Kayınvalidemle ev ve borç sorunları yaşıyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
540 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,306 puan) tarafından

Ben 5 senelik evliyim şuan 24 yaşındayım 4 yaşında kızım var, 1sene kayannamla yaşadım ayrı eve çıktım 8 ay sonra deprem oldu, 2 buçuk sene konteyner kaldı. Şuan oturduğum ev kaynanamın burda oturuyordu,annesinin evi yıkıldı TOKİ'de ev çıktı orayı aldı taşındı burası 1 sene boştu, ben geldim oturdum ama ( burayı bize verecekti kardeşlerine 100-150 versen yeter demişti)(4 kız 1 erkek kardeşler )oturduk eve tabi biz almaya niyetlendik işin içinden iş çıkmaya başladı kaynanam kızlarına 200-300 arası vereceksiniz (1-2 sene içerisinde) altımızda sadece 700 bin TL değerinde araba var onu da kaynanam bana vereceksiniz dedi orda ipler koptu zaten, dışarıda sürekli bedava oturuyorlar diyormuş ( eşimin üstüne kayınbabam kredi çekti 300bin TL, 50 bin TL eşim aldı bana bilezik almıştı geri kalanı kayınbabam aldı altın almıştı ama o kadar altına ne oldu bilmiyorum şuan 1 senedir her ay 11 bin TL kredi ödüyoruz ve hâlâ 1 buçuk sene ödeyeceğiz biz zaten kira ödemiş gibi olduk yani ama bunu kimseye demiyorlar kendilerini haklı çıkartmaya çalışıyorlar.

Biz de artık taşınmaya karar verdik ve ev tuttuk 2 gündür beri temizlik yapıyoruz dün evli görümcem ( başka ilde yaşıyor tatile geldi)sağolsun yardıma geldi içerinde en iyisi o diyebilirim yani, dün kaynanam bizim tuttuğumuz evin önünden geçiyor arabayla hala meraklı, dün gece de şuan ki evin adresini paylaşım yapmış kiralık diye daha biz gelecek haftaya taşınacagiz yani o günü beklememiş bile

Sizden rica ne olur dua , beddua ne olursa bu sene bu ev boş kalsın  karda kışta bize yaptıklarını tek tek hatırlasın borç içine girsin ( kadrolu çalışan ameliyatliyim diye okulda öyle temizlik yapmaz kapıda sadece çocuk karşılıyor hakkıyla parasını almıyor o paraya güveniyor ne buldum delisi derler ya ondan).

15 Cevaplar

0 oy
önce (1,306 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kaynanamın 3 evi var bu ev , TOKİ evi,birde bahçe evi var bize bedava versin demek istemedim biz zaten satın almaya onay verdik ama en başta sonradan fiyatları yükseltti hatta bana da daha ne istiyorsunuz düşürdük işte fiyatını demişti,sonradan ben kiraya çıkacağız dediğimde de bensiz siz ev sahibi olamazsınız demişti çok kendini havalı sanıyor her şeyi ben yaparım ederim kafasında 

-Reklam-
+3 oy
önce (124 puan) tarafından

Yav bacım hele bi git yaa kendi derdimiz bize yeter bide kaynana beddua edcez

önce (10,614 puan) tarafından

😂😂😂😂

önce (3,818 puan) tarafından

Allah iyiliğini versin kız 😂😂😂

Burda gülünecek bir şey sormadım sadece derdimi anlattım herkesin bir derdi vardır sende anlatsan emin ol böyle bir üslupla cevap vermezdim.

+1

Ama sen derdini anlamamışsın ki toplu beddua istemişsin 

+1 oy

Kayınpeder olacak mahlukat bize o kadar şey yaşattı bana o kadar psikolojik sorunlar yaşattı ona rağmen beddua etmedim kalkıp hiç tanımadığım bir insana ve sadece tek taraflı dinleyerek mi edeceğim... Asla 

Ama şunu diyebilirim bu güne kadar canımı yakan kim varsa beddua etmek yerine intikam peşine düşmek yerine Allaha havale ettim ve gerçekten de yanlarına kalmadı bir süre sonra helallik almak için kapıma geldiler tek tek 

En iyisini Allah bilir sen ona bırak boş ver bedduayı 

İşte bende allah'ından bulsunlar benden uzak olsun istiyorum biz buraya taşınmadan önce eşim başka yerde iş buldu oraya taşınmaya niyetlendik kaynanam geldi hasta anneni burda mı bırakacaksın ne derler ev boş git istediğin kadar otur kim ne diyor dedi eşimi ikna etti Mardin'de ev var onu da sana veririz dediler daha neler geçtik oturduk ilk günden zaten belli etti bedava oturuyorlar işte diye 

Hata sizde istediği kadar bedava oturuyor desin niye takıyorsunuz ki sonuçta eşinin de hakkı var o evde 

İşte öyle demiyor ki benim evim kimsenin değil diyor konuyu bitiriyor 

Neyse olan olmuş boş ver artık kafana takıp bundan sonraki hayatını zehir etme kendine 

Bir an önce taşınmak istiyorum artık Instagram'dan da paylaşmış kiralık diye insanda utanma olur 

+1 oy
önce (4,095 puan) tarafından

canım kusura bakma yani sadece içini dökmek için anlatsaydin, anlattıklarına göre haklısın derdim kesin ama tanımadığımız etmediğimiz insana neden beddua edelim,ki ben bana zararı dokunan insanlara bile etmem ya korkarım beddua etmekten.

Canım çok yanıyor canım öyle böyle değil baştan benim hikayemi anlatsam sen ne yaşamışsin bu yaşında dersin 

Ben kaynanam yüzünden koronavirüs zamanı Haziran ayında 3ünde kalkacakmis bitmiş dedi ne kalkmadı düğün 20 kişiyle olduysa oldu birde kendilerinin bahçe evinin karşısındaki bir evin bahçesinde, müzik de okullarda ses hoparlörden telefon dan açıyorlar sürekli kaç defa reklam girdi her girmesine herkez gülüyor, kameran yok bir adamın eline telefon gibi bir şey var anca milleti çekmiş son 2 saati yok , jandarma fln bekliyor yani afedersin dul kadın almış gibi oldular ( onlar bile 4-4 düğün yaptırıyorlar ben o kadar bile olmadım) bir şey olunca anca eşime düğün yaptım diyor yemin ederim daha oturup düğün videosunu izlemedim, kına evde yaktılar telefondan müzik açıp 2 saat bile sürmedi hemen gittiler çok zoruma gidiyor çok öyle böyle değil yani

Ve ben geldim 1 sene birlikte oturduk yazmıştım ya onda. Bile 2 tane ikiz görümcem vardı onlara bakıyordum okul, kahvaltıları, üstlerini bile ben giydiriyordum ,okula götürüp geliyordum ev temizliği akşam tam 5 de hepsi de gelirdi ( eşim yurtdışına çıkmıştı)( 3 görümce kayınbaba,kaynana)5de sofra açık olurdu yemek yer hepsi kalkardı çaylarını alıp geçip otururdu ben hizmetçi gibi gelmiştim zaten ayrı ev istedim diye eşimle aramızı bozmaya çalıştılar, eşimin aklını çalıp benim annemle babamı getirmeler ayaklarına getirip beni şikayet edecekti güya bende bir kelime söylemişti onu söyledim baktı düşündüğü gibi olmadı hemen bayılma numarası, kızımın doğumunu hiç saymıyorum zaten evde kavga çıktı, ben bu 5 senede 10 sene yaşlandım öyle söyleyim 

önce (32,757 puan) tarafından

Söylemeden geçemeyeceğim bende pandemi dönemi geliniyim hâliyle takdir edersin ki düğünde bir çok şey saçma sapan oluyor ama bu da bir tercihtir. Madem düğün sizin için bu kadar önemliydi evliliği biraz daha erteleseydiniz. Acelemiz yok pandemi bitsin öyle evlenirim demeliydiniz. Söz hakkım yok demeyin zaten düğünün ne zaman olacağı nerde olacağı gibi konularda bile söz hakkınız yoksa o evlilikte de söz hakkınız olmaz öyle bir evlilikte de asla huzuru bulamazsınız aynı şekilde birlik yaşamaya da karşı çıkmanız lazımdı 

önce (20,642 puan) tarafından
+1

E evlenmeseydin madem o süreçte. Birlik oturmaya da ok demeseydin. Tanımadığımız kadına beddua istiyorsun belki ondan dinlesek başka şey anlatacak ne saçma bir talep talebin

Ben çok istedim ayrı ev Güzel bir düğün ama kaynanam babamla hallediyordu ne annem neden kayınbabami hiç karıştırmadilar bu olaylardan SONRA babam çok pişman oldu ama iş işten geçti gelinlik seçmeye bile annem evdeydi babam işten gelecekti babamı arayıp kaynanam tubayi.gelinlik seçmeye götürecem haberin olsun karında seni bekliyor evde demişti herkeze dıştan iyi gibi görünüyor kaynanam ama içerisi bam başka burdaki komşuları bile söyledi bana temizlik yapan kadına neler etmiş kapımın önünü sen sileceksin ayakkabılarımı tek tek kaldıracaksin sen temizlikçisin parasını biz veriyoruz diye ben bunları sonradan duydum ,babam da zorlanmasınlar iyi kadın fln diyordu sonradan o da pişman oldu , eşim şükür iyi ondan yana hiç sıkıntım yok kayınbabam da öyle ama işte 

