Eşim kredi kartı harcamalarım yüzünden sürekli bağırıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
350 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,131 puan) tarafından

Ah kzlar kaç gündur kızım gece bizi uyutmayinca hepimiz agresifiz eşimdw işten gekmisti sabah yine çocuklar uyutmadi  uyandi kzdi falan nyse aradan ep ey geçti sınırlıydı yine bendede bir kredi kartı var yaklaşık 1 yildr kullanıyorum içinde 3.000 yada 4.000 TL oluyor eşim bana vernisti her ay harciyordum tek çıkınca  ve eşim ödüyordu ayın 15 inde ödedi borcu ya i limitim vardı yine bende bebek bezi aldm 400 TL ye lcwaikikiden biseyler aldm eşim babada al dedi 750 TL ye onada bisye aldm dün aksamda gttin yine eve biseyler aldm geldim 350 TL ye falan filan yani yine eve harcamis oldum ama bugün kızarak sende kredi kartinin anasini aglatiyorsun ne zırt pirt mesaj geliyor bu kadar gtti diye ben ödeme yapınca ona haber gidiyor yani bana diyor canın skldikca gidip harcayıp geliyorsun bende kartı veren sensin  harciyorsamda yine eve almışım dedim al kartıni istemiyorum deyip getirip üstüne attım götür koy yerine dedi cüzdanına koydum öyle kırıldım ki  başka şeylerde olunca ağladım. Kandil kandil ağlattı benim Allah havale ettim aklıma şey geldi hani bir söz vardiya bir ksiinin gözyaşı yere düşmeden ettiği dualar kabul olur diye aklıma o geldi Allah'ım sana havale dedim dünde kzm uyutmayinca kızıma diyor Allah annenin bin defa belasını versin anne olsa gelir yanina uyur bu arada kziim her gece uykumuzu bölüyor sürekli onunla yatmak için beni.cagiriyor uykum parça pincik oluyor dün gece 3 ten sonra hiç uyuyamadım msela . Sizin eşiniz bpyle yapsa neyaparsiniz bide akşamda diyor kandilin mübarek olsun olmasın dedim

7 Cevaplar

0 oy
önce (3,989 puan) tarafından

Kartı kendine kwyfi harcasan bile böyle yapması çok yanlış olmuş gayette haklısın al kızını uyu anlar belki

-Reklam-
0 oy
önce (665 puan) tarafından

Canim ödeme tarihi ne zaman gecen esim banada laf etti anlayamadım açıkça sordum niye laf ediyorsun dedim 2 kere ödemiş son zaman yakin alis veris yapmıyordum o yuzden kizdi

önce (1,131 puan) tarafından

Tarihle alakalı olduğunu sanmıyorum canm her ayın 15 inde maaş günü Ödemiş olugor

önce (665 puan) tarafından

Önceden ödemiş olabilir belki benimki hep tarihin öderdi ilk kez erken ödemiş bende harcama yaptım kizdi 

0 oy
önce (65,856 puan) tarafından

uyumayan gece uyanan cocuk cok zor benimkide de casper gibi pesimde dolaniyo gece kose kapmaca oynuyoruz. birak gelsin yanina yada sen git onun yanına 

esin agir beddua etmis kart ida bende aynisini yapardim kullanmazdim ve eksikleri tek tek ona aldirirdim 

Herşeyi a dan Z ye kendisi alıyor zaten canm hiç bizeyi eksik etmez o konuda çok iyi bu kartı cocujlarla tek falan canımız aklınca çıkıyoruz harcarz diye vermişti zaten bende bazen indrimde bişey görüyorum vs almak istediğim ne varsa alıyorum 

önce (65,856 puan) tarafından

yorgunluktan neye saracagini bilememis gitmis olmadik seye sarmis. aliyordur mutlaka ama ben o kart icin soylenmis ya onun acisini cikarirdim. mesela bez al sunu al bunu al diye surekli darlardim😀

Bu iyi fikir canm :)))))

0 oy
önce (85 puan) tarafından

Senin değerini bi bilemedi canım bu adam

Bir iyiyiz bir kötü aramız yok canm bu arada çocuklarda gece korkması normal mi sence canm ya

0 oy
önce (8,389 puan) tarafından

Hepsini bir anlık sinir stresle söylemiştir ama bela okumak ne demek bu ne iğrençlik 

0 oy
önce (32,779 puan) tarafından

Kocam bana bunu dese Allah bela olarak seni vermiş zaten daha ne verecek derim 

Aksine o bana dedi kızıma dediki sen başıma geçmiş 2. Belasin bende 1.belaymisim  sırf cocujlar.aglayip durmadı.diye yada uyuyamis diye

