Sevmediğim yengemle yaşadığım tartışmayı nasıl yönetmeliyim?

0 oy
292 göst.
önce Diğer kategorisinde (6,107 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar. Nasılsınız ne yapıyorsunuz. Dün kardeşimin nişanı vardı

Ailecek hoşlanmadığımız amcam ve eşide gelmişti. Ben gördüğüm yerde görmezden geliyorum.neyse dün benim olduğum yerden geçecekleri kızlarıyla birlikte.kızına sarıldım o sıra yengemde kollarını açarak geldi sarıldı 2kez duyulacak şekilde tosunum dedi eşimde yanımdaydı. Bende dururmuyum sende iyice şişmişsin etine dolmuşsun dedim süzerek 

O da senin kadar olamam dedi.beni geçmişsin zaten dedim kolunu tıpışlayıp gönderdim.kendisinin laf söylemediği kalp kırmadığı insan yok.yer mekan müsait olsa daha fazlasını söylerdim aklım hala söyleyemediklerimde.

8 Cevaplar

+2 oy
önce (16,118 puan) tarafından

valla alttan alta veya göstere göstere laf sokmaya çalışan kişilere acımadan aynı üslupla cevap vermek lazım. ben yapamam, keşke yapabilsem 

önce (6,107 puan) tarafından

Zaten kendi ailem hep sustuğu için bu cesareti buluyorlar.bekarkende çok ağlatırdı beni.ellerim alerji oluyor diye bulaşık eldiveni kullanırdım bulaşık yıkarken. Gelip seni alan anasının bilmem neyini görecek demişti. Bzen arsızla arsız olmak gerekiyor

-Reklam-
+1 oy
önce (3,898 puan) tarafından

Saçmalamışsın ...

Saygı duyuyorum ama övülecek bşşe gibi paylaşmazdım en azından 

önce (32,768 puan) tarafından

Yaş tek başına saygı hak eden bir şey değil asıl eşinin yanında olduğu için cevap vermesi gerekiyor. Çünkü saf kötülük bu iyiliğini düşünen bir Yenge olsa kimsenin olmadığı yerde biraz dikkat et gibi daha kibar bir dille söylerdi.

Saygı göstermeyen saygı bekleyemez 

Zaten eşim duysun  diye söyledi o lafı. Tamamen insanların üzüntüsünden keyif alan bi kan emici keşke daha fazlasını yapabilsem

önce (218 puan) tarafından

Saygı hak edene duyulur. Kötü niyetli manipülatif insanlar yaşı kaç olursa olsun saygıyı hak etmez. Yaşı küçük olan da bu tarz saygısızca harekete susmak zorunda değil. Yine sakin kalmış arkadaş. Ben olsaydım anasının emdiği sütü burnundan getirirdim. 

Tosunumu ya sonradan yazdın ya da ben görmemişim ben sen başlangıcı yaptın sandım 

+1 oy
önce (1,142 puan) tarafından

İyi ettin kız. Bunlar yüz bulunca astar ister

Çok çirkef bi kadın zamanında küstük aileme dedim bşr daha barışmayın babam sağolsun onca kötülüğe rağmen gitti konuştu şimdi arsız gibi herşeye laf yetiştiriyorlar

önce (1,142 puan) tarafından

Ben de ağzının payını veriyorum canım. Yoksa pişkin pişkin utanmadan her ortamda saçmalıyorlar

+1 oy
önce (5,255 puan) tarafından

Bu tarz insanlar birini kırıyorsa bir gün kendisininde kırılıp üzülmeyi göze almak zorunda ağzınıza sağlık

Çok arsız insanlar kendi kızının 2evliliğini de bitirdi.hala utanmadan milleti kınıyor. Yine Allah'a bin şükür farklı şehirlendenizde yüzlerini görmüyorum

önce (5,255 puan) tarafından

En iyisi görmemek

+1 oy
önce (27,497 puan) tarafından

Gayet iyi yapmışsın. 

Aklım hala yapamadıklarımda

+1 oy
önce (9,881 puan) tarafından

Seninki yengeymiş benim öz teyzem böyle . Kendide maşallah 100 kilodan aşağı hiçbir zamn olmadı ama herksin kilosuyla bir derdi var . Sadece kiloda değil sürekli Bi eleştirme derdinde 

Uzun yıllar oldu konuşmuyorum telefonumdan engelli

Arada nadiren düğünlerde görürüm elini öperim hal hatır sorarım saygımdan sonra hemen uzaklaşırım.

