Nişanlıyken ailelerin takı baskısı yüzünden ayrılır mıyım?

0 oy
621 göst.
önce Diğer kategorisinde (103 puan) tarafından

Biraz da küçük dedikodu zamanı diyelim ki, gerçekten canım sıkılıyor?

Sizin duyduğunuz en saçma nişan atma bahanesi neydi,benimki buydu:

Bu sefer garip bir şekilde mağdur taraf erkek😃.

Kızın annesi kıza bilezik istesin diye çok baskında bulunmuş.

Sonrasında kızın annesinin teklifi geline 6 bilezik istemiş,kendine de 5 bilezik istemiş 

(Evet yanlış duymadınız kendine 5 bilezik istemiş)

Sonra tabikide biniş olmamis

10 Cevaplar

0 oy
önce (895 puan) tarafından

Kuzenim nişan atmıştı (erkek)

Kız tarafı tüm köye alkol alınacak dedi. Ağırlığınca tüm köye helva dağıtılacak dedi. Düğün de ve kınada takılan tüm altınları kız tarafı alacak dedi. 6 tane bilezik , kelepçe ve altın kemer istediler. Kızda bir hayli çirkindi 🤣 gerçi kuzenimde çirkinde neyse. 

Böyle olunca kendine fabrikatör bul dedi ayrıldı .

Bende 1 kez nişan attım sebebi ise oğlan sürekli iş değiştiriyordu ve en fazla 1 ay çalışıyordu . En sonunda benim arabamla artistlik yaparken hamile bir kadının arabasına arkadan çarpınca sessizce arabayı aldım sananiye gittim herşeyini yaptirdim ve ziktiri çektim 

önce (10,696 puan) tarafından

Ben Bitlisliyim bizim orada başlık parası olur hala alan da var benim babam çok kaşrıydı buna benim kızlarım satılık mal değil derdi ama amcamlar aldı aldıkları altınlar ile beyaz eşya yatak yorgan falan alır çeyizlerine koyarlardı 

Belkide her yerin geleneği farklıdır ama hepsi mantık dışı 😄 erkek tarafı başlık parası vereceğine kendi alsın bütün çeyizleri neden kız tarafına veriyor kız tarafı onların parasıyla kızlarına çeyiz almış gibi gösteriyor 

önce (103 puan) tarafından

Doğulu bir erkek arkadaşım var üniversiteden.

Onlarda şey de varmış, düğün günü gelinin kız kardeşlerini kuaföre götürüp masrafı ödeme, gelinin erkek kardeşine hediye alma

Kuaför olayı, eskiden gelinin yanında iki kişiyi yaparlardı. Bunlardan biri erkek tarafı biri kız tarafı olurdu. Hediye işi iki taraf içinde geçerli. Gelin tarafı damadın ailesine bohça hazırlar, damat tarafı gelinin ailesine ( aile dediğim çekirdek aile değil, hala yenge teyze nene anne baba kardeş ) 😂 Buda çok aşırı saçma. Evelenen onlar neden hediye veren yine onlar oluyor 

önce (895 puan) tarafından

Kuaför işi Doğu geleneğinde de Batı geleneğinde de vardı ama şimdi fiyatlar fahiş olduğu için Alman usulüne döndü 

Eskiden dedin de aklıma eskiden kadınların özellikle küçük kız çocuklarının düğün kombini aklıma geldi 

Hepsinde ama hepsinde mutlaka sim olurdu

Her yerleri simli olurdu

-Reklam-
0 oy
önce (27,539 puan) tarafından

Komşumuzun oğlu nişanlıydı. Kız tarafı oturacakları evi kızın üzerine yapmasını istemiş. Evi erkek tarafı alacak. Kızın üzerine yapacak. Pes dedim. Oğlan ayrılmış. 

önce (4,959 puan) tarafından

Benim halamın oğlu yaptı bunu. Kızın ailesi nişanlıyken evi kızın üstüne istedi, halamlar çok rahatsız oldu ama oğlu n'olacak sanki diye yaptı. Kız bir de şey diyormuş geçen sene bugun hiçbir şeyim yoktu artık evim de var, arabam da, altınım da. Evlendiler de bana sonları pek hayır gelmiyor. 

önce (27,539 puan) tarafından

Hayırlısı valla

0 oy
önce (5,366 puan) tarafından

Kader kardeşim nişan bitmeden devam ederken ben istedim diye bozdu yüzüğü suratlarına fırlatma şerefine ben nail oldum sebebi bu kız anasız babasız soyu sopu belli değil doğacak çocuk şey olursa diye konuşuyordu erkek tarafı nişanlısı denen hayvan hiç birşey demedi savunmadı benim genim baskın diye kahkaha attı ** köpek

Annemin komşusunun kızı nişanda eksik bilezik taktılar diye bozdu

Mesai arkadaşım kaynanasıyla beraber yaşamak istemediği için karşı taraf nişanı bozdu

Bir arkadaşım ev almadıkları için evliliğe 1 hafta kala nişan bozdu

Komşumuz kıskançlık yüzünden nişan bozdu

Çok iyi yapmış o zaman nefret ederim böyle patavatsız insanlardan şaka adı altında insanları rencide ediyorlar kendileri söyleyip kendileri gülüyorlar 

Yüzüğü suratlarına fırlatıncada biz güldük öksüz yetim bir insan evladına bu şekilde pislik yapılmaz alay edilmez adam sustursaydı tek kelime etmez duyduklarımı unuturdum ama o pislikte dalga geçince ben delirdim

önce (65,923 puan) tarafından

iyi yapmışsın mutlu olamazdi zaten hep eziklerlerdi. simdi napiyor arkadasin

Keyfi gayet yerinde bekar takılıyor evlenme defterini kapattı

inşallah gönlüne göre bir yol arkadaşı çıkar karşısına evlenmeyi dusundugunde

0 oy
önce (2,135 puan) tarafından

Arkadaşımın abisi nişanlısından ayrılmıştı.

