27+6 haftalık hamileyim, aşırı sıcaklarla nasıl başa çıkarım?

+1 oy
290 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (154 puan) tarafından

Kızlar hamilelik nasıl gidiyor kimler hangi haftada.

27+6'dım ben ve aşırı sıcak çok zor geçiyor bana ya sağlıkla doğum tarihine gelmek istiyorum 

10 Cevaplar

+2 oy
önce (300 puan) tarafından

Hamile değilim ben o defteri kapattım 

Allah yardımcınız olsun bu sıcakta zor 

Sağlıcakla kavuşun ☺️

önce (236 puan) tarafından

Bu ben😃

önce (154 puan) tarafından

Kız normalde bende kapatmıştım tek çocuk diyordum ama oldu bir kere o da kız olunca ayrı bir heyecanım var ona karşı . 

Teşekkür ederim ❤️ 

-Reklam-
0 oy
önce (236 puan) tarafından

Allah yar ve yardımcınız olsun, sağlıkla gelsin inşallah. 

Şükürler olsun hamile değilim, Rabbim isteyene bekleyene versin, istemeyenlerin de olanlarının canını sağ etsin inşaAllah🤲

sadece size kolaylıklar dilemek için yazdım 😀

Yaa teşekkür ederim ❤️ ❤️  

0 oy
önce (418 puan) tarafından

6 hafta 6 günlük hamileyim daha bebek yok gibi gidiyo 😂 şimdi kontrolden geldim kalp atışını gösterdi ama dinletmedi küçük dedi zararı olur dedi öyle bakalım 12. Hafta da ikili tarama için gidicem

Maşallah Rabbim sağlıkla almayı nasip etsin inşallah ♥️

önce (1,731 puan) tarafından

Bende o gunlerde gittim suan 7 haftalik oldum gecen hafta banada dinletmedi doktorum diyer kontrolde acicak ama ekrandan gosterdi 

0 oy
önce (205 puan) tarafından

32 haftalık hamileyim aşırı zor ve riskli hamileliğim çok zorlanıyorum mide yanmasindan sancidan çok çekiyorum iki tanede de çocuk var bende rabbim sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin

Öncelikle Rabbim kolaylık versin eminim 2 çocukla bir de sıcakla çok zor oluyordur. Dikkat edin kendinize riskli olunca insan bir tık daha dikkatli davranıyor zor oluyor. Şuan bende de erken doğum riski var. Mide yanması bende fazla olmuyor ama süt iyi geliyor

Sağlıkla alalım kucağımıza 

önce (205 puan) tarafından

Amin canım benimde erken doğum riskim var çok zorlanıyorum 4 sezeryan olacak bide dikislerim çok ağrıyor 

0 oy
önce (1,459 puan) tarafından

28+6 haftadayım sıcaklar benide sıkıntıya sokuyor mide yanmam çok fazla var soğuk sütle hafifletiyorum. 

Geçen haftadan beri  baş dönmem çok oldu. Kasımda doğum bende hayırlısıyla doğurmak istiyorum.. 

Bütün hamişler sağlıkla doğum yapalım inşallah 🤲

Az kaldı diye kendimi avutuyorum inan. Cinsiyet öğrendinizmi. 

Amin inşallah Rabbim sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin 

Evet detaylı ultrasona girdim net öğrendik. Erkek. 2 oğlum vardı buda 3. Erkek 😂❤️

Maşallah Rabbim sağlıkla almayı nasip  hayırla büyütmeyi. Rabbim evlatlarınızı sizlere bağışlasın 

Aminnn allah razı olsun 

0 oy
önce (5,298 puan) tarafından

34+5 deyim ağrılarım çok fazla hareketlerim kısıtlı yaşamaya çalışıyorum:))

Oy oy az kalmış canım Rabbim kolaylık versin inşallah sağlıkla al kucağına 

Amin canım hepimiz inşallah 🤲🏻

0 oy
önce (32,833 puan) tarafından

Yuvarlana yuvarlama geçiyor ben bu hafta 24+ dayım iki hafta daha evde olup sonra işe döneceğim bakalım. En büyük sorunum gece uykusu gece uykusuz kalıp sabah geç kalkıyorum 

Rabbim kolaylık versin canım zor oluyordur hamilelik ve çalışma hayatı 

önce (32,833 puan) tarafından

Amin canım teşekkür ederim deneyim göreceğiz kendime çok güvenmiyorum 

0 oy
önce (11,412 puan) tarafından

15+2 hafta zor geçiyor mide asidim çok oluyor sürekli tanisyojum düşüyor ve bu haftada sürekli başım dönüyor keşke şuan 36. Haftada olsaydım gerçekten iple cekiyorum o günleri önümde daha coooook uzun bir yol var Allah kolaylık versin🤕🤕

