Doğum kontrol hapı kullanıyorum, yan etkileri nelerdir?

0 oy
211 göst.
önce Diğer kategorisinde (96 puan) tarafından

Kızlar korunmak için bunu kullansam nasıl yan etkisi falan var mı burda birinin önerisiyle aldım

9 Cevaplar

0 oy
önce (2,947 puan) tarafından

1 yıldır yasmin kullanıyorum hem korunma hemde adet düzenleme için her ay aynı gün aynı saatte adet oluyorum koruma seviyeside yüksek ben yan etkileri hiç görmedim kullanırken de 20 kilo verdim diyet ile

önce (8,864 puan) tarafından

Doktor dediki iştah açıyor kilo yapyor Yasmin aile hekimi dün söyledi doğrumu acaba fiyatı nedir bide canım gerçekten iştah açıyor mu kilo almak istiyorum 

açıkçası ben hep aynıyım zaten iştahlıydım ve kilolu başladim hapa ama diyet yaparken sıkıntı olmadı şuan diyet yapmıyorum ama gerçekten önüne gelmezsem çok yediğimi fark ettim ama kontrol sende oluyor bence

3aylık kutusunu alıyorum 1500e

önce (4,758 puan) tarafından

Fiyatı 555 tl. Bende ona başladıktan sonra,artık yaşında etkisi var mı bilmiyorum ama kilo almaya başladım. Üstelik vermek de zorlaştı

önce (8,864 puan) tarafından

Olsun almak istyorim ama çok pahalı kız o ne öyle acaba iğne nasıl doktor önermiyor fazla ama

önce (4,758 puan) tarafından

İğne hiç kullanmadım. En etkili hap bunu diyorlar ama. 

-Reklam-
0 oy
önce (3,898 puan) tarafından

3 aydır yasmin kullanıyorum çok rahat bişey ilaç ne zaman bitecek ne zaman regl olcan herşey belli

0 oy
önce (94 puan) tarafından

Hangisini aldın bacım 

0 oy
önce (1,005 puan) tarafından

Direk kanser ile ilişkili olduğuna dair bir ton araştırma var 😔

önce (6,562 puan) tarafından

Zaten iyi bir şey olsa erkeklere yönelik koruma olurdu. 

Evet ama doktorum bunu 10 yıldan fazla kullanırsan böyle bir risk oluşur gibi bir konuşma yapmıştı bana ve onun dışında koruduğu riskleride söylemişti ve yaş faktörüde önemli burda

0 oy
önce (277 puan) tarafından

Cerezetta kullanıyorum iştahım çok artmış bundan dolayı mı bilmiyorum  emziriyorum diye doktor bunu verdi aynı saate kullanıyorum 4 ay oldu daha adet olmadım 

0 oy
önce (65 puan) tarafından

Çok güzel koruyor yüzü parlatıyor zayıflatıyor ben çok güzel etkilerini gördüm ancak yumurtaları tembelleştiriyor aylardır çocuk olsun diye bekliyorum yasmin malesef ki doğurganlığı da etkiliyor ilerde çocuk düşünmüyorsan kullan 

0 oy
önce (16,140 puan) tarafından

yasmin kullanmıştım, hiç yan etki yaşamadım 

0 oy
önce (9,892 puan) tarafından

Doktor tavsiyesi ile bunu kullandım 3 ay adetim düzene girdi günü gününe oluyorum 1 gün bile geçmez

Ve hiç yan etkisi olmadı

Belki 3 ay kısa süre olunca yan etki göstermedi

0 oy
önce (27,992 puan) tarafından

Cinsel isteksizlik olur biraz ilk ay mide bulantısı olur sabahlar devam ettikçe bir sorun yaşanmaz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum kontrol hapı kullanmaya başladığımda hangi yan etkileri yaşayabilirim?
Doğum kontrol haplarının en yaygın görülen yan etkileri arasında mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet, hafif baş ağrısı ve ara kanama (lekelenme) yer alır. Bu belirtiler genellikle vücudunuz ilaca uyum sağladığı ilk 2-3 ay içerisinde kendiliğinden azalır veya tamamen geçer.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum kontrol hapı kullanımında kilo artışı olur mu?
Doğum kontrol hapları doğrudan yağ depolanmasına neden olmaz, ancak bazı kullanıcılarda sıvı tutulumuna bağlı olarak geçici bir şişkinlik hissi veya iştah artışı görülebilir. Hormon seviyelerindeki değişimlere bağlı olarak kilo değişimleri kişiden kişiye farklılık gösterebilir, bu nedenle düzenli beslenme önemlidir.
Doğum kontrol hapı kullanımı ruh halimi nasıl etkileyebilir?
Hormonal doğum kontrol yöntemleri, bazı bireylerde östrojen ve progesteron seviyelerindeki değişimler nedeniyle ruh halinde dalgalanmalar veya hafif duygusal hassasiyet yaratabilir. Eğer bu durum günlük yaşam kalitenizi ciddi şekilde düşürürse, farklı bir dozaj veya içerik için mutlaka bir uzmana danışmalısınız.
Doğum kontrol hapı kullanırken tehlikeli yan etkiler nelerdir?
Şiddetli bacak ağrısı, ani nefes darlığı, göğüs ağrısı, şiddetli baş dönmesi veya görme bozukluğu gibi durumlar nadir görülse de ciddiye alınmalıdır. Bu belirtilerden herhangi biri yaşandığında, ilacın kullanımını durdurarak vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanız hayati önem taşır.
Doğum kontrol hapının yan etkileri ne zaman geçer?
Doğum kontrol hapına bağlı yan etkilerin çoğu, vücudun hormon seviyeleriyle denge kurmasıyla birlikte genellikle 3 aylık bir alışma süresinin sonunda kaybolur. Eğer 3 aydan uzun süre geçmesine rağmen yan etkileriniz devam ediyorsa, ilacınızın içeriği veya dozu sizin için uygun olmayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 164 göst.
+1 oy
4 cevap 483 göst.
15 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Gamzeli_1 (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 275 göst.
26 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Erdemlili yolcu (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 162 göst.

Kategoriler