Çocuklarla uğraşırken kendime nasıl vakit ayırabilirim?

0 oy
324 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,134 puan) tarafından

Kül kedisinden prensese donustum:))) gundz gerçekten 2 çocukla hep bir curcuna  böyle yoruculuk böyle karışıklık görmedim  artik kendimi tanimiycam nerdeyse :)) eşimi ise gönderdim akşam cocuklarida uyuttum  bir kerede kendime vakit ayirayim dedim kollar bacaklar epilatorle aldm  kasimi bir kaç gun önce aldrmstim bir güzel banyo mu yaptım çıktım  saclarimi duzlestirdim mis gibi oldu tl birazda saç spreyi dalin :)))  krem sürdüm ellerime  falan bir suru şey sonuç kendimi muhteşem hissediyorum saçımı en son nezaman duzlestirdim hatırlamıyorum bile  o derece vallah insanın kendine vakit ayirabilmesi çok iyi geliyormuş onu anladım şimdi uyku zamanı olucak bir aksilik çıkmazsa sabah diş çıkaran bebek ve çocukla mücadele gunu benim yaptıklarımin darısı yapamayanlarin başına.

6 Cevaplar

0 oy
önce (327 puan) tarafından

Bir kadın için en güzel terapi bence bu ya 👍🏼😁😅 ne güzel valla darısı başıma 😂 bende evime dondugumde bir sürü iş beni bekliyor ama böyle bi yarım saat bile olsa kendime ayirabilecegim bir zamanı dört gözle bekliyorum 😊

önce (1,134 puan) tarafından

Amiiiiinnn diyeyim kaç çocuk var canm ev işleri hiç bitmiyorki hep bir döngü camasr bulaşık yemek ütü   cocuklardan alt degis üst değis yedir icir be zdwgis vs vs sayamadığım tonlarca iş 

İş iş bitmez canım ama en azından kendi evimdeyken bazı şeyleri erteleyebilme yani yarım saat bi saat bile görmeme şansın olabiliyor 😅 bir aydır ben eşimin memleketinde ailesinin yanındayım üç yaş ve bir yaş çocukla düşün 😂 dört kilo verdim tek avantajim fazlaliklarim gitti 😂

:))))) sonuna çok güldüm  seninkilerde küçükmus baya xanm

😂Küçükler canım evet şuan ben naparsam yapayım hayat şartları her türlü zor ben tutunmaya çalışıyorum işte 😁 doğumdan sonra beş kilo fazlalık vardı gitmiyordu bir türlü dördü gitti bir hafta daha buradayım canım birde gider zaten ☺️

-Reklam-
0 oy
önce (65,875 puan) tarafından

bende kürkümü çıkarınca kendimi cok mutlu hissediyorum 🙂

bende bacaklarıma biye lazer yaptırmadım diye dusunuyorum rahatlik cidden benimde braun ışıklı olan ilk çıkmıştı 

+1

Amiin. Gerçekten zor ya ikiye bolunuyorsun tek güzel yani kardeşlik bağları abla diye peşinden ayrılmıyor benimki gidip sarılıyor öpüyor falan mesela bugün ablasi ağladı 6 buçuk yas :)) küçük olan 21 aylık hep onun yanında kaldı ablasının elini tutmustu o ağlıyor.diye  

oy yerim onları maddi ve manevi yetebilecegimi düşünsem aslinda iki ksrdes çok güzel ama benim hamilelik dogum dogum sonrasi uyumasi yemesi derken yok Allah isteyene versin

Benmkide ışıklı iyikide ışıklı yapmışlar gözümüz görüyor daha kolay oluyor 

Hayirlisi olsun canm nasininde varsa olur zaten bir gün. Vallah her çocuk bir dert sorumluluk  helebizde geçen sene biri hastalansa diğeride hastalaniuordu hemen perişan oluyorduk msela rota virüs aşısı yaptrdim ikisinede ama ona rağmen geçen ay ikisindede kusma ishal oldu serum yediler ilaçlar verdiler anca iyilestiler biri hastalaninca iyi kötü bakiyorsun ama ikisi ayni anda hastalanınca yetemiyorsun

0 oy
önce (95 puan) tarafından

Bende tam o modaydim ki 10 yaşinda ve 6 yaşında ki çocuklar kalkmış ağlıyor gelde delirme mutlu mutlu çayımı ile bisvikitimi yiyecektim oysaki 🥹

Niye ağlıyorlarmis canm bu saatte

Ne bilim ya vallahi zaten iki çocuk var bende 6 yaşında kalkıp ağlamış 10 yaşındakini de uyandırmış ikisi odaa gelip ağlıyorlar birbirini şikayet ediyorlar neyse çocuklar odasına giti

