Nepal sel felaketi ve deprem etkisi nedir?

0 oy
464 göst.
önce Diğer kategorisinde (16,162 puan) tarafından

doğa öcünü çok acımasızca alıyor, 

nepaldaki seli gördünüz mü, sel değil kıyamet gibi bir şey 🤦🏼‍♀️

ve 4.4 şiddetindeki bir deprem buna sebep olmuş,binlerce insan kayıp 

https://x.com/MKemalCicek06/status/2092632814306865549

14 Cevaplar

0 oy
önce (27 puan) tarafından

Bende şimdi izledim resmen sel değil kıyamet gibi insanlar tam kaçarken hepsi o felakete yakalandı Rabbim sonumuzu hayra çıkarsın 

önce (16,162 puan) tarafından

sel olmuş deyince biraz nehir taşmış gibi bir şey düşündüm, videoları izleyince şok geçirdim. insanoğlu bu kadar aciz işte🤷🏼 hiçbir şey yapamıyorlar 

-Reklam-
0 oy
önce (871 puan) tarafından

Vardır her şerde bir hayır, Rabb'im yardımcıları olsun 

izleyince içim bir tuhaf oldu, amerikan filmlerindeki kıyamet senaryoları gibi🤦🏼‍♀️ 

0 oy
önce (10,626 puan) tarafından

Offf çok kötü ya resmen kıyamet kopmuş gibi

O insanların çaresizce kaçmaya çalışıp kaçmaması içimi parçaladı

Film sahnesi gibi 

gerçekten film sahnesi gibi ama gerçek. kaçıyorlar ama kaçacak yer yok🤦🏼‍♀️ 

0 oy
önce (228 puan) tarafından

Çok korkunç Allah'ım yardımcıları olsun mevlam bizleri korusun

amin canım, işte doğa, bir şekilde öcünü alıyor. biz insanlık hala doğaya karşı galip çıkacağımızı zannediyoruz. küçücük bir depremin yarattığı etkiye bak🤦🏼‍♀️ 

0 oy
önce (6,505 puan) tarafından

Ay nasıl üzüldüm ya şimdi baktım 

kaçacakları bir yer yok, çok fena

0 oy
önce (9,904 puan) tarafından

Allahım nekadar ürpertici resmen kıyamet  😟

çok etkiledi beni ya, Allah yardımcıları olsun

0 oy
önce (6,131 puan) tarafından

Olan her zaman hayvanlar ve çocuklara oluyor.keşke sadece zalimleri etkileyen bi olay olsa

ve fakir halka, zengin züppelerine bir şey olmaz🤦🏼‍♀️ onlara da olmasın da yazık çok kötü bir felaket 

0 oy
önce (6,660 puan) tarafından

Baraj mı patlamış? Bu kadar su yağmur suyu olamaz sanki

depremden dolayı buzullar kopmuş, onlar da baraja ekstra yük bindirmiş, baraj patlamış. film senaryosu gibi 🤦🏼‍♀️ 

önce (6,660 puan) tarafından

Gerçekten film senaryosu gibi. Hiçkimse öngörememiş demek ki böyle bişeyi. Alınabilecek önlem de yoktur ki,ihmal değil tam bir felaket. Allah yardımcıları olsun kalanlara kolaylık versin. 

0 oy
önce (1,845 puan) tarafından

Haberim yok canm şimdi bakarım. Rabbim yardımciları olsun. 

Dünya da bu kadar kötülük varken bu doğal afetleri hakediyor gibiyiz 😢😢😢

olan yine garibana oluyor ama asıl suçlulara hiçbir şey olmuyor 

önce (1,845 puan) tarafından

Maalesef öyle ölen gidiyor kalanlar hayatına devam ediyor 

0 oy
önce (3,060 puan) tarafından

korkunc yaa dumduz etmis her yeri. depremdrn mi olmus? ben baraj kspagi patladi dite okudum .baraj kspagi patlamasina sevep olan kisi yada kisiler nasil bir vebal .

deprem olmuş, buzullar kopmuş barajlara gelmiş aşırı yükten de baraj patlamış 🤦🏼‍♀️ 

0 oy
önce (10,226 puan) tarafından

Cok acı kimsenin yapacak birseyi yokmuş kolu kopan  umudunun yarısı olmayanlar allahim nasil bir acı ile can vermişler.

