Kaçak telefona IMEI attırırsam kapanır mı?

0 oy
276 göst.
önce Diğer kategorisinde (88 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar, bir konuda gerçekten bilgisi ve deneyimi olanlara danışmak istiyorum. 🙏

Yurt dışından veya Türkiye'deki kaçak/kayıtsız bir telefon almayı düşünüyorum. Bana bazı kişiler, telefonun IMEI'sini başka bir telefondaki IMEI ile değiştirebildiklerini ve bunun yaklaşık 1.500–2.000 TL civarında olduğunu söylüyorlar.

Benim şu an kullandığım telefonun IMEI'si uzun zamandır sorunsuz çalışıyor. Acaba bu IMEI'yi yeni alacağım kaçak telefona attırırsam telefon sürekli kullanılır mı? Daha sonra IMEI kapanması, şebeke gitmesi veya başka bir sorun yaşayan oldu mu?

Özellikle bunu gerçekten yaptırmış ve uzun süre kullanmış kişiler varsa, deneyimlerini paylaşabilir mi? Kaç ay/yıl kullandınız, sonradan şebekeniz kesildi mi veya telefonla ilgili başka bir problem yaşadınız mı?

Bir de kendi kullandığım telefonun IMEI'sini başka telefona attırmanın mevcut telefonuma bir zararı veya ileride sorun çıkarma ihtimali var mı?

Lütfen sadece gerçekten deneyim yaşamış veya bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Çünkü boşuna para vermek veya sonradan telefonsuz kalmak istemiyorum. 🙏

8 Cevaplar

0 oy
önce (19,435 puan) tarafından

Öncelikle her marka telefona yapamıyorlar bunu. Samsunglarda oluyor ama iPhone markaya bu işlemi yapamıyorsunuz. Elinizdeki telefonun imei numarasını yeni telefona attitirsaniz eski telefon kullanıma kapanır. Telefonlarin sürümleri falan önemli, eski telefon tuşlu telefonsa mesela ve yeni telefon Android ise çoğu uyglumalayi kullanirken sorun oluyor. 

önce (88 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Peki benim şu an kullandığım telefonun IMEI’sini yeni alacağım telefona attırsam eski telefon gerçekten tamamen kapanır mı. Yeni telefon da uzun süre sorunsuz çalışır mı. Siz bunu kendiniz yaptırıp kullandınız mı ve ne kadar süre kullandınız. Bir de eski telefonun IMEI’sini yeni telefona aktarınca eski telefon tekrar eski IMEI’sine döndürülebiliyor mu.

-Reklam-
0 oy
önce (3,064 puan) tarafından

bence bukadar riskli bir ise grip ne olcagi belirsiz olmaktansa edebimle turkiyeden ucuz yollu hir telefon alip kullanirim ben olsam. yurtdisindan gelen vergisi dusen telefon tamam neyse tamamen yasal sekilde yapilip kullaniliyor yolalrdir kullaniyoruz. ama bukadar alengirli islere cesaret edemezdim ben

Teşekkür ederim. Ben de açıkçası bu kadar riskli bir işe girmek istemiyorum. Kendi telefonumun IMEI’sini başka telefona attırıp kullandığım telefonu da riske atmak istemem. Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim

0 oy
önce (16,193 puan) tarafından

iphoneda olmuyor bu ama Android telefonlarda oluyor. eşim 5 senedir bu şekilde kullanıyor telefonunu, hiçbir sorun yaşamadı

sadece telefonu sıfırlarsan tekrar imei aktarman gerekiyor 

Teşekkür ederim. Eşinizin telefonu hangi marka ve model acaba. Kendi kullandığı eski telefonun IMEI’sini mi yeni telefona attırdı. Eski telefon daha sonra tamamen kapandı mı. Bir de 5 yıldır telefon sıfırlama dışında hiç şebeke veya başka bir sorun yaşamadı mı

önce (16,193 puan) tarafından

xiaomi almıştı, evet eski telefonunun imeisini kullanıyor. eski telefon kapandı ama baya eski tuşlu bir telefondu o. eski hiçbir telefonu atmaz eşim imei lazım olur diye.

hiçbir sorun yaşamadı. 

