Bel ameliyatı sonrası genel anesteziyle sezaryen olur muyum?

0 oy
83 göst.
önce Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından

OOzel hastane fiyatlari ucmus durumda birinci dogum devlette oldu spinalde tam uyusmadi sag bacagimi hissediyodum nester acisini duyunca bagirdim genel yaptilar ikici dogumumuda spinalden korktugum icin genelle ozelde yapmak istedigimden gittim israr ettiler panik atagim var gecirmis oldugum iki bel ameliyatim var dedim dinlemediler uyusmadigimida soyledim dinlemediler ameliyathanede spinali uygulamaya calisirken tansiyonum yukseldi apar topar genele cevirdiler simdi  35+5 haftalik gebeyim simdi mecbur devlette yapicam sali gunu kontrolum var 1.sorum sali gunu 36+0 oluyorum sezeryan gunu verir mi dr 2.sorum birincide uyusmadigimi ikincide panik atak gecirdigimi soylesem anestezi hayla israr eder mi spinal icin benim kullandigim panik atak ilacim var genel anestezide hicbir sikinti yasamadim 5 ameliyat gecirdim hepsinde genel oldum bebegin cikisi vs vs hicbirini gercekten gormek hissetmek istemiyorum ikinci bel ameliyatimda ileri seviye kemik erimesi ve kemik kaybim var cok uzun oldu ama inaninki gece uykularim kaciyor zaten agrilardan uyumak zor 

2 Cevaplar

0 oy
önce (6,543 puan) tarafından

Geçmiş olsun öncelikle. Sezeryan günü verilir mi bilgim yok ama şu yaşadıklarından sonra genel anesteziyi kesin kabul ederler zaten. 

önce (5 puan) tarafından

Ins cnm ya spinal bende basariz oluyor ve bunu anlatamiyorum durduk yere iki narkozuda almis oluyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (4,635 puan) tarafından

Uyulmadığıni söylersen genel yaparlar benim arkadaşım aynı durumdaydı genel yaptılar

önce (5 puan) tarafından

Arkadasiniz da devlette mi oldu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bel ameliyatı geçmişi olanlar sezaryen doğumda genel anestezi alabilir mi?
Bel ameliyatı geçmişi olan hastalarda genel anestezi uygulanması, anestezi uzmanının değerlendirmesine ve hastanın tıbbi geçmişine bağlı olarak mümkündür. Özellikle bel bölgesindeki yapısal sorunlar veya daha önceki ameliyat komplikasyonları, doktor tarafından değerlendirilerek genel anestezinin güvenli bir alternatif olup olmadığına karar verilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Panik atak hastası sezaryen doğumda genel anestezi talep edebilir mi?
Panik atak gibi psikolojik durumlar, ameliyat öncesi anestezi görüşmesinde mutlaka belirtilmelidir. Anestezi uzmanı, hastanın panik atak geçmişini ve genel anesteziye olan uyumunu değerlendirerek, doğum sırasında hastanın konforunu sağlamak amacıyla en uygun anestezi yöntemini planlar.
36 haftalık gebelikte sezaryen doğum için gün verilir mi?
Sezaryen doğum zamanlaması, bebeğin gelişimine ve annenin sağlık durumuna göre belirlenir. Genellikle planlı sezaryenler 38-39. haftalar arasında yapılsa da, tıbbi zorunluluklar veya riskli durumlar varsa doktorunuz 36. haftadan itibaren değerlendirme yaparak uygun bir tarih belirleyebilir.
Spinal anestezi sırasında uyuşmama sorunu neden yaşanır?
Spinal anestezi, ilaçların omurilik kanalına doğru verilmesine bağlı olarak uyuşma sağlar. Bazı durumlarda anatomik farklılıklar, ilacın dağılımındaki dengesizlikler veya cerrahi müdahale alanının genişliği nedeniyle tam uyuşma sağlanamayabilir; bu durumda doktorlar anesteziyi genel anesteziye çevirerek işlemi tamamlar.
Sezaryen öncesi anestezi doktoru ile hangi konular konuşulmalı?
Anestezi doktoru ile yapılan görüşmede mutlaka daha önce geçirdiğiniz ameliyatlar, anestezi geçmişiniz, kullandığınız ilaçlar ve kronik hastalıklarınız bildirilmelidir. Özellikle bel bölgesi müdahaleleri, panik atak ve geçmişteki anestezi deneyimlerinizi ayrıntılı anlatmak, doğum sürecinin planlanması açısından kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 186 göst.
14 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,701 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 607 göst.
8 Ağustos 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Lokumcum (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 491 göst.
0 oy
2 cevap 216 göst.
29 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,506 soru

24,749,372 cevap

372,063 kullanıcı

...