Ülke neresi olursa olsun rabbim felaketlerden korusun

amin, Allahım korusun hepimizi 

0 oy
önce (1,040 puan) tarafından

Yapay zeka o kadar geliştik ilk videoyu gördüğümde yapay zeka videosu sandım sonra gerçek olduğunu anlayınca dehşete düştüm gerçekten  o kadar korkunç ki Bi korku filmi olsaydı adamlar bu işi çok iyi yaptı çok gerçekçi oldu deriz ama gerçekten böylesi çok korkunç bir  gerçeği insan kabulenmekte zorlanıyor 

vallahi ben de yapay zeka olmasını umardım. hani sel videoları daha önce de gördüm ama bu baya felaket 🤦🏼‍♀️ 

0 oy
önce (3,352 puan) tarafından

Asya kıyamet kıtası gibi. Bütün doğal afetlerin en sık yaşandığı bölge olmasıyla dikkatimi çekiyor. Allah yardımcıları olsun. Nüfus bakımından da yoğun bir bölge. Haliyle can kaybı da çok fazla oluyor 

0 oy
önce (5,306 puan) tarafından

Korkunç görüntüler yüreğim acıdı mevlam yardımcıları olsun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Nepal'deki sel felaketinin temel nedeni nedir?
Nepal'deki sel felaketinin temelinde yoğun muson yağışlarının yanı sıra bölgede meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin tetikleyici etkisi yer almaktadır. Deprem, toprak yapısını zayıflatarak heyelan riskini artırmış ve nehir yataklarında tıkanmalara neden olarak suyun yerleşim yerlerine hızla yayılmasına yol açmıştır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Nepal'deki deprem ve sel felaketinde son durum nedir?
Nepal'de meydana gelen sel ve deprem felaketi sonucunda binlerce insan kayıp olup, bölgedeki arama kurtarma çalışmaları zorlu hava koşullarına rağmen devam etmektedir. Yerel yetkililer, sel sularının geniş bir alana yayılması nedeniyle altyapının ciddi zarar gördüğünü ve ulaşımın birçok noktada kesintiye uğradığını rapor etmektedir.
Deprem sel felaketini nasıl tetikleyebilir?
Depremler, dağlık bölgelerde heyelanlara neden olarak nehir yataklarını doğal barajlar gibi kapatabilir ve bu durum su seviyesinin yükselerek ani sel baskınlarına yol açmasına neden olur. Ayrıca depremle birlikte kırılan toprak tabakası, yağışların emilmesini zorlaştırarak yüzey akışını artırır ve sel felaketinin şiddetini yükseltir.
Nepal'deki doğal afetlerin bölge üzerindeki etkisi nasıldır?
Nepal'deki bu tür birleşik doğal afetler hem yerleşim alanlarını hem de bölgenin tarım arazilerini yok ederek büyük bir insani krize yol açmaktadır. Özellikle dağlık coğrafya, deprem sonrası oluşan toprak kaymaları ve selin etkisini katlayarak geniş çaplı yerinden edilmelere ve lojistik sorunlara neden olmaktadır.
Nepal'de yaşanan sel felaketi ne zaman gerçekleşti?
Nepal'de yaşanan sel ve deprem felaketi Eylül 2024 sonu itibarıyla etkisini en üst düzeye çıkarmıştır. Muson mevsiminin son dönemine denk gelen bu yoğun yağışlar ve sismik hareketlilik, ülkenin birçok bölgesinde büyük bir yıkım ve kayıp yaşanmasına sebep olmuştur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 275 göst.
19 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Karadenizgelini (2,438 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 543 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 403 göst.
13 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Babygirl babyboy (1,767 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 780 göst.
30 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,774 soru

24,753,124 cevap

372,298 kullanıcı

...