demedi anneme dedi hastalandı yeri geldi ben götüremeidm çalıştığım için 

0 oy
önce (255 puan) tarafından

Memurum 

Ben evlenmeden çalışıyordum oğlum doğdu 3 aylıktı işe geldim annem baktı 

Zamanla gidip gelmeme alıştı diyebilirim yada başka çarenin olmadığını kabul etti 

Kızım da ücretsiz izin almıştım o zamanı telafi ettik yapacak bişey yok uzaktan bakınca zor gibi hissedebilirsin ama sende bebekte alışıyo gün için görüntülü konuştuk gelince bol bol vakit geçirdik büyüdü bitti 

0 oy
önce (13 puan) tarafından

Merhaba. Bebeğim 3 aylıkken başladım. Yani doğum iznim bitince. Ön muhasebeciyim. Bebeğimi de yanımda işe götürdüm. Şuan 2 yaşında hala beraber çalışıyoruz. Biz bütün gün beraber olduğumuz için soruna kendi adıma cecap veremeyeceğim. Ablamda vebeği 4 aylıkken işe başladı. Bakıcı buldular. Bebekle ilgili bir sıkıntı yaşamıyorlar. Bebeğin normali bu artık

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İşe başlarken çocuğun yaşı kaç olmalıdır?
İşe başlama süreci için ideal bir yaş sınırlaması yoktur, ancak uzmanlar çocuğun anneye güvenli bağlanma dönemini tamamladığı 1 yaş sonrasının adaptasyon için daha uygun olduğunu belirtmektedir. Çocuğun mizacı, sosyal becerileri ve bakım veren kişinin güvenilirliği, yaş kadar önemli olan temel faktörlerdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk annesinin işe başladığını nasıl karşılar?
Çocuklar genellikle annelerinin yokluğunu ilk haftalarda ayrılık kaygısı, ağlama veya uyku düzeninde değişim gibi tepkilerle karşılayabilirler. Bu süreçte çocukla kaliteli vakit geçirmek, ayrılık anlarında vedalaşma rutinleri oluşturmak ve çocuğa güven veren bir bakım düzeni sağlamak uyum sürecini hızlandıracaktır.
Çalışan anne olarak iş-özel hayat dengesi nasıl kurulur?
İş ve özel hayat dengesini kurmak için gün içerisinde net sınırlar belirlemek ve öncelik sıralaması yapmak oldukça kritiktir. Evde geçirilen kısıtlı süreyi tamamen çocuğa odaklanarak değerlendirmek, ev işlerini planlı bir takvime oturtmak ve mümkünse aile bireylerinden destek almak tükenmişliği önleyecektir.
Diş hekimi asistanlığı yapan anneler için çalışma saatleri nasıl ayarlanır?
Diş hekimi asistanları genellikle yoğun klinik temposunda çalıştıkları için mesai saatlerini önceden belirlemek ve esnek çalışma modellerini işverenle konuşmak faydalı olabilir. Randevu sistemine dayalı bir iş olduğu için çalışma günlerini sabit tutmak, çocuğun bakım rutinini oluştururken size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Çalışmaya başlayan anne çocuğuna nasıl güven verir?
İşe başlayan anne, çocuğuna geri geleceğinin garantisini vererek ve ayrılık anlarında kısa, net vedalaşmalar yaparak güven inşa edebilir. Gün içinde çocuğun bakımını üstlenen kişiyle sürekli iletişimde olmak ve akşamları sadece çocuğunuzla oyun oynayacağınız özel bir zaman dilimi belirlemek çocuğun kaygısını azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 285 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Son_bahar (2,728 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 151 göst.
20 Kasım 2023 Diğer kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 273 göst.
17 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Huriyenur (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 316 göst.