Kiracılı ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

0 oy
89 göst.
önce Diğer kategorisinde (26 puan) tarafından

Arkadaşlar siz siz olun kiracılı ev almayın . Önceden içinde oturan kiracılar sözlü olarak tamam çıkacağız dese de almayın (geçerliliği var mı bilmiyorum ama varsa sadece yazılı imzalı bir şekilde söylüyorlarsa alın). Bizim de evimiz yok daha doğrusu tüm birikimimizle parasına göre güzel ve büyük bir ev bulup aldık ama içinde oturan kiracılar yüzünden hala kiradayiz.

Bu evi yaklaşık 1 sene önce aldık içinde oturan kiracılarda sözlü olarak hep çıkacağız dediler bir türlü çıkmadılar 

En son iş mahkemeye kadar gitti, şimdide adlı tatil mi varmış ne varmış pek anlamıyorum o yüzden işler yavaş ilerliyormuş.

En son eşim araya birilerini koydu arttik o içindeki kiracılara ne demiş korkutarak mi çıkarmış bilmiyorum (öyle bir şey varsa bile belki etik değil ama yaşamayan bilemez kendi parani vermişsin tapun var ama adam çıkmıyor) bugün adam eşimi aramış işte evi boşalttik diye çok sevindim.

Siz siz olun kiracılı ev almayin,alsanız bile bizim gibi onların sözlerine kanmayın yok iki ay sonra çıkacağız yok üç ay sonra çıkacağız laflarına inanmayın ,hemen ihtar çekin 

1 cevap

0 oy
önce (71 puan) tarafından

İhtarda bulundunuz mu ? Çıkmasını istiyorsanız başka eviniz yoksa ihtar sonucu çıkarabiliyorsunuz.

Sizin baya uzamış demekki geçmiş olsun.

önce (26 puan) tarafından

Bugün çıktılar çok şükür.

Biz hep onların sözüne inandık bu kadar süre sonra çıkacağız diye oyaladilar bizde bir şey demedik 

önce (71 puan) tarafından

Geçmiş olsun ağız tadıyla evinizde oturmak nasip olsun inşallah 🌺

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İçinde kiracı bulunan ev satın alırken nelere dikkat etmeliyim?
İçinde kiracı olan evi satın almadan önce kira sözleşmesini detaylı incelemeli ve kiracının tahliye taahhütnamesi verip vermeyeceğini yazılı olarak netleştirmelisiniz. Sözlü beyanlar hukuki olarak yeterli koruma sağlamaz; bu nedenle noter onaylı bir tahliye taahhütnamesi almak veya mülkü boş şekilde teslim almayı şart koşmak en güvenli yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kiracılı ev alırken tahliye taahhütnamesi neden önemlidir?
Tahliye taahhütnamesi, kiracının belirli bir tarihte evi boşaltacağını yazılı olarak kabul ettiği en güçlü hukuki belgedir. Sözlü anlaşmaların mahkemede ispatı çok zordur; bu belge ise yasal süreçte doğrudan tahliye kararı alınabilmesi için ihtiyaç duyulan temel kanıttır.
Kiracı evi boşaltmıyorsa ihtarname çekmek ne işe yarar?
İhtarname çekmek, kiracıya yasal sürecin başladığını resmi bir dille bildiren ve dava açma hakkınız için gerekli olan ön şarttır. İhtarnamenin noter kanalıyla gönderilmesi, ileride açılacak bir davada sizin haklılığınızı kanıtlayan resmi bir kayıt oluşturur ve kiracı üzerindeki yasal baskıyı artırır.
Yeni ev aldım içindeki kiracı çıkmıyor mahkeme süreci ne kadar sürer?
Mahkeme süreci mahkemenin iş yüküne, adli tatile ve davanın türüne göre değişiklik gösterse de genellikle 6 aydan başlayıp bir yılı aşkın süreye yayılabilir. Bu süreçte adli tatil dönemleri mahkeme işlemlerini yavaşlatabilir; bu yüzden hukuki süreci vakit kaybetmeden avukat desteğiyle başlatmak önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,518,436 soru

24,748,598 cevap

372,002 kullanıcı

...