Amin canım amin bir bakmışsın gelmişsin o haftalara ben ilk öğrendiğim de nasıl gececek diyordum 

@Prensesimmm1oh maşallah az kalmış sana ya 

Aynen canım 

önce (11,412 puan) tarafından

Anlıyorum canım ya bende 3 gebelik geçirdim her haftanın kendisine göre zorluğu var ama gerçekten hiçbir bebeğimde midem bu kadar ağrısı olmuyordu çok zor acaba dra ilaç yazdirabilir miyim 

Yazar tabi ki canım, ben 30 haftalıkken ciddi anlamda ayağa kalkamıyordum kadın doğumun filan verdiği vitaminler yetersiz kalıyordu tesadüf ya şeker değerim sıkıntılı çıktı dahiliyeye gittim o bana farklı vitamin yazdı beni kendime tekrar getirdi, hem iyi doktora hem ilacına denk gelmek lazım

0 oy
önce (1,872 puan) tarafından

19+0 dan selamlar. Yorucu halsiz ve ödemle geçiyor. Her akşam niyetleniyorum yarın dışarıya yürüyüşe çıkacağım diye eşime de söylüyorum ertesi gün oluyor hooop yine fulll yatakta geçiyor. ( Eşime söyleyince beni bildiği için tabi sen hayatta yürüyüş için beş kat merdiven inip çıkmazsın diyo) Ve haklı çıkıyor 😀

Rabbim kolaylıkle geçirmeyi nasip etsin canım. Kız zaten bu sıcakta nasıl yürüyeceksin inan o kadar zor ki 

önce (1,872 puan) tarafından

Öyle de ödem başlayınca mecbur yürümem lazım 

0 oy
önce (1,731 puan) tarafından

7. Haftaya yeni girdim tansiyonum dusuyo surekli 8e4 falan hatta cogu zaman7 e dusuyo mide bulantilarida basladi ilk defa tatile gidicez esimle gozumde buyuyo simdi nasil olucak diye nasil hevesliydim tatilden sonra olmasini istiyodum ama karnimdaki minik bu ay olası tuttu saglikla gelsin bide sicaklar sürekli sıcak basiyo 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

27 haftalık gebelikte aşırı sıcak basması normal mi?
Evet, 27 haftalık gebelikte vücut ısısının artması ve sıcak basması oldukça yaygın bir durumdur. Hamilelikte artan kan hacmi, değişen hormon seviyeleri ve bebeğin büyümesi nedeniyle metabolizmanız hızlandığı için vücudunuz daha fazla ısı üretir. Bu durum özellikle üçüncü trimesterde daha belirgin hale gelebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte aşırı sıcaktan korunmak için neler yapılabilir?
Gebelikte aşırı sıcaktan korunmak için günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmamaya özen göstermeli ve hafif, pamuklu, nefes alan kıyafetler tercih etmelisiniz. Bol su tüketimi vücut ısısını dengelemek için hayati önem taşır; ayrıca ılık duş almak ve iç mekanları sık sık havalandırmak rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
Hamileliğin 27. haftasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Hamileliğin 27. haftasında en önemli konu yeterli sıvı alımı, dengeli beslenme ve vücudun dinlendirilmesidir. Bu haftadan itibaren bebeğin hızlı gelişimiyle birlikte vücudunuz daha fazla enerji harcar; bu nedenle aşırı yorucu aktivitelerden kaçınmalı, ayaklarınızı yüksekte dinlendirerek ödem oluşumunu azaltmaya çalışmalısınız.
Hamilelikte aşırı sıcak basması ne zaman tehlikeli olur?
Eğer sıcak basmasına baş dönmesi, bayılma hissi, aşırı çarpıntı, şiddetli baş ağrısı veya bulanık görme gibi belirtiler eşlik ediyorsa bu durum tehlikeli olabilir. Bu tür semptomlar yaşadığınızda vücut ısınızın çok yükselmiş olması muhtemeldir; derhal serin bir yere geçmeli ve şikayetleriniz devam ederse doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.
27 haftalık hamilelikte halsizlik ve yorgunluk nasıl geçer?
27 haftalık gebelikte yaşanan yorgunluk, vücudun bebek için ek enerji üretmesinden kaynaklanır. Halsizliği azaltmak için küçük ve sık öğünlerle kan şekerinizi dengede tutmalı, gün içerisinde kısa şekerlemeler yapmalı ve hafif tempolu yürüyüşlerle vücudunuzu hareketli tutarak kan dolaşımınızı desteklemelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 949 göst.
9 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Hanifemm (2,187 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
29 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Denizela (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 223 göst.
11 Mart 2022 Diğer kategorisinde 1701 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 647 göst.
13 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gizemr (1,965 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,734 soru

24,752,622 cevap

372,267 kullanıcı

...