Anladım canım, teşekkür ederim. Eşinizin yıllardır sorunsuz kullanması deneyim açısından çok yardımcı oldu. Bilgi verdiğiniz için sağ olun

0 oy

Teşekkür ederim bilgileriniz için. Ben de Android bir telefon almayı düşünüyorum. Peki hangi marka ve modellerde kesin olarak yapılabiliyor. Telefonu aldıktan sonra IMEI işlemi için nelere dikkat etmem gerekiyor ve işlemden sonra uzun süre sorunsuz kullanılıyor mu.

0 oy
önce (3,361 puan) tarafından

Öncelikle ımel'si derken o s harfini kullanman çok rahatsız etti. 2. Olarak başka bir telefonun imel'i kullanılılır evet hiçbir şebeke sorunu yaşanmaz.

“Teşekkür ederim. Peki sizin kullandığınız telefonun kendi IMEI'si mi değiştirildi yoksa başka bir telefondaki IMEI mi kullanıldı. Başka telefondaki IMEI kullanıldıysa o telefon daha sonra çalışmaya devam etti mi. Bir de telefonun marka ve modeli neydi

Redmi 13 proydu sanırım. O kendi bulduğu bır ımel attı. Tanıdık dıye herhalde. Eski bozuk telefonlardan birini kullanmıştır. Bu kullandığım da kaçak. İmel attırmadım henuz. Kapanınca bakacaz çaresine bu arada sizden istenen fiyat gayet iyi.

“Anladım canım teşekkür ederim. Peki IMEI’sini attırdığınız eski telefon bozuk bir telefon muydu. O telefonun IMEI’sini kullanınca eski telefon tamamen kullanılamaz mı oldu. Bir de Redmi 13 Pro’yu ne kadar süre bu şekilde kullandınız, güncelleme veya şebeke konusunda hiç sorun yaşadınız mı

Bunlara cevap verdim stekrar sormuşsun canım bi daha oku cevaplarımı

Haklısınız canım, cevaplarınızı şimdi tekrar okudum. Ben gözden kaçırmışım kusura bakmayın. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim

0 oy
önce (4,956 puan) tarafından

İmeisini kullandığınız telefonu daha kullanamazsınız. Daha çok Xiaomi telefonlara yapılıyor bu işlem. Ben 5 sene kullandım IMEI atılmış telefon. Yarı yarıya fiyatı fark ediyor ve hiçbir sorun yaşamadım. Sadece geçenlerde unutup telefona format attım ve burda herhangi bir telefoncu tekrar IMEI attı, düzeldi

“Teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Ben de Xiaomi bir telefon almayı düşünüyorum. Peki IMEI’sini kullanacağım kendi telefonum artık hiç kullanılamıyor mu. Bir de telefonu sıfırlamazsam IMEI tekrar gitmiyor mu. 5 yıl boyunca sadece format attığınızda mı tekrar IMEI yaptırmanız gerekti

önce (4,956 puan) tarafından

İmeisi alınan eski telefonu kullanırsanız yeni telefon çöp olur.  IMEI 5 yıldır hiç gitmedi, hiçbir sorun yaşamadık 

Anladım canım, teşekkür ederim. 5 yıldır sorunsuz kullanmış olmanız içimi rahatlattı. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

0 oy
önce (5,561 puan) tarafından

Bu işin vakkosu olarak cevaplayayım canım

Öncellikle şuan kullandığın telefonun imeilini atarsan elindeki telefon komble kapanır acılmaz

Ikincisi alacağın telefon modeli ne kadar üst model olursa olsun imeil attırdıgın gibi birdaha güncelleme yapamıyorsun hani telefonlarımıza güncelleme yazılım geliyorya imeil attırdığın gibi bunu yapamazsın ve telefon birkaç yıl içinde eski sürüm kullanmaktan hafıza yetersizliği yada kasıyor kendini yenilemediği icin

Benim sana nacizane tavsiyem asla kaçak alma fazla para ver orjinal al evet bu telefonlarda orjinal ama imeil sonradan atildigi icin birkaç yıl icinde kullanım ömrü doluyor güncelleme yapilmadigi icin 

“Anladım canım çok teşekkür ederim. Ben de kendi telefonumun IMEI’sini kullanmayı düşünüyordum ama eski telefonumun kapanacağını bilmiyordum. Güncelleme konusunda da şimdi kafamda soru işareti oluştu. Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, biraz daha araştırıp karar vereceğim

