Adetim gecikti, acaba hamile olabilir miyim?

+1 oy
162 göst.
önce Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından

Sizce hamileymiyim 

image

7 Cevaplar

+1 oy
önce (32,705 puan) tarafından

En İyi Cevap

Referans dışı diyor zaten sizin değeriniz beşten yüksek çıkmış ki bu da hamilelik var demek 

önce (28 puan) tarafından

Ay gerçekten mi. Çok heyecanladındım 

Ne kadar geçti değer henüz düşük hayırlı olsun 

Çok fazla geçmedi 18 görünce değer baya düşük galiba 

Yeni geçtiyse normal. Pazartesi tekrar kan verin karşılaştırın

Tamam teşekkürler 

-Reklam-
+1 oy
önce (418 puan) tarafından

Tabikide hamilesin hayırlı olsun 👏👏👏👏

ALLAH razı olsun 

0 oy
önce (392 puan) tarafından

Hamilesiniz hayırlı olsun 🌹 ben adetim geçmeden 6 gün önce kan verdim 83 çıktı değerim sizin ki geçtiği halde 18 lerde demek ki döllenme geç oldu hayırlısı olsun inşAllah 48 saat sonra tekrar kan verin iki katı yükselmesi lazım

Tamam çok teşekkür ederim 

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Evet gebesiniz tebrikler daha çok yeni sanırım 

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK SEVİNDİM M 

0 oy
önce (3,858 puan) tarafından

Hayırlı evlat olsun cnm saglıkla inşallah var tabı;)

ALLAH RAZI OLSUN AMİN AMİN 

0 oy
önce (636 puan) tarafından

Maşallah canım benim sağlıkla kucağına al inşallah. Bana da tez vakitte nasip olur inşallah 1.5 senedir yolunu gözlüyorum🫠

Aminnnn aminnn RABBİM SANADA NASİP ETSİN İNŞALLAH BOL BOL. DUA EDECEĞİM 

0 oy
önce (49,983 puan) tarafından

Tebrik ederim canım🙂 

Allah razı olsun canım benim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet gecikmesi hamilelik belirtisi mi?
Adet gecikmesi hamileliğin en yaygın ve ilk belirtilerinden biridir ancak tek başına kesin bir kanıt değildir. Stres, hormonal değişimler veya mevsimsel faktörler de adet düzenini etkileyebilir. Gebelikten şüpheleniyorsanız en kesin sonucu adet gecikmesinin üzerinden en az 1-2 gün geçtikten sonra yapılacak evde gebelik testi ile alabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde gebelik testi ne zaman yapılmalı?
Evde yapılan idrar testlerinin en doğru sonucu vermesi için beklenen adet tarihinin geçmesi gerekir. Erken yapılan testler, vücuttaki beta-hCG hormonu henüz yeterli seviyeye ulaşmadığı için hatalı negatif sonuç verebilir. En yüksek doğruluk oranı için adetin üzerinden en az bir hafta geçmesini beklemek en sağlıklı yaklaşımdır.
Hamilelik testi pozitif çıkarsa ne yapmalı?
Evde yapılan gebelik testi pozitif çıktıysa, durumu doğrulamak için bir sağlık kuruluşuna başvurarak kan testi yaptırmalısınız. Kan testi (beta-hCG), idrar testlerine göre çok daha hassastır ve hamileliğin erken döneminde bile doğru sonuç verir. Test sonucunuz kesinleştiğinde uzman bir doktor tarafından muayene edilerek gebelik takibini başlatabilirsiniz.
Adet gecikmesi hamilelik dışında neden olur?
Adet gecikmesi yoğun stres, ani kilo değişimleri, polikistik over sendromu, tiroid dengesizlikleri veya kullanılan bazı ilaçlardan kaynaklanabilir. Vücudun biyolojik saati mevsim geçişleri veya ağır egzersiz programları gibi faktörlerle de bozulabilir. Eğer gebelik testi negatifse ve gecikme uzun sürerse altında yatan nedeni bulmak için bir kadın doğum uzmanına görünmek gerekir.
Erken dönem gebelik belirtileri nelerdir?
Erken gebelik döneminde pek çok kadın hafif kasık ağrısı, göğüs hassasiyeti, koku hassasiyeti ve yorgunluk gibi belirtiler yaşar. Ancak bu belirtilerin birçoğu adet öncesi sendromu (PMS) ile oldukça benzerdir. Bu nedenle sadece belirtilere dayanarak karar vermek yerine, adet gecikmesi durumunda mutlaka güvenilir bir gebelik testi ile durumu netleştirmek önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 605 göst.
26 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Asflvr64l379 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 401 göst.
0 oy
1 cevap 174 göst.
25 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde mutlumutlu (633 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 223 göst.
19 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde pinar_klc80 (52 puan) tarafından soruldu