Otomatik ehliyetim var ama manuel araçta zorlanıyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
404 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,398 puan) tarafından

İyi günler kızlar sağlık sorunumdan ötürü otomatik ehliyet aldım şu an manuel araç var ama onu sürmek de zorlanıyrm bir de erkeklerin arabaları kıymetli biliyrsnz sorun yaşıyoruz o arabayı sürerken şimdi ben kendime ayrı uygun fiyatlım otomatik araba mı alayım bi evde iki araç olması sıkıntı mı bir otomatik araba alalım diyorum onda da eşimle model konusunda anlasamıyrz genellikle uzun araç istiyor sizce ne yapmalıyım siz ne yaptınız hangisi daha mantıklı 

16 Cevaplar

+1 oy
önce (17,663 puan) tarafından

Ehliyeti Otomatik alan birinin manuel kullanması yasak.

Ayrı bir araba alma durumunuz varsa otomatik alın. Ark da otomatik aldı kocasının ki Manuel’idi kendisine otomatik aldı rahat kullanıyor 

-Reklam-
+1 oy
önce (269 puan) tarafından

Bizde 2 araç vardı ikiside manuel 

Benim ehliyette manuel ama zorlanmıyor değilim 

Birini sattık otomatik alacağız inş evdekiyle idare ediyorum diyelim 

Biz işe giderken güzel oluyo ev işe yakın ama şuan nöbetçiyim gece 12 de çıkacağım o yüzden ben arabayı aldım eşim evde çocuklar sıkılsa dışarı çıkması zor oluyo 

Az kaldı ocak gibi arabamı almış olurum Allah nasip ederse 

+1 oy
önce (10,216 puan) tarafından

Bizde iki araç vardi zor olmuyor ama gerekte yok dedik sıfır çıkardık sattık onları toyoto hrc aldik hem otomatik hem yakıt için çok iyi hemde hem erkek hem bayan sürebilir diYnina zaten laf yok 

0 oy
önce (5,215 puan) tarafından

Araç kullanmanız nasıl acemi misiniz yoksa kerem kazaza rakip misiniz

önce (2,398 puan) tarafından

Yani sürekli süren biri olmadığım için acemiyim tabi 

önce (5,215 puan) tarafından

Acemi iseniz düşük ama masraf çıkartmayan bir model tercih etmelisiniz acemi iken çarpma sürtme gibi şeyler genelde oluyor arabaya zarar verdiğinizde modelinden dolayı üzülmemeniz ve acemiliğinizi atmanız için ilk etapta bu tarz model sizin yararınıza olacaktır acemiliğinizi atınca model yükseltebilirsiniz

0 oy
önce (32,752 puan) tarafından

Ben düşük modelde olsa ayrı araçtan yanayım 

0 oy
önce (16,106 puan) tarafından

iki araç olması sorun değil bence. 

iki tane araba olacaksa biri suv veya sedan diğeri hatchback araba yeterli

kadınlar için de küçük araba iyi oluyor bence şehir içinde 

Değil mi bencede küçük araba daha mantıklı park vs konusunda da öyle 

0 oy
önce (14,484 puan) tarafından

Ayrı araç bence sıkıntı değil bizim araba 2 yıldır bendeydi bu yıl bana kalmıyor ayrı bende düşünüyorum şuanki araç büyük ben küçük bi hatchback kasa alsam yeter 

0 oy
önce (10,464 puan) tarafından

Benim eşimde sedan araba istiyordu ben hatchback olsun her deliğe girsin diyordum ama eşimin dediği oldu Fiat egea Multijet aldık çok şükür öğrendik girmeyi de çıkmayı da insanoğlu yeter ki istesin yapamayacağı şey yok . Ayrıca iyi ki uzun araba almışız bu şekilde bile zor sığıyor eşyalar bagaja diğer türlü bizim için hiç konforlu olmazdi

O da büyüklük açısından düşünüyor işte ama sonuçta ben daha yeni yeni sürmeye başlayacağım park vs zor olur yani küçük araba daha pratik olmaz mı

önce (10,464 puan) tarafından

Yok canım İnan bana kullanmaya başlayınca hiç bir farkı olmuyor . Aile için kısa kasa araba gitmiyor hiç kullanışlı değil. Bizimkine akülü araba bile sığıyor masa sandalye scooterlar kum kovaları falan . Lazım olduğu yerde al kullan. Bizim arabayı da ben ilk acemilik döneminde kullanmaya başladım üstelik ne sensör var ne kamera . 50 kere dedim eşime bari arkaya yaklaşınca oten sensörlerden al diye de bana sen herkesten usta şoför olacaksın senin gözlerin kamera olacak cart curt diye gaz verip durdu sonuç almadı ama ben mecbur öğrendim 