+1 oy
önce (112 puan) tarafından

Bacımız toplu beddua zinciri başlatmış:)))

Ben rüyamda zaten bu evin duvarlarının yıkıldığını görmüştüm bu ev boş kalacak ben sadece öyle olduğu zaman bana yaşattılari gelsin aklına 

Ben eşya fln almadım yatak odasın yatağı var küf ben 1 sene yattım üstünde dolabım yok kıyafetler kutularda duruyordu allah'ından bulsun bana yasattiklarini bir bir yaşasın istiyorum 

+1 oy
önce (14,486 puan) tarafından

Kadın kendi malını vermiyor diye ne demeye beddua edelim Allah aşkına aklın başındamı senin 

Biz zaten satın alacaktık biz bu eve taşınırken fiyatı belliydi bir anda yükseltti arabamızı da almak istedi evde ne eşya var ne düzen kızlarına her ay para gönderir ( evli kızına 20 bin TL ev eşyası aldı benim kızıma da kızlarının bazalari vardı onun 1 tanesini parayla sattı 

Her gitmesine her şey alır onlara damadına bile bayramlık almış damadı kendisinden zengin kaynanam parayı çok sever bizde Zengin olsak öyle bize bu evi bedavaya bile verir ama paramız yok ya , eşimin çalıştığı dükkan dan bile bütün borcu biz ödeyelim ver evi dedi ev tabusu benim üstümde olacak dedi ,50 bin borç vqrdu onu dükkan ödedi o yüzden zaten kiraya çıkıyoruz, bu evi alsaydık yabancı olmalarına rağmen dükkan sahipleri ödeyecekti qmq kaynanam fiyatı daha da yükseltecekti

önce (65,831 puan) tarafından

baska ev yok muydu alacak bazayi da almayip başkasından alaydiniz eşinde is bitiyo o yuz veriyo demek ki

0 oy
önce (2,641 puan) tarafından

Hiç te beddua etmem ne olursa olsun böyle diyememzdim zaten kimseden bi beklentimiz de olmadı bu zamana kadar elimden geleni yaptım hiç memnun edememistim ama çok kırılıp ağladım gurbetten geldim halde gönülleri olsun diye yapardım elidmen geledi elti gelmesi gerekiyormus evin içine bir el kızı daha gelince anladılar gelip bana ağlıyor öz eleştiri yaptı geçen ilk defa on yıllık geliniym.ben şok herkez hak ettiğini buluyor yine istermiyim her gün ağladı kaynım evlendiginde istemezdim bende üç erkek annesiyim ama eden buluyor bacım Allah' a havale et

Bende öyle olmasını istiyorum dışarıdaki insanlar bizi suçlu görüyor olabilir ama valla içerii bir bilseler neler derler. onun yapmadığını yeni ev sahibi yaptı ya valla geç ev senin anahtarı verdi istediğin kadar otur dedi biz ayın 1 inde başlasa kira dedik siz nasıl istiyorsanız öyle olsun dediler, eşim istediğiniz zaman geldin kapımız her zaman açık dedi adam yoook orası artık senin evin sen ne zaman çağırırsan misafir olarak gelirim dedi 

önce (2,336 puan) tarafından

Canım evet sizin caniniz yanmış olabilir haklida olabilirsiniz fakat tanımadığım bir insana o şekilde beddua etmek ne kadar doğru neden ben şimdi o kadına işi rast gitmesin evini tutan olmasın diye dua edeyim ekmeğiyle oynamaya vesile olayım ki sonuçta tanımıyorum o yüzden günaha ortak olmak doğru degil

Benim için dua et o zmn canım o kadından uzak bir hayatım olsun

Rabbim her zaman kalbinin ekmeğini yedirsin hayırlı kapılar açsın 

önce (2,641 puan) tarafından

Şöyle söylim abim annemin TOKİ evini aldı ama bütün parasını kendi ödüyor ödeme olarak kimsenin içini bilemeyiz ama onkdr kötüyse evindede oturmayın miras hak ilerde hakkiniza ne düşerse 

0 oy
önce (9,242 puan) tarafından

Beddua döner dolaşır seni bulur bosver Allaha havale et geç mesefenıde ona göre ayarlarsın yüz göz olmazsın

Mesafemi koyali çok olmuştu ama eşimden dolayı yine görüşüyorduk şimdi hiç görmeyiz inşallah 

0 oy

Yanlış anlamadiysam eğer bizim bu ev boş kalsın tutan olmasın diye dua yada beddua etmemizi mi istediniz 

Evet canım ben rüyamda bu evin duvarlarının yıkıldığını görmüştüm odalarının duvarları hep yarılmıştı hemen çıkmıştım evden 

