Boşanma sürecinde SED yardımı alabilir miyim?

0 oy
307 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (224 puan) tarafından

Ayrılık sürecinde sed yardımı alan varmı? Yada boşanıp alan?

4 Cevaplar

0 oy
önce (90 puan) tarafından

Benim kız kardeşim alıyordu ama eşiyle barıştı bir sene verdiler 

-Reklam-
0 oy
önce (7,613 puan) tarafından

Basvurdum bekliyorum 19 gün oldu eve gelip bakacaklar daha gelmediler 

0 oy
önce (7,326 puan) tarafından

Benim dava açılmadığı icin tam anlamıyla maalesef hic bi yardımdan yararlanamiyorum, hala evli gözüküyorum tatil oldugu icin dava görülmüyor 

Bir sürü yardıma basvurdum hepsi reddedildi

0 oy
önce (869 puan) tarafından

Valla bende ilk defa  daha yeni aldım  7.400 verdiler oğlum için ,  

Bir senelik süre vermişler  2 ayda bir ev ziyareti olcakmiş aradım dosya durumunu ne kadar maaş bağlanmış diye sorarken onu söylediler 

Normalde 11 bin sed yardımı ama niye düşük yattı bilmiyorum 

Sen aldın mı sed yardimi

Valla diyorum ya çocuk ağladı eve bakmadı sadece sorular sordular 

Anaokuluna başlarsa ve bende iset girip çalışırsam 11 verirler.mi yoksa kesilir.mi 

bir senelikmiş dosyam

önce (90 puan) tarafından

Vala pek bilgim yok bildiğim tek bir şey çocuk öğrenci olunca 11 bin veriyoar 

Teşekkür ederim 

önce (857 puan) tarafından

Sigorta başlayınca sed kesiliyor 

Çalışan anne babalar var . Çocuğu okula giden onlar nasıl sed alıyor 

İşkur üzerinden iş başvurusu yapınca kesilmiyormuş ses yardımı sosyal hizmetlere sorudm

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanma sürecinde SED yardımı başvurusu yapabilir miyim?
Evet, boşanma davası süreci devam ederken de SED yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuruda bulunabilirsiniz. Önemli olan çocuğun temel ihtiyaçlarının karşılanamadığının ve ekonomik yoksunluk durumunun Sosyal Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında belgelenmesidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
SED yardımı almak için boşanmış olmak şart mı?
SED yardımı almak için boşanmış olmak zorunlu değildir; ekonomik yoksunluk içinde olan ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ebeveynler boşanma aşamasında da bu desteğe başvurabilir. Kurum, hane içindeki kişi başı düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olup olmadığına bakarak değerlendirme yapar.
Boşanma sonrası SED yardımı devam eder mi?
Boşanma gerçekleştikten sonra da SED yardımı, çocuğun eğitim ve yaşam masrafları karşılanamadığı sürece devam edebilir. Boşanma sonrası gelir durumunuzda veya hane yapınızda meydana gelen değişiklikleri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bildirmeniz durumunda dosyanız yeniden güncellenerek değerlendirilir.
SED yardımı başvurusu için hangi belgeler gereklidir?
SED başvurusu için kimlik belgesi, boşanma davası sürüyorsa dava dosyası numarası veya kesinleşmiş boşanma ilamı, gelir durumunu gösterir belgeler ve ikametgah gereklidir. Başvurular e-Devlet üzerinden veya doğrudan ikamet edilen yerdeki Sosyal Hizmet Merkezi'ne şahsen gidilerek yapılmaktadır.
SED yardımı tutarı neye göre belirlenir?
SED yardımı ödeme tutarları, çocuğun eğitim kademesine ve ailenin ekonomik durumuna göre bakanlık tarafından her yıl yeniden belirlenmektedir. Sosyal inceleme görevlilerinin hazırladığı raporda ailenin harcama kapasitesi ve çocukların okul devamlılığı gibi faktörler, yardımın onaylanmasında ve miktarının tayininde en belirleyici unsurlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 3,244 göst.
14 Kasım 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 296 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Ceylan3804 (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 351 göst.
17 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Asfah (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 357 göst.