Anasınıfına başlayacak çocuğum için çok heyecanlıyım, normal mi?

0 oy
405 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,237 puan) tarafından

image

image

Oğlum bu sene anasınıfına gidecek. Sanırım ben ondan daha heyecanlıyım. İlk okul deneyimi olmayacak neden bu kadar heycan yapıyorum bilmiyorum. Temel eşyalarını aldım. Öğretmen liste verince kalanları da öyle alacağım. 

6 Cevaplar

0 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Cantası var aslında ama kucukmu yetermı bılmıyorum :(

Suluk bakmam lazım kalıtelı akıtmayan kokmayan 

Beslenme kabını nerden aldın benjm oglum soguk yemek yemıyor nasıl olcak o bılmıyom

Gule gule eskıtsın oglun🫠

önce (2,237 puan) tarafından

Teşekkür ederim daha iyileri daha güzelleri size nasip olsun.

Beslenme kabı bime gelmişti pazar günü ben ben pazartesi tesadüfen denk geldim öyle aldım

-Reklam-
0 oy
önce (237 puan) tarafından

Hayırlı olsun inşallah🥰

Anneler çocuklardan daha heyecanlı ve istekli oluyorlar, ben büyük oğlanı camiye yazdırdığımda ağlamıştım duygusal bir andı😃

Her anları çok duygusal bence. 2 gün önce dişi düştü onada ağlamıştım. Geçen sene okulun ilk günü benimle vedaşalmadan direk sınıfa girmişti ona da duygulanmıştım.

0 oy
önce (2,800 puan) tarafından

Kızım ilk kez okula gidecek çok heyecanlıyım çoğu malzemelerini aldık listeyi verdiler çantası suluğu beslenme kutusu kaldı 

Bizimi uygunmuş o zaman bütün çocuklar gelsin aileleri zorlamasın diye fiyatı uygun tutuyoruz demişlerdi tam günde de aynı eğitimi alıyorlarmış değişen hiçbirsey yok sadece daha esnek tutuyoruz saatleri dediler İnşaAllah memnun kalırız 

Valla bende anlamadım dıyanete bagkı olup nasıl bu kadar pahalı sjsj

9 binde çok istemişler şaşırdım müftülük belirliyormuş fiyatları ne kadar doğru bilmiyorum bize öyle söylediler 

Gecen sene aradıgımda muftuluk oyle demıstı ama sonuc olarak 6bın aldılar bu senede 9bın bende sasırdım ozellerle yarısıyor

Tuhaf yazık günah yani bir de kuran kursu bizim burda geçen sene kreşe 12.500 istediler aylık fiyat olarak zorlamasaydi kreşe gönderecektim bu sene kim bilir kaç isterler dedim sormadım kuran kursundan da haberim yoktu arkadaş tavsiye etti bakalım memnun kalırız insaAllah 

0 oy
önce (14,619 puan) tarafından

Bu bu sene büyük oğlum 1 sınıf Küçük oğlum 4 yaş anaokuluna başlayacak sadece büyük oğluma okul forması aldım diğerlerini okul açıldıktan sonra öğretmene verdiği listeye göre alacağım belki önce bir suluk çanta ve panduf alabilirim henüz almadım 

Valla ben  kullanışlı olsun diye hepsini tek tel almak istedim hepside içiöe sindi beslenme çantası bir tık içime sinmedi onuda babası beğendi kırmak istemedim

0 oy
önce (5,307 puan) tarafından

Ne güzel telaşlar ne güzel heyecanlar tüm annelere nasip olsun 🙏

0 oy
önce (1,041 puan) tarafından

🥹🥹 bnmde bebişim büyüdü  artık  oda hayırlısyla anasınıfına gidecek o kadar heyecanlıyım ki anlatamam  

Kayıt yaptırıcaz yarın  acaba kırtasiye listesini mi bekliycem yoksa  çanta falan şimdiden almalımıyız

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anasınıfına başlayan çocuğun okul heyecanı normal mi?
Anasınıfına yeni başlayacak çocuklarda okul heyecanı yaşanması oldukça normal ve beklenen bir durumdur. Ebeveynlerin çocuktan daha fazla heyecan duyması da yaygın bir süreçtir çünkü bu dönem çocuğun sosyalleşme becerilerinin gelişmeye başladığı ilk önemli adımdır. Bu duyguları çocuğunuza yansıtmadan, okulun eğlenceli bir ortam olduğunu vurgulayarak onun kaygılarını azaltabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Anasınıfı için temel ihtiyaç listesi neleri kapsamalı?
Anasınıfı ihtiyaç listesi genellikle beslenme çantası, matara, yedek kıyafet, kuru boya kalemleri ve okulun belirlediği kırtasiye malzemelerini kapsar. Öğretmeninizin vereceği özel liste gelmeden önce temel hijyen ürünleri, rahat bir okul çantası ve yedek iç çamaşırı gibi ana kalemleri tamamlamak hazırlık sürecinizi kolaylaştıracaktır.
Çocuğumun anasınıfına uyum sağlaması için neler yapabilirim?
Çocuğunuzun okula uyum sağlaması için okul öncesi dönemde ona okulun rutinlerinden bahsedin ve okul gezilerine katılarak ortamı tanımasına yardımcı olun. Okul çantasını birlikte hazırlamak veya alışverişe çıkmak çocuğun aidiyet duygusunu güçlendirir. Ayrılık kaygısını en aza indirmek için vedalaşmaları kısa tutmak ve okula mutlaka vaktinde gitmek uyum sürecini hızlandıracaktır.
Anasınıfı sürecinde aileler okul alışverişini nasıl planlamalı?
Okul alışverişini planlarken gereksiz masraflardan kaçınmak için mutlaka öğretmenin veya okul yönetiminin paylaştığı resmi listeyi beklemek en doğru yöntemdir. Okulun belirlediği standart ürünleri aldıktan sonra çocuğunuzun kişisel zevkine uygun, kaliteli ve uzun ömürlü malzemeleri tercih ederek bütçenizi verimli kullanabilirsiniz.
Anasınıfı çocukları için okul hazırlığında en önemli detaylar nelerdir?
Anasınıfı hazırlığında en önemli detay çocuğun öz bakım becerilerini desteklemek ve okulun bir oyun alanı olduğu algısını pekiştirmektir. Çocuğun kendi çantasını taşıyabilmesi, ayakkabılarını giyip çıkarabilmesi ve basit kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi okula başladığında kendine olan güvenini artıracaktır. Kırtasiye ve eşya hazırlığı kadar, çocuğun duygusal olarak okula hazır olması da başarısını etkiler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 341 göst.
0 oy
0 cevap 95 göst.
0 oy
3 cevap 505 göst.
+1 oy
3 cevap 231 göst.
20 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Diva yorgun (245 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,824 soru