0 oy
önce (1,140 puan) tarafından

İstersen bir güzel sövelim aşko. Olmadı bir araba adam toplayıp dövmeye de gelebiliriz

Senin böyle bir sıkıntın yok galiba suyun kuru 

önce (1,140 puan) tarafından

Hayır aşkım aksine senin kocanın ailesi benimkiler in yanında Melek bile kalır. Ama ben kalbimi seninki gibi kirletmedim başkasına bile tanımadığı insanlara beddua et diye kötülük ile beslenmedim

0 oy
önce (7,613 puan) tarafından

Senin kaynanana biz niye beddua edelim bizi ne ilgilendirir 

Zorla bir şey yaptırmıyorum canım 

0 oy
önce (71 puan) tarafından

Canım Allah’a havale et öyle biri gelir girer ki o eve seni mumla ararlar sen canını sıkma ne olursa allahtan olur beddua etme ona havale et 🌺

İnşallah canım allah'ından bulsunlar ❤️

Rüyamda ben bu evin duvarlarının yıkıldığını görmüştüm odalarının duvarları hep yarılmıştı hemen çıkmıştım evden anlamanı ne bilmiyorum 

0 oy
önce (1,855 puan) tarafından

Allah akıl fikir versin. Boşuna dememişler beddua döner dolaşır sahibini bulur diye. Ne tuhaf insanlarsınız ya 

0 oy
önce (65,831 puan) tarafından

bedduasi tutan varsa birkac isim vericem saydirir misiniz 😀 saka bir yana dua neyse de beddua ne kiz bizi niye günaha sokuyosun 🙂

0 oy
önce (531 puan) tarafından

Bizde şöyle derler nıfrin şüre dû deve (yani beddua 2 taraflı hançer gibi kime geleceğini bilemezsin) 

Ama sana dua edebilirim Rabbim gönlüne göre versin canım herşey bundan sonra gönlünce olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalide ile yaşanan ev ve borç sorunları nasıl çözülür?
Aile içi finansal çatışmalarda en etkili çözüm, sınırları net bir şekilde belirlemek ve resmi evraklar üzerinden konuşmaktır. Eşinizle birlikte ortak bir bütçe planı yaparak, kredi ödemeleri gibi yükümlülüklerin kimin sorumluluğunda olduğunu yazılı hale getirmeli ve aile büyüklerinin mal varlığı üzerindeki hak taleplerine karşı profesyonel bir duruş sergilemelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile büyükleriyle aynı evde otururken yaşanan gerginlikler nasıl yönetilir?
Aile büyükleriyle yaşanan ev problemlerini yönetmek için öncelikle fiziksel ve duygusal bağımsızlığı sağlamak gerekir. Kendi yaşam alanınıza geçtiğinizde, ortak mülkiyet veya finansal beklentileri en baştan şeffaf bir şekilde konuşarak, kişisel sınırlarınızı korumak ve eşinizle birlikte ortak bir karar mekanizması oluşturmak uzun vadeli huzuru artırır.
Evlilikte yaşanan haksızlıklar karşısında psikolojik olarak nasıl güçlü kalınır?
Evlilikte maruz kalınan adaletsizlikler karşısında güçlü kalmanın yolu, kendi ailenize ve çocuklarınıza odaklanmaktan geçer. Yaşananları kişisel bir yıkım olarak görmek yerine, kendi hayatınızı kurma sürecinde bir öğrenme deneyimi olarak kabul etmeli ve stres yönetimi için profesyonel destek alarak ruh sağlığınızı korumaya öncelik vermelisiniz.
Ev sahibi olan aile büyüklerinin kiracı beklentileri hukuki olarak nasıl karşılanır?
Aile üyeleri arasında yapılan konut kira anlaşmalarında belirsizlikleri önlemek adına mutlaka yazılı bir kira kontratı hazırlanmalıdır. Sözlü vaatlerin ve ödenen kredi taksitlerinin belgelenmesi, ileride yaşanabilecek mülkiyet veya boşaltma tartışmalarında haklarınızı korumanıza yardımcı olur ve süreci daha öngörülebilir kılar.
Kötü niyetli aile bireyleriyle ilişkilerde mesafe nasıl korunur?
Toksik aile ilişkilerinde mesafe korumak için duygusal tepkiselliği azaltmak ve özel hayatınızı mümkün olduğunca gizli tutmak en sağlıklı yoldur. Paylaşılan bilgilerin, ev adresinin veya planlarınızın karşı tarafça kullanılabileceğini göz önünde bulundurarak, hayatınızdaki sınırları keskinleştirmeli ve kendi ailenizin önceliklerine odaklanmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 679 göst.
1 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 289 göst.
11 Eylül 2025 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (4,312 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,685 göst.
0 oy
1 cevap 223 göst.

Kategoriler