Eşya almak için gittiklerinde gelin sürgülü gardrop seçmiş aynı dolabın kapaklı versiyonu da varmış damat ailesi bunlar çabuk bozuluyor diye kapaklı olanı seçmiş. Sonuç kavga gürültü yüzük atılması 🤷🏻‍♀️

yani bozulsun onlara ne ki aslinda basit ama büyük seylerin önüne gecmis oluyor 

0 oy
önce (6,591 puan) tarafından

Balık baştan kokar hesabı, daha başından durumun farkına varıp yolu ayıranları tebrik ediyorum 🤗

Bu arada benim bildiğim nîşan atmalar da yok, aslında varda, hiç aklımda tutmam öyle şeyleri🙂 

0 oy

mutfak icin avize alamicam demis çocuk sonra gidip almis gostermis arkadasimda eve bana danismadan neden bisey aliyosun diye atmisti nisani ama o patlak veren yerdi sanirim 

dünde heralde bir nikahtan dönüldü. ceyiz sermeye kaynana kiz tarafindan kimseyi istememis damadin annesi yani sorunlar olmus kaynanalikta son nokta

Arkadaşın abartmış bence 😃,bir avize yani

iste bardağı taşıran son damla odur bence 

0 oy
önce (4,959 puan) tarafından

Arkadaşımın nişanlısı arkadaşımın maaş kartını alıp içindeki parayı çekip haber de vermiyormuş. 5 yıl sevgililikten sonra nişanlanıp bir sene içinde ayrıldılar. 

0 oy
önce (6,523 puan) tarafından

Çevremde atan pek olmadı. Ben attım, oğlan **.in önde gideniydi. Aşk gözümü kör etmişti 18 yaşında cahillik. İyi ki olmadı o namussuzla da eşimle oldum ❤️ 

0 oy
önce (1,147 puan) tarafından

Bir kadın kocasının aldığı çikolatali gofreti yediği için boşandılar. Adam kendine almış erimesin diye dolaba koymuş ve uyumuş. Uyanınca gofreti bulamadım, eşim niye izinsiz yedi diye boşanmışlardir

Bu şakadır ya

0 oy
önce (448 puan) tarafından

Çok yakın bir tanıdığımızın oğlu nişanlanmıştı bu sefer mağdur erkek 😂 herşey hazırdı davetiyeler basıldı dağıtıldı ve düğün günü kız üniversitesideki sevgilisini unutamadığını söylemiş böyle bozulmuştu  insanlar arayıp düğün iptal demişti ve sonradan öğrenildi ki kızın biriyle birlikteliği olmuş ve kız değilmiş şuan da kendisi eğlence mekanında konsomatris olarak çalışıyo erkek de daha evlenmedi haklı olarak kimseye güvenmiyorum diyo

Aslında bu tarz bekaretlik veya onceden birliktelik olup olmaması bence önceden konuşulması gereken komular

önce (448 puan) tarafından

Bencede yani yazık günah o insanların hayalleri umutları yaptıkları masraf bide o kadar kişiyi düğün günü arayıp düğün iptal diye mahcup olmaları bi dünya maddi manevi zarar baştan ya konuşulsa yada hiç öyle bi topa girilmese daha doğru olur Allahtan korkan insanlar çıksın karşımıza 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Nişan atma süreci hukuki ve manevi olarak nasıl sonuçlanır?
Nişan atılması durumunda taraflar birbirlerine verdikleri hediyeleri geri isteyebilirler. Eğer nişan bozulması haksız bir sebebe dayanıyorsa, karşı tarafın yaptığı masraflar ve uğradığı manevi zararlar için tazminat davası açma hakkı doğabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Nişan hazırlıklarında ailelerin aşırı beklentileri nasıl yönetilir?
Ailelerin altın veya eşya konusundaki aşırı talepleri, çiftlerin sınırlarını net çizmesiyle yönetilebilir. Bu süreçte şeffaf bir iletişim kurarak bütçenizi ve isteklerinizi baştan belirtmek, ileride yaşanabilecek olası anlaşmazlıkların önüne geçer.
Nişan dönemi ailevi baskı nedenli ayrılıklar ne kadar yaygın?
Nişan döneminde yaşanan ayrılıkların büyük bir kısmı ailelerin takı, düğün masrafları ve gelenekler konusundaki anlaşmazlıklarından kaynaklanmaktadır. Bu tür uyuşmazlıklar, çiftin bağımsız karar alma yetisini zedeleyerek ilişkinin güven zeminini sarsabilmektedir.
Düğün hazırlıklarında ailelerin maddi beklentileri nasıl dengelenir?
Ailelerin maddi beklentilerini dengelemek için öncelikle çiftlerin ortak bir bütçe planı çıkarması gerekir. Büyüklerin talepleriyle çiftin gerçekçi imkanları arasında orta yol bulunamadığında, profesyonel bir aile danışmanlığı desteği almak oldukça faydalı olabilir.
Nişan bozulduğunda aileler arası yaşanan krizler nasıl çözülür?
Nişan sonrası yaşanan krizlerde en sağlıklı çözüm, tarafların bir araya gelerek medeni bir şekilde eşyaların paylaşımını konuşmasıdır. Duygusal bir karmaşa yaşandığı için bu görüşmelerde arabulucu bir akraba veya hukuki danışmanlık süreci hızlandırabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 611 göst.
30 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Miniminnak (5,115 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 467 göst.
29 Mart 2026 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (6,507 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 317 göst.
0 oy
18 cevap 702 göst.
20 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Pengufu (945 puan) tarafından soruldu