Bazı insanların kalbi körelmesine kötüyse öz kızı da olsa affetmez.ben açıkçası kan bağım olmayan insanın eline gidemşyorum heleki bu kadar kötüyse. Amcam evime geldi beni görmezden geldi kayınbabımın yanında kendini övdü sonra benle vedalaşmadan kalktı gitti.benim için yoklar.

+1 oy
önce (481 puan) tarafından

İyi yapmışsın büyükse büyüklüğünü bilecek her lafı sokup kırıp bide saygı mi bekleyecek 

Aynen öyle bacım. Bıktırdılar valla.kaynanamı az çekiyorum sanki birde bunlar çıkıyor

önce (481 puan) tarafından

😂😂 aman lafını esirgeme,

+1 oy
önce (9,495 puan) tarafından

Ne kadar ayıp tosunum nasıl bir laf bence az bile demişsin kaç yaşında kadın daha nerde nasıl konuşulur öğrenememiş 

Bilerek yapıyor zaten.beni kullanmaya çalıştılar yapamayınca şimdi aklı sıra küçük düşürmeye çalıyorlar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sevilmeyen akrabalarla nişan veya düğün gibi ortamlarda nasıl davranmalı?
Sevilmeyen akrabalarla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldığınızda, en sağlıklı yaklaşım mesafe koyarak nezaketi korumaktır. Görüşmek istemediğiniz kişilere karşı soğuk ama saygılı bir tutum sergilemek, tartışmaları önler ve huzurunuzu korumanıza yardımcı olur. Tartışmaya girmek yerine, ortamda kısa süreli kalarak enerjinizi sizi mutlu eden kişilere yöneltmek en etkili yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi gerginlik yaratan akrabalarla nasıl mesafe konulabilir?
Aile içi huzursuzluk çıkaran kişilerle mesafe kurmanın temel yolu, kişisel sınırlarınızı net bir şekilde belirlemektir. Bu kişilere karşı savunmacı bir tutum yerine, 'gri taş' yöntemi denilen, duygusal tepki vermeyen, kısa ve net cevaplar içeren iletişim şeklini tercih edebilirsiniz. Böylece karşı tarafa sizin üzerinizde bir güç kurma fırsatı vermemiş olursunuz.
Tartışmacı akrabalarla iletişimde soğukkanlılık nasıl korunur?
Tartışmacı akrabalarla iletişim kurarken soğukkanlılığı korumanın yolu, karşı tarafın sizi provoke etmesine izin vermemektir. Tartışmaya çekilmeye çalıştığınızı fark ettiğiniz an, konuyu değiştirmek veya ortamdan nazikçe uzaklaşmak en iyi tepkidir. Kendi değerinizi bildiğinizi ve başkalarının sözlerinin sizin üzerinizde bir etkisi olmadığını kendinize hatırlatmak, sakin kalmanıza yardımcı olur.
Akrabalar arası yaşanan sözlü atışmaların psikolojik etkisi nedir?
Akrabalar arası yaşanan sözlü atışmalar, bireyler üzerinde stres, öfke ve huzursuzluk gibi olumsuz duygular yaratabilir. Sürekli eleştiren veya laf sokan bir akraba ile etkileşim, kişinin özsaygısını zedeleyebilir ve aile buluşmalarını kabusa dönüştürebilir. Bu tür etkileşimlerin uzun vadede ruh sağlığınızı etkilememesi için, bu kişileri hayatınızda duygusal olarak geri plana itmek önemlidir.
Görümce, yenge veya elti ile yaşanan ailevi sorunlar nasıl aşılır?
Geniş aile içindeki çatışmalar, tarafların birbirine karşı tutumu ve beklentileri nedeniyle ortaya çıkar. Bu sorunları aşmanın yolu, olayları kişisel algılamamaktan geçer. Karşı tarafın hatalı davranışlarını değiştiremeyeceğinizi kabullenerek, kendi tepkilerinizi kontrol etmek ve mümkünse bu kişilerle olan etkileşimi minimum düzeye indirmek, aile içindeki genel huzurunuzu korumanın en pratik yoludur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 323 göst.
19 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Halime tonka (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 858 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde curious (1,721 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 551 göst.
1 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pelin1 (921 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 496 göst.