Tebrik ederim o konuda seni en iyisini yapmışsın aslında 

0 oy
önce (20,642 puan) tarafından

İki araç iki masraf. Bütçeniz yetiyorsa buna olur. Sedan kullanmak kucuklerden daha kolay ayrıca uzun olması sorun değil yani. Alman serisi bir otomatik bakarsanız az da sıkıntı cikarir

0 oy
önce (1,004 puan) tarafından

İmkan varsa evde iki araba şart yaaa

0 oy
önce (4,943 puan) tarafından

Ben çalışıyorum ve eşimle çok zıt yerlerde işlerimiz. Ben köye gidiş geliş yapıyorum, kendime özel araba çok istiyorum. İmkan varsa kesinlikle ayrı araba alın bence. İstediğiniz gibi çoluk çocuk işlerini de halledersiniz

0 oy
önce (8,384 puan) tarafından

Otomatik Ehliyet aldıysan manuel kullanman yasak zaten polis çevirmesinde ceza yersin haberin olsun

Biliyorum yasak olduğunu arkadaşlar zaten ben şehir içinde sürmüyorum köyde alıştimak amaçlı sürüyorum ara sıra

0 oy
önce (4,634 puan) tarafından

Ehliyetinle Manuel kullanamazsın zaten ceza yersin. En mantıklısı ya 1 araba daha almak yada sadece tek otomatik araba almak

0 oy
önce (65,828 puan) tarafından

otomatik ehliyet alan manuel arac kullanamiyor diye biliyorum yani trafikte gecerli degil diye imkaniniz varsa sana ayri alin yoksa otomatikle degistirin

Biliyorum yasak olduğunu  zaten ben şehir içinde sürmüyorum köyde alışmak amaçlı sürüyorum ara sıra 

0 oy
önce (9,466 puan) tarafından

Ehliyet alırken Manuel olarak alsaydın keşke o zaman hem otomatik hem Manuel araç sürebilirsin şimdi sadece otomatik araç sürmene izin veriliyor trafikte polise denk gelsen ceza alırsın eşin ikna olmuyorsa alacak durumun varsa kendine araç al bence 

0 oy
önce (4,798 puan) tarafından

eger esiniz işe giderken arabayi kullanmiyorsa 2. arac gereksiz bence ama arac tum gun esinizdeyse 2. arac gerekli .  otomatik buyuk rahatlik , imkan varsa onu alin , cok buyuk konfor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Otomatik vites ehliyeti ile manuel araç kullanabilir miyim?
Hayır, otomatik vites ehliyeti olan sürücüler yasal olarak manuel vitesli araçları kullanamazlar. Sadece otomatik şanzımanlı araçlar için ehliyet aldığınızdan, manuel araç kullanımı trafik cezası almanıza veya kaza durumunda sigorta sorunları yaşamanıza neden olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni sürücüler için otomatik vites araba almanın avantajları nelerdir?
Otomatik vites araçlar, özellikle trafiğin yoğun olduğu şehir içi sürüşlerde vites karmaşasını ortadan kaldırarak sürüş konforunu ve güvenliğini artırır. Debriyaj ve vites yönetimiyle uğraşmak yerine tamamen yola ve çevreye odaklanmanızı sağlayarak acemi sürücülerin stres seviyesini ciddi oranda düşürür.
Evde iki araç bulundurmanın maliyet ve yönetim avantajları nelerdir?
Evde iki araç bulundurmak, aile bireylerinin bağımsız hareket etmesini sağlayarak planlama çakışmalarını önler. Ancak aylık bakım, zorunlu trafik sigortası, kasko, MTV ve park yeri gibi ek maliyetleri beraberinde getirdiği için bütçenizi önceden planlamanız gerekir.
Eşimle araba modeli seçiminde anlaşmazlık yaşarsam ne yapmalıyım?
Araba seçiminde eşinizle anlaşmazlık yaşıyorsanız öncelikle kullanım amacınızı ve bütçenizi net bir şekilde belirlemelisiniz. Uzun araç istiyorsa, manevra kabiliyeti yüksek ancak geniş iç hacimli kompakt SUV modelleri hem sizin sürüş kolaylığı talebinizi hem de onun genişlik beklentisini karşılayabilecek orta yol seçenekleri olabilir.
Uygun fiyatlı otomatik araç alırken nelere dikkat etmeliyim?
Uygun fiyatlı bir otomatik araç alırken şanzıman tipine, servis geçmişine ve mevcut kilometresine mutlaka dikkat etmelisiniz. Özellikle eski model otomatik araçlarda şanzıman arızaları maliyetli olabildiğinden, satın almadan önce mutlaka profesyonel bir ekspertiz merkezinde şanzıman kontrolü yaptırmanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,104 göst.
18 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Ceylan3804 (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 390 göst.
3 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 185 göst.
6 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Asya15 (1,337 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 966 göst.