Benimde bir 6 buçuk yas hala ağlıyor oysa buyumuslerde ama yok illa aglanacak

Vallahi ya kocaman çocuklar yani küçük olsalar neyse derim bebektir Fila. Bu büyümüş çocuklar ne zaman rahat verecekler 

0 oy
önce (3,996 puan) tarafından

Bende sabah 8de kalkicam işim ye i bitti ne güzel yapmışsın öyle oh mis

Benmde bebek tam 8 de uyaniyor

önce (3,996 puan) tarafından

Beni ara ozaman kalkmak için 😊

0 oy
önce (5,283 puan) tarafından

Olması gereken basit bir rutinin kadın için büyük değişim olarak adlandırılması ne kadar acı birşey şu basit işlemden bile mutlu olup kendini büyük bir değişime uğramış hissediyor kadınlar keşke şu eş denen kendini bilmezler destek çıksada şu mutlulugu hergün yaşasa kadınlar

0 oy
önce (1,864 puan) tarafından

Canım sıhatler olsun ben epilatör alcam da nasıl bi model önerirsin bütün vucut için

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki çocukla uğraşırken kendime nasıl vakit ayırabilirim?
İki çocukla uğraşırken kendine vakit ayırmanın en etkili yolu, çocukların uyku saatlerini kişisel bakım rutininiz için değerlendirmektir. Çocuklar uyuduktan sonra ayırdığınız 30-60 dakikalık süreyi kişisel bakım, banyo veya dinlenme gibi aktivitelerle planlamak, günün yorgunluğunu atmanıza ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Küçük de olsa bu düzenli kişisel anlar, ebeveynlik stresini yönetmek için kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diş çıkaran bebek ve çocukla gün içinde nasıl başa çıkılır?
Diş çıkaran bebek ve küçük çocukların olduğu dönemlerde gün boyu süren curcunayı yönetmek için esnek bir planlama şarttır. Bebek huzursuzken oyun odaklı kısa molalar vermek ve diğer çocuğun ihtiyaçlarını mümkünse bu süreçlere dahil etmek stres seviyenizi düşürür. Sabırlı olmak, gün içinde yapılabilecek en küçük işleri dahi başarı saymak ve bebek uyuduğunda kısa süreli dinlenme fırsatlarını mutlaka değerlendirmek bu süreci daha yönetilebilir kılar.
Anneler için kişisel bakım rutini oluşturmanın faydaları nelerdir?
Düzenli bir kişisel bakım rutini oluşturmak, annelerin psikolojik olarak kendilerini daha özgüvenli ve yenilenmiş hissetmelerini sağlar. Saç bakımı, cilt temizliği veya kişisel hijyen gibi rutinler sadece fiziksel bir rahatlık değil, aynı zamanda kişinin anne kimliğinin dışında kendine ait bir birey olduğunu hatırlatır. Bu küçük dokunuşlar, mental sağlığı korumak ve günlük çocuk bakımındaki tükenmişliği önlemek adına büyük bir motivasyon kaynağıdır.
Çocuklu evlerde kişisel bakım için zaman nasıl planlanır?
Kişisel bakım için zaman planlarken eşinizle iş bölümü yapmak veya akşam saatlerini tamamen kendinize odaklanacağınız bir ritüele dönüştürmek en iyi yaklaşımdır. Çocuklar uyuduktan sonraki zamanı 'kendime vakit ayırma zamanı' olarak belirleyip bu sürede ev işlerine mola vermek, kişisel bakımınızı aksatmamanızı sağlar. Planlı hareket ederek haftada en az birkaç kez kendinize özel, sadece kişisel bakımla ilgilendiğiniz bir zaman dilimi oluşturabilirsiniz.
Evde kendi kendime bakım yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Evde kendi bakımınızı yaparken sizi en hızlı motive edecek ve kısa sürede sonuç alacağınız aktiviteleri seçmek önemlidir. Örneğin, duş almak, saç düzleştirmek veya krem sürmek gibi işlemler, hızlıca tazelenmiş hissetmenizi sağlar. Önemli olan, bu süreci bir zorunluluktan ziyade, kendinizi ödüllendirdiğiniz bir zaman dilimi olarak kurgulamaktır. Hazırladığınız ortamın huzurlu olması ve dikkatinizi dağıtacak unsurlardan arındırılmış olması bakımın verimini artırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 603 göst.
17 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde E.m.hs (665 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 459 göst.
14 Haziran 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Elif12 (2,800 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 305 göst.
+1 oy
2 cevap 189 göst.

Kategoriler