Eşim neden yaptığım yemekleri hiç övmüyor?

0 oy
418 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (566 puan) tarafından

Kızlar eşiniz yaptığınız yemeklere övgüler yağdırırmı 

Ben soruyorum nasıl olmuş diye sadece başını sallar mesela bir amcam var eşi ona bardağa su koyup verse öyle bir anlatır ki insan baka kalıyor 

Sizinkiler nasıl 🤭

28 Cevaplar

+1 oy
önce (277 puan) tarafından

Benimki övmez  yorum yapar bi bakıyorum tabak olduğu gibi bitmiş olur ..😂😂

-Reklam-
+1 oy
önce (5,369 puan) tarafından

Sürekli söylenince bir anlamı kalmaz gibi geliyor bana her zaman söylemesini istemem ama yeni bi tarif bulup ilk defa yaptıysam beğenirse över beğenmezse şu eksik şöyle olursa daha iyi olur der geçer

+1 oy
önce (6,524 puan) tarafından

Eline sağlık der, sorunca bazen idare der bazen güzel bazen normal bazen beğenmedim 😂 yani neyse onu söyler. Genelde güzel der ama hakkını yemeyeyim şimdi

+1 oy
önce (28,002 puan) tarafından

Benim eşim bana övgüler yagdirmaz ama dışarda falan sohbeti düşünce eşim öyle güzel yapar böyle iyi yapar der. 

Bir kere annesine yemek yaptırmıştı sevdiği yemekten. Tadını beğenmeyip direk sen eşim gibi yapamıyorsun demişti. O zaman bir yıllık evliydik . 

0 oy
önce (3,014 puan) tarafından

Çok hoşuna giderse sen adamsın sen kralsın der ahahahah bazen yaptığım yemek o kadar güzel olmuş olur ki ağzına ilk lokmayı aldığında eliyle kafasıyla güzel olmuş diye sallar durur kafasını elini hahahaja 

Mesela geçen sene Kahramanmaraş’a gitti  gittiği yere patlıcan kebabı ikram etmişler normalde patlıcanı hiç yemez ama o ikram çok hoşuna gitmiş son zamanlarda anlatıp duruyordu yapayım dedim yok gidip orda yiyelim ordaki gibi olmaz dedi gittik yedik geldik bende yaptım tadı aynısı olmuştu of of diyerek yedi 🤣

0 oy
önce (4,500 puan) tarafından

Yani şöyle mıç mıç övmez tabinher yediğinde eline sağlık gerçekten güzel olmuş falan der ama. Benim dışımda kimsenin elinden yemek yemez ve açıkça der eşimin el lezzeti harika siz bu yemeği yapamamşsnz onun gibi. Annesinin evine bile gidince burun kıvırır yemez benden rica eder bi yumurta bile kirsam bayıla bayıla yer. 

0 oy
önce (333 puan) tarafından

Valla benimki gerçekten çok beğendiği bişey olursa bak bu çok iyi olmuş der ama sürekli dile gelen bı övgü yok malesef 😅 zaten kendisi de zor beğenen biri yani çıtayi çok yuksekte tutar övgü de nadir gelir o yüzden 😅

0 oy
önce (65,932 puan) tarafından

tutturamazsam soyluyor mesela suyu çok olmus diye ama hep sofradan kalkarken eline saglik der 

cok begendiyse anlıyorum zaten ikinci tabagi istiyor guzel olmus biraz daha alirim diyor 

cok cok begendiyse sen bu işi biliyorsun der 🙂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin yemeklerimi beğenmediğini veya övmediğini nasıl anlarım?
Eşinizin yemeklerinizi beğenip beğenmediğini anlamanın en iyi yolu, yapıcı ve doğrudan bir iletişim kurmaktır. Genellikle sessiz kalması, yemeklerin kötü olduğu anlamına gelmez; bazı kişiler takdir etme konusunda doğal bir alışkanlığa sahip değildir. Yemeğin tadını sorarken 'nasıl buldun' yerine 'bu tarifte sence eksik olan bir baharat var mı' gibi spesifik sorular sormak, karşı tarafın daha dürüst ve detaylı geri bildirim vermesini sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yemekleri övmeyen eşle iletişim nasıl kurulur?
Yemekleri övmeyen eşle iletişim kurarken kendi hislerinize odaklanarak nazik bir yaklaşım sergilemelisiniz. 'Yemeklerimi övmediğinde kendimi değersiz hissediyorum' gibi ben diliyle başlayan cümleler, suçlayıcı bir ton kullanmaktan çok daha etkilidir. Eşinizin yetiştiği aile ortamındaki yemek yeme alışkanlıklarını anlamaya çalışın; bazı ailelerde yemek övmek bir gelenek değilken, bazılarında ise bu durum bir takdir göstergesidir.
Eşin yemek övmemesinin altında yatan psikolojik nedenler nelerdir?
Eşin yemek övmemesinin altında yatan en temel neden genellikle alışkanlıklar ve yetişme tarzıdır. Bazı insanlar için bir eylemin rutin olması, o eylemin özel olarak takdir edilmesine gerek olmadığı anlamına gelir. Ayrıca, mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olan bireyler veya duygularını ifade etmekte zorlanan kişiler, yemek lezzetli olsa bile bunu sözlü bir övgüyle dile getirmeyi tercih etmeyebilirler.
Yemek sonrası eşten nasıl olumlu geri bildirim alınır?
Eşinizden yemek sonrası olumlu geri bildirim almak istiyorsanız, onu küçük yönlendirmelerle teşvik edebilirsiniz. Yemeği yaparken kullandığınız özel bir yöntemi veya yeni denediğiniz bir malzemeyi yemek esnasında anlatın. Bu, yemeği bir 'hizmet' olmaktan çıkarıp bir 'deneyim' haline getirir. Yemek bittikten sonra ise 'bu akşamki menüyü nasıl buldun' gibi net sorular sormak, onun düşüncelerini dile getirmesi için bir alan yaratacaktır.
Yemek pişirme konusunda eşle yaşanan beklenti uyumsuzluğu nedir?
Yemek pişirme konusunda yaşanan beklenti uyumsuzluğu, tarafların takdir edilme biçimlerinin farklı olmasından kaynaklanır. Yemek yapan taraf emeğinin takdir edilmesini beklerken, yiyen taraf yemeği bir ihtiyaç giderme süreci olarak görebilir. Bu durum bir uyumsuzluk değil, yalnızca farklı sevgi dilleri ve ifade biçimleridir. Beklentilerinizi netleştirmek ve ortak bir takdir dili oluşturmak, bu tür hayal kırıklıklarını azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 2,997 göst.
9 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 809 göst.
10 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 605 göst.
19 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 2,583 göst.
7 Mart 2020 Diğer kategorisinde Ecem'in Annesi ☺️♥️ (3,863 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,999 soru

24,756,321 cevap

372,514 kullanıcı

...