0 oy
önce (78 puan) tarafından

Benim kardeşimde yurt dışı kullanıyor bir cihaz var onu taşıdığı için böyle sıkıntılar olmuyor tam olarak ne olduğunu öğrenip yazacağım ımal falan uğraşmaya deymez 

Öğrendim e-sim olarak geçiyormuş telefonuna uygulama indirip cihazı kullanıyorsun normal telefonunun mailini kırmadan dünyanın her yerinde taşıyabiliyormuşsun istersen 10 yıl kullan öyleymiş telefoncular yada operotör bayilerinden temin ediliyormuş 

“Anladım canım teşekkür ederim. Peki bu eSIM tam olarak nasıl oluyor. Türkiye’de kendi kullandığımız hattı eSIM olarak kullanabiliyor muyuz ve telefon IMEI kaydı olmadan gerçekten uzun süre kapanmadan çalışıyor mu. Bir de telefoncular veya operatör bayilerinde bunun ücretini ne kadar istiyorlar

5 6 bin civarı ama ömürlük telefonu kırdıtirmsys gerek yok siz almak isterseniz alacağınız yere ayrı yılı sorun ben de çok hakim değilim dün kardeşim geldi hemen sordum bana söylediğini aktardım.

Anladım canım teşekkür ederim. Ben de biraz araştırıp karar vereceğim. Bilgi verdiğiniz için çok sağ olun, yardımcı oldunuz

Rica ederim maşl kaydıma gerek yok bu cihaz her problemi ortadan kaldırıyormuş kardeşim 3 senedir kullanıyor istersiniz telefoncularla görüşün onlar size daha ayrıntılı anlatır 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kaçak telefona kendi kullandığım IMEI numarasını attırırsam sorun yaşar mıyım?
Kendi kullandığınız IMEI numarasını başka bir cihaza kopyalamak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yasal olarak yasaklanmıştır ve bu işlem tespit edildiğinde her iki cihazın da şebeke erişimi kalıcı olarak kapatılabilir. IMEI klonlama işlemi, cihazlarınızın imei numaralarının 'eşleşen' veya 'kayıt dışı' kategorisine düşmesine neden olarak şebeke sinyalinin kesilmesine yol açar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
IMEI klonlama işlemi sonrası şebeke kesilmesi veya kapanma yaşanır mı?
Evet, IMEI klonlama işlemi sonrası şebeke kesilmesi ve cihazın tamamen kullanılamaz hale gelmesi oldukça yüksek bir ihtimaldir. BTK, klonlanmış IMEI numaralarını düzenli olarak takip eder ve tespit ettiği anda bu numaraları kara listeye alarak şebeke erişimini engeller, bu süreçte işlem geri döndürülemez bir durum oluşturur.
IMEI numarası başka bir telefona kopyalanan cihazın başına neler gelir?
IMEI numarası başka bir cihaza kopyalanan ana telefon, sistem tarafından klonlanmış cihaz olarak algılanır ve her iki cihazın da sinyalleri kesilir. Bu durumda telefonunuz tamamen kullanılamaz hale gelir ve yasal olarak bu durumun herhangi bir kurtarılma yolu bulunmamaktadır, cihazınız artık bir şebeke hizmeti alamaz.
Yurt dışı telefonlarda IMEI kaydı neden önemli ve süreç nasıl işler?
Yurt dışı cihazların Türkiye'de yasal olarak kullanılabilmesi için IMEI numarasının e-Devlet üzerinden pasaport veya kimlik ile kayıt ettirilmesi ve gerekli harç bedelinin ödenmesi zorunludur. Kayıt dışı yöntemler olan IMEI klonlama veya yazdırma işlemleri, cihazın yasal statüsünü değiştirmez ve her an şebeke erişiminin kesilmesine neden olan riskli geçici çözümlerdir.
IMEI atılan bir telefon uzun süreli kullanımda ne tür riskler barındırır?
IMEI atılan bir cihaz, yazılım güncellemeleri veya BTK'nın yeni güvenlik protokolleri devreye girdiğinde aniden şebeke erişimini kaybedebilir. Bu cihazlar herhangi bir yasal garantisi olmadığı için şebeke kapandığında teknik destek alamazsınız ve ödediğiniz ücretin yanı sıra cihazınızın da kullanılmaz hale gelmesiyle maddi kayıp yaşamanız kaçınılmazdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,518,819 soru

24,753,754 cevap

372,341 kullanıcı

...