önce (14,486 puan) tarafından

Karısına çocuğuna bela gözüyle bakan insan müsfettesinden ne bekleyeceksin kapatın bir mağarayada 6 ay uyusun 

0 oy
önce (697 puan) tarafından

Bu aralar eşimde kart konusunda söylenmeye başladı nazar değdi adama 10 15 de harcasam ödüyordu gıkı çıkmıyordu maddi açıdan sıkıntılı heralde diye düşünüyorum ne kadar çok yansıtmasa da birde bazı ailevi sorunları var babası ile ilgili geçen aynı baya kırıcı konuştu bende baya karşılık verince konuşmalar zıtlaşmaya döndü birkaç gündür sus pus oldum kendi de biraz sakinleşti zıtlaşmayın kavga etmeyin kartı verin eksikleri de söyleyin alsın bende öyle yapıyorum artık sipariş verecek olsam da link atıyorum sipariş verir misin diyorum eşimde asla böyle para konusunda tartışmazdı ne kadar harcasam da birşey demezdi demek ki bu aralar biraz sıkıntılı ondan öyle biraz sessiz kalmayı düşünüyorum bu aralar 

Bizkmde aylık 40 bin ödeme oluyor banka kredisi   borclarimiz var daha ama ne istesek kendinaliyor zaten biz bazen tek çıkıyoruz canımız falan sıkılınca geziyoruz evimin yanında a101 bilm bide şok var ufak tefek şeyler akirm yada işte eve bişey lazmsa o an alayım diyorum kartla sonuçta yine kendimize alıyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşle kredi kartı harcamaları yüzünden tartışmak evliliği nasıl etkiler?
Kredi kartı harcamaları nedeniyle yaşanan tartışmalar evlilikte güven ve iletişim kaybına yol açar. Bu tür gerginlikler genellikle maddi belirsizlikten ziyade, harcama alışkanlıkları ve beklentiler konusundaki fikir ayrılıklarından kaynaklanır. Tartışmanın büyümesini engellemek için harcamalar konusunda ortak bir bütçe planı yapmak ve eşlerin birbirinin beklentilerini şeffaf bir şekilde konuşması gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşle bütçe ve kredi kartı kullanımı konusunda nasıl uzlaşılır?
Bütçe konusunda uzlaşmanın ilk adımı, aylık limitlerin ve zorunlu harcamaların önceden belirlendiği ortak bir sistem kurmaktır. Harcamaların eşler tarafından kontrol edildiği bir ortamda, çatışmayı önlemek için her ay başında ihtiyaçlar listelenmeli ve sürpriz harcamalar yerine onaylı bir plan dahilinde hareket edilmelidir. Bu düzen, finansal stresin azalmasına ve ev içi huzurun artmasına doğrudan yardımcı olur.
Uyku düzensizliği yaşayan ailelerde eşler arası iletişim neden bozulur?
Küçük çocukların uyku düzensizliği, ebeveynlerde kronik yorgunluk ve sabırsızlık yaratarak gerginliği artırır. Uykusuzluk, kişilerin duygusal tepkilerini kontrol etmesini zorlaştırır ve en küçük maddi anlaşmazlıkların bile büyük kavgalara dönüşmesine neden olur. Bu süreçte eşlerin birbirine destek olması ve yorgunluğun iletişim üzerindeki etkisini kabul ederek daha sabırlı bir tutum geliştirmesi önemlidir.
Eşlerin tartışma anında birbirine kötü söz söylemesi nasıl yönetilir?
Tartışma anında kötü söz söylemek, evlilikteki duygusal bağın zedelenmesine yol açan ciddi bir iletişim hatasıdır. Öfke anında sağlıklı iletişim kurulamayacağı için, tarafların sakinleşene kadar ortamdan uzaklaşması veya tartışmayı ertelemesi önerilir. Kandil gibi özel günlerde yaşanan bu tür kırgınlıklar, profesyonel bir destekle veya sakin bir zamanda oturup konuşarak çözüm sürecine sokulmalıdır.
Kredi kartı harcamaları nedeniyle eşle aradaki güven nasıl yeniden kurulur?
Güveni yeniden kurmak için harcama şeffaflığı sağlamak ve hatalı davranışı kabul etmek gerekir. Eşlerin kart kullanımı konusunda net kurallar belirlemesi ve harcama bildirimlerinin tarafları rahatsız etmeyecek şekilde ortaklaşa takip edilmesi, finansal güveni tekrar inşa eder. Harcamaların sadece ihtiyaç odaklı yapılması, eşin maddi beklentilerini karşılayarak tartışmaları minimize eder.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 2,451 göst.
+1 oy
2 cevap 327 göst.
0 oy
2 cevap 364 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nur_3838